Testiranje na hiv

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
op
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 4:37 pm

Testiranje na hiv

Post od op »

Hteo bih da vas pitam nesti u vezi testiranja na hiv.Naimeo ovako je to islo kod mene. Pre godinu i 3 meseca imao sam nezasticen odnos.Saznao sam da u gradskom zavodu za zastitu zdravlja mogu da se testiram na hiv tek posle 28 dana od rizicnog odnosa.Tih 28 dana bili su najveci pakao u mom zivotu.Bukvalno sam da odlepo.Cak sam i kod psihijatra u tom periodu dvaput isao.I neke lekove za smirenje sam dobio.Kada je otkucao 28 dan, istestirao sam se u gradskom zavodu, sacekao rezultate jos jedan dan i saznao da su negativni.Odusevljenje je bilo neverovatno, ponovo rodjen covek sam bio.Cini mi se da je test bio Ag+At ako se dobro secam, mada ove oznake meni malo znace.Posto sam citao po internetu i nalazio raznorazne informacije za vreme prozora hiv-a (to je valjda ono vreme potrebno da prodje da bi virus mogao da se detektuje na ovim testovima), negde sam cak procitao i 18 meseci, poceo sam bio opet da se paranoisem tako da sam 5 meseci nakon tog odnosa otisao na Studentsku polikliniku i oni su mi u svojoj loboratoriji uradili ponovo test, mislim da je na papiru pisalo Eliza, i taj test je takodje bio negativan.Onaj covek na poliklinici koji me je pitao zasto sam dosao da se testiram (rekao sam mu da sam se vec testirao pre toga i da bi hteo jos jednom da se proverim) mi je rekao kada mi je davao rezultate da je to definitivno i da nema potrebe da dolazim i treci put.I ja sam opet presrecan otisao kuci. I neznam koji mi djavo sad nedade mira te sam opet poceo da vrtim po glavi, koliko je sve to sigurno i tanco i opet da citam po internetu po tome i opem me polako hvata paranoja.I jel opet da idem da se testiram jos jendom nakon godinu i 3 meseca i oce li to biti dovoljno vremena da test bude merodavan ili da iskuliram i da prestanem da se tripujem bezveze???
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Iskulirajte i prestanite da se tripujete, a ubuduce - kondom glavu cuva.
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm

Post od marra84 »

Garfield napisao:Iskulirajte i prestanite da se tripujete, a ubuduce - kondom glavu cuva.
taj fazon :wink:
Zdravom coveku potrebno je mnogo toga,a bolesnom samo jedno!
op
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 4:37 pm

Post od op »

ok, hvala ljudi na odgovorima!
vlada008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 8:12 am

:

Post od vlada008 »

Kondom u opste nije adekvatna zastita!!!
Kad izadje iz fabrike nije dovoljno siguran a ne posle godinu dana na suncu u tafici! A ni u apoteci!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Jel? :lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Re: :

Post od severus »

vlada008 napisao:Kondom u opste nije adekvatna zastita!!!
Kad izadje iz fabrike nije dovoljno siguran a ne posle godinu dana na suncu u tafici! A ni u apoteci!
A ti onda praktikuj celibat. :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori