Ovako, za početak, pozdravim svim forumašima i forumašicama!
Ja sam Nemanja, imam 13,5 godina (generacija 1993)!
Muči me jedan problem. Evo, već me skoro dve nedelje (tačno dve nedelje će biti u sredu 27.6.2007) me drži blaga temperatura. Nikada nije prešla 37,5 stepeni, a u poslednja dva-tri (možda i četiri dana) nije prešla 37,2! Danas nije prešla 37,1! Nemam nikakvih drugih simptoma, ne kašljem, "zdravo" dišem (nemam znakova nikakvih infekcija), znači ništa, ništa - ništa me ne boli - sve je OK, ali eto temperatura me drži. Zna li neko šta je u pitanju, šta da radim jer treba da idem na more 1. jula pa da se očitavim. I, možda će sama po sebi proći, pošto mi se čini da polako prolazi?
Izvinite ako slična tema već postoji!
Pozdrav, još jednom!
Nemanja, Sombor!
Temperatura
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 24, 2007 8:27 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Temperatura
Zdravlje je najvažnije!
Ja vec deset godina (od kako merim sebi temperaturu) imam nesto nalik tome: dakle, temperatura mi varira izmedju 36.5 - 37.5. Ne osecam nikakve tegobe niti promene. Za neke ljude je to sasvim normalno. Recimo, onaj koji ima konstantu temp. 36.6 ce se osetiti malaksalo, vetreno, lose cim mu predje granicu normalog tj. 37 a sa 37.5 ce jedva funkcionisati. Moj deda je non-stop imao 38, pa su odlagali operaciju jer je kao bio pride po infekcijom, naravno, nisu bili u pravu.
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Nemanja ,ta temperatura nemora ništa da znači a i može..
Ja sam 2 godine vukla,ali sam bila strašno slomljena i malaksala (37,2 - 37.7) mislim da nije prelazila.
Elem ,moraju da se odrade za početak ,krvna slika i pregled lekara opšte prakse da bi se isključile najosnovnije stvari.A potom ako je i to uredu onda u dogovoru sa svojim lekarom ćeš biti upućen ,opet ponavljam ako bude bilo potrebe,jer može da se desi ,kao kod mnogih da je to normalna temperatura(neki lekari tvrde da 37,5 ne spada u povišenu temperaturu
,u čemu se (kao neko ko nije lekar) ne bih složila,pogotovu ako je osoba malaksala.
Pozdrav
Ja sam 2 godine vukla,ali sam bila strašno slomljena i malaksala (37,2 - 37.7) mislim da nije prelazila.
Elem ,moraju da se odrade za početak ,krvna slika i pregled lekara opšte prakse da bi se isključile najosnovnije stvari.A potom ako je i to uredu onda u dogovoru sa svojim lekarom ćeš biti upućen ,opet ponavljam ako bude bilo potrebe,jer može da se desi ,kao kod mnogih da je to normalna temperatura(neki lekari tvrde da 37,5 ne spada u povišenu temperaturu

Pozdrav

-
- Novi član
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Kako si uopšte uočio povišenu temperaturu ? Događa se da čoveku bude iz ''nekog'' razloga povišena temp., ali se u tom slučaju kao što rekoh odrade analize krvi (krvna slika,leuko.formula sedimentacija,biohemija.....) .
Dok to ne uradiš nemoj postati ovisnik termometra ,jer možeš se psihički još više obeshrabriti, kad meriš non stop!
Dok to ne uradiš nemoj postati ovisnik termometra ,jer možeš se psihički još više obeshrabriti, kad meriš non stop!

-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 6:25 pm
Re: Temperatura
...ja takodje imam povisenu temperaturu, do 37.5 svakog dana, deset godina....
Jedino sto mi je ikada pronadjeno to je koksaki virus, bez ikakvih ostecenja na organima....borim se sa njim svo ovo vreme, isprobala sve oblike vitamina na trzistu, med, maticni mlec, cajevi....bez uspeha.......i dalje je sve isto, i dalje se pozitivni titrovi, povisena temperatura i malaksalost...i pitam se da li ce se to ikada promeniti ili se prosto posle svega pomiriti sa tim!!!! Ja imam srece, te nemam neke propratne bolesti, nisi ostecenja na bilo kom organu.
Jedino sto mi je ikada pronadjeno to je koksaki virus, bez ikakvih ostecenja na organima....borim se sa njim svo ovo vreme, isprobala sve oblike vitamina na trzistu, med, maticni mlec, cajevi....bez uspeha.......i dalje je sve isto, i dalje se pozitivni titrovi, povisena temperatura i malaksalost...i pitam se da li ce se to ikada promeniti ili se prosto posle svega pomiriti sa tim!!!! Ja imam srece, te nemam neke propratne bolesti, nisi ostecenja na bilo kom organu.