Проблем са ногом

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
FilipPPP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 12, 2010 5:43 pm

Проблем са ногом

Post od FilipPPP »

Поздрав свима.
Јављам се ради проблема са предњим дијелом ноге, 10 цм изнад колена (не знам име мишића) . Прије два дана десило да сам приликом наглог померања напред леве ноге (приликом удара неког балона) осетио бол у предјелу изнад колена (регион дугачак око 15 цм ) . То је одмах прошло и два сата после тога сам имао два часа физичког на коме сам играо одбојку без проблема. Сутрадан негде око 10 сати приликом првог контакта са лоптом (на фудбалу) и то шута пао сам од боли на земљу . Тај бол ево још данас осећам, мишић изнад колена не приметим на тој повређеној нози у стојећем ставу док се у сједећем не примети што је супротно десној нози.
Шта би могло бити у питању ?
Истегнуће мишића,упала мишића, расцјеп мишића ило оно најгоре пуцање мишића ?
Да додам да могу у неким положајима да сједим и лежим без бола али приликом ходања имам осећај да ми је појас од кољена до карлице тежак барем 15 кг и осећам бол .
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Проблем са ногом

Post od sedefasta »

Mišić se zove quadriceps femoris, a ovo kvadriceps znači da ima 4 glave. Pretpostavljam da si povredio jednu od njih, nikako ne verujem da je došlo do "pucanja" mišića, ali bez fizikalnog pregleda svakako ti niko ništa ne može validno reći. Moraš otići kod svog lekara, a on/ona će te dalje uputiti.

Najverovatnije će ti biti potrebno samo mirovanje, analgetici lokalno i per os, vitamini, ishrana obogaćena sa malo više proteina nego inače i odgovarajuća fizikalna terapija nakon svega.

Svakako idi kod lekara!
Pozdrav!
Odgovori