Познаница, која сада има 28-29 година, је после порођаја од пре 3 године оболела од мултиплех склерозе. До сада није било никаквог лечења, јер је млада, болест је у зачетку - по речима њеног лекара - још нема израженијих симптома, па ништа и не предузимају. Занима ме где све у Србији постоје хибербаричне коморе, и приватно и у болничким центрима, да ли је могуће добити упут и лечење о трошку надлежног фонда здравственог осигурања или је за сада то лечење могуће једино уз плаћање, и сходно томе коме се конкретно обратити (име, контакт телефони за заказивање и разговор), по могућности цене. Она живи у Краљеву, али претпостављам да је притисак на Београд и београдске здравствене установе велики, па ако има тих бароцентара у Нишу, Крагујевцу, молим за информацију. А и иначе, сваки савет у вези лечења ове тешке болести је драгоцен. Волела бих да се јави и "Бароцентар" који се раније јављао на форуму, читала сам неке његове постове од пре неколико година, можда би могао конкретно да помогне.
Текстова о овој болести је претпостављам доста, али би ми ипак значило када бих добила конкретну помоћ од лекара са форума или људи који се боре са овом болешћу и који могу да дају конкретан савет и помоћ. Видела сам да су још 2005. године лекари са ВМА уз помоћ трансплантације матичне ћелије почели лечење ове болести. Ако је неко од чланова форума имао искуства са тим, молила бих да одговори на овј позив за помоћ, било овде било на ПП. У сваком случају, занима ме свако позитивно искуство које је потрајало толико дуго да човек може да каже да је то сигурно помогло, јер знамо да се болест не јавља и по више година па онда све поново.
Хвала унапред,
Мила
Лечење мултиплех склерозе помоћу хибербаричне коморе
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Лечење мултиплех склерозе помоћу хибербаричне коморе
Ako je bolest dokazana onda svakako treba pristupiti lecenju, bas zato sto je mlada osoba i sto nema tesku simptomatologiju. Ne treba cekati da joj bude bas lose, pa onda preduzimati nesto, vec sad kad su simptomi minimalni. Sadasnje lecenje podrazumeva polivitaminsku terapiju(visoke doze vitamina B12) za obnovu nervnog omotaca, uz fizikalni tretman (ako je neophodan) i povremene terapije interferonima. Ako vas nesto detaljno interesuje jedno od najorganizovanijih udruzenje je udruzenje obolelih od MS-a (imaju svoj forum), koji ce vas najbolje informisati o svemu sto vas zanima. A mozda i da promenite lekara...
Данина,
хвала на одговору, проследићу га мојој познаници и видећу са њом шта користи. Овај пост сам поставила на своју иницијативу, да покушам да добијем неке информације које она можда нема, јер нема компјутер - значи једина комуникација је са њеним лекаром који за сада не предузима ништа - да бих је мало покренула да крене сама да истражује и на тај начин помогне сама себи.
Погледаћу сајт Удружења за борбу против МС,
Поздрав,
Мила
хвала на одговору, проследићу га мојој познаници и видећу са њом шта користи. Овај пост сам поставила на своју иницијативу, да покушам да добијем неке информације које она можда нема, јер нема компјутер - значи једина комуникација је са њеним лекаром који за сада не предузима ништа - да бих је мало покренула да крене сама да истражује и на тај начин помогне сама себи.
Погледаћу сајт Удружења за борбу против МС,
Поздрав,
Мила
vasa poznanica treba da trazi uput za klinicki centar srbije, klinika za neurologiju, prof dr jelena drulovic
najsavremeniji pristup lecenju je izuzetno skupa terapija interferonima, koja jedina omogucava zaustavljanje oboljenja. pomenuta prof. je moze staviti na neki od projekata, sto ce omoguciti besplatnu terapiju
najsavremeniji pristup lecenju je izuzetno skupa terapija interferonima, koja jedina omogucava zaustavljanje oboljenja. pomenuta prof. je moze staviti na neki od projekata, sto ce omoguciti besplatnu terapiju
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Дрбгд,
хвала на овој информацији. Претпостављам да ће је искористити. Било би заиста идеално да уђе у неку студију, јер би то значило да би годинама била под контролом неког стручног лекара који се бави лечењем те болести.
Надам се да ће успети.
Поздрав,
Мила
хвала на овој информацији. Претпостављам да ће је искористити. Било би заиста идеално да уђе у неку студију, јер би то значило да би годинама била под контролом неког стручног лекара који се бави лечењем те болести.
Надам се да ће успети.
Поздрав,
Мила