Teska nesanica
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Teska nesanica
Pre 2 meseca,povratio me se gastritis od koga sam se lecio pre nekoliko godina.Kako me je nocu mucila povisena kiselina,cesto me je budila i prekidala san.Posle 2,3 noci tako isprekidanog sna,potpuno sam izgubio san.Satima sam se vrteo u krevetu bez usnivanja.Dosao sam u situaciju da 4 noci nisam uopste spavao.Otisao sam kod lekara.Prepisan mi je sanval i bensedin,koji mi je davao 5-6 sati plitkog spavanja,uz napomenu da sanval treba izbaciti posle 10.ak dana jer izaziva zavisnot.Nakon toga otisao sao kod NPS,gde sam dobio lek remeron i rivotril od 0.5 mg.Tu terapiju uzimam 2 meseca.Omugacava mi da spavam toliko da normalno funkcionisem.Medjutim,cini mi se da se postepeno smanjuje efekat tih lekova.Uplasen sam da ponovo ostanem bez sna a neznam koliko je pametno dugorocno koristim te lekove.Molim nekoga sa foruma sa slicnim iskustvom ili se smatra strucnim da mi odgovori,da li je teska nesanica prvremena ili trajna i koliko je opasna po zdravlje.Unapred hvala.
Re: Teska nesanica
U okviru Klinike za neurologiju pri KCS postoji i Centar za poremećaje spavanja.Na njihovom sajtu imate upustvo kako zakazati pregled.Insomnija je ozbiljan problem i može voditi do teških oboljenja.Kod Vas sve to predugo traje;terapija koju ste dobili nije način da se oslobodite ovog poremećaja.
Re: Teska nesanica
Pogledao sam uputstva za zakazivanje.Posto nisam iz Bg.a treba i odluka neke komisije...Ne lipsi magarce...Budite precizniji.Do kojih tezih oboljenja insomnija vodi i sta ne valja sa terapijom?Da li ste lekar?