testovi inteligencije za decu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- (!) Multi Level Trgovac
- Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 1:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U svakoj osnovnoj skoli treba da postoji psiholog koji radi sa decom. Obratite se tamo, da biste dobili odgovor.
(!)Multi Level Trgovac - i ponosna sam na to.
Volim - i ne smeta mi da pomazem ljudima.
Posto ne smem da spominjem proizvode i linkove na ovom sajtu slobodno mi se javite ako Vam treba neki savet!
Volim - i ne smeta mi da pomazem ljudima.
Posto ne smem da spominjem proizvode i linkove na ovom sajtu slobodno mi se javite ako Vam treba neki savet!
Mislim da psiholog u vrticu ili pri upisu u skolu radi mnogo vise od "prostog razgovora" s decom. Inteligenciju je prilicno lako proceniti, cak i bez "mernog instumenta", kao sto je B-S skala. Bitnije je da se utvrdi da li je dete stiglo na nivo razvoja gde moze da operise sa pojmovima, dakle jedan nivo koji MORA da dostigne da bi bilo spremno da stice skolsko znanje.
Deca u vrticu nisu "mali ljudi", i njihovo razmisljanje cesto je "dvodimenzionalno", na formalnom nivou. Psiholog procenjuje da li je doslo do promene kroz pitanja, cak i ako ona zvuce kao "Baja Patak"
.
Deca u vrticu nisu "mali ljudi", i njihovo razmisljanje cesto je "dvodimenzionalno", na formalnom nivou. Psiholog procenjuje da li je doslo do promene kroz pitanja, cak i ako ona zvuce kao "Baja Patak"