Pozdrav! Drugar me je zamolio da vam pisem o njegovom 'problemu' posto zna da ja ovde cesto visim i da definitivno pomazete.
Naime, on ima tikove, tj. jedan tik, da ga sada ne opisujem. Pitanje je koji je razlog pojave istog i da li se i kako leci? I ko ga leci? Naime, on je tog tika svestan, znaci nije da ga nesvesno cini. Medjutim, kada se fokusira on ga ne cini medjutim tada mu je dosta neprijatno dok ga opet ne uradi. Uzasno zvuci, znam. Ali ne moze se ziveti sa razmisljanjem u glavi da se to ne nacini. NJegovo pitanje je - sta je to uopste, da li se i koji lekar to leci i kako? Ima li ko iskustva sa necim slicnim? Hvala vam.
Tik, tik..tikanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Tik, tik..tikanje
i ja sam jedno vreme imao tih problema,kao treptanje ili da moram nesto da uradim,ako ne uradim ne znam ni sam sta ce mi se desiti...inae me je to samo proslo,kada sam u skoli onda sam svestan da to ne smem da radim jer ce pomisliti da nisam normalan,ali uvek sam grabio vreme kada niko ne gleda da to uradim...sva sreca pa je proslo...kod mene samo od sebe...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
KOliko godina ima? Chime se bavi?
Koji tik je u pitanju konkretno? Govorni ili fizichki?
Tikovi se leche! Neuroloshke su prirode, a leche se od davanaj sedativa do psihoterapije. I naravno samokonrtole.
Koji tik je u pitanju konkretno? Govorni ili fizichki?
Tikovi se leche! Neuroloshke su prirode, a leche se od davanaj sedativa do psihoterapije. I naravno samokonrtole.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
Decko ima 28 godina i ne bavi se nekim stresnim poslom.
Tik njegov dugo nisam primecivao medjutim kada se malo zagledam.. Tako sam i primetio i pitaoga sta mu je, da li on to stalno stuca. Tada mi se i poverio.. Ne umem ni da objasnim tik..nije toliko vidljiv, kao da se trzne stomakom..eto to je najbolji opis - trzne se stomakom.. Znaci tik je fizicke prirode. E samokontrola je njegova licna stvar, u to ne mogu da mu se mesam..
Tik njegov dugo nisam primecivao medjutim kada se malo zagledam.. Tako sam i primetio i pitaoga sta mu je, da li on to stalno stuca. Tada mi se i poverio.. Ne umem ni da objasnim tik..nije toliko vidljiv, kao da se trzne stomakom..eto to je najbolji opis - trzne se stomakom.. Znaci tik je fizicke prirode. E samokontrola je njegova licna stvar, u to ne mogu da mu se mesam..
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Neka se obrati psihologu a on ce na osnovu razgovora sa njim utvrditi da li je potrebno i neurolog da ga pregleda.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
OK..hvala vam puno svima.