Поздрав,
Интересују ме детаљи у вези слабошћу рада срца. Особа у вези које се интересујем је тренутно у болници на кардиолошком. Била је отечена (ноге, стомак, леђа) и пуна воде која је ушла чак и у плућа и установљено је да је то последица слабог рада срца. Када је то установљено примили су је на кардиолошко и испустили су јој воду. Особа је млада (25 год). Доктори су рекли да је срце веома слабо, да код нормалног човека ради (изразили су се у процентима) бар 60-70% док код ове особе срце ради са 30%. Такође доктори су рекли да није могућа уградња пејсмејкера баш због толике слабости срца. Исто су поменули да има баш велико, али нажалост слабо срце. Сада је тамо, прате стање и врше даље анализе.
Интересује ме каква је процедура у оваквим случајевима и како треба да се понаша када изађе из болнице? Такође ме интересује на шта се односе ови проценти које су лекари споменули? Ако може неко стручан да одговори без устручавања и са што је могуће више детаља.
Хвала унапред.
Слаб рад срца
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 3:51 pm
Re: Слаб рад срца
Ja cu samo kratko. Obolenje je takvo da je jedino resenje transplantacija srca.Alternativa je .....najgora moguca tj.nema je,na zalost.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 8:45 pm
А јел` можете навести неке детаље везане за трансплантацију? Прочитао сам сад на брзину да раде трансплантације у Аустрији у Бечу и да треба скупити отприлике 100 000 евра. Да ли можете да ми кажете мало детаљније како успешно доћи до трансплантације?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 8:45 pm
Добили смо информацију да је ипак у питању неки вирус који је напао срце и који је проузроковао увећање и слаб рад срца (са 30%). Доктори још врше анализе и изгледа да ће да се применом неке терапије и јачањем срце ослободити од тог вируса. Када смо ово чули, схватили смо то као добру вест у односу на информације које смо имали раније.