testovi inteligencije za decu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
tanjasu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 29, 2002 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tanjasu »

Gde se mogu nabaviti ili pogledati testovi inteligencije za decu predskolskog uzrasta-5 godina ?
owim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2004 1:00 am

Post od owim »

Samo u saradnji sa psihologom koji radi sa decom. Testovi se ne mogu gledati, iznositi ili kupiti. Njihove rezultate moze da interpretira samo psiholog i niko drugi.
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Mislim da cak i ne postoji neka vrsta klasicnog upitnika, vec se pre radi o nestruktuiranom razgovoru sa nekim opstim mestima i odrednicama.
owim
Novi član
Novi član

Post od owim »

Postoji klasicni upitnik, Bine-Simonova skala za decu (i druge skale), ali su one manje vazne od "rezutata" koji se postize razgovorom sa detetom, sve dok je rec o deci predskolskog ili ranog skolskog uzrasta.
Cali
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cali »

U svakoj osnovnoj skoli treba da postoji psiholog koji radi sa decom. Obratite se tamo, da biste dobili odgovor.
(!)Multi Level Trgovac - i ponosna sam na to.
Volim - i ne smeta mi da pomazem ljudima.
Posto ne smem da spominjem proizvode i linkove na ovom sajtu slobodno mi se javite ako Vam treba neki savet!
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Mene su pitali sta je Paja Patak po zanimanju...stvarno ne verujem da postoji neki test...cisto porazgovaraju sa detetom i eventualno postoje neka 'klasicna' pitanja...

pozdrav
owim
Novi član
Novi član

Post od owim »

Mislim da psiholog u vrticu ili pri upisu u skolu radi mnogo vise od "prostog razgovora" s decom. Inteligenciju je prilicno lako proceniti, cak i bez "mernog instumenta", kao sto je B-S skala. Bitnije je da se utvrdi da li je dete stiglo na nivo razvoja gde moze da operise sa pojmovima, dakle jedan nivo koji MORA da dostigne da bi bilo spremno da stice skolsko znanje.

Deca u vrticu nisu "mali ljudi", i njihovo razmisljanje cesto je "dvodimenzionalno", na formalnom nivou. Psiholog procenjuje da li je doslo do promene kroz pitanja, cak i ako ona zvuce kao "Baja Patak" :wink:.
Odgovori