Tanja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Tanja
Debljina endometrijuma raste tokom ciklusa tako da je najdeblji u vreme pred menstruaciju. Ukoliko nisi trudna, a to se tesko na UZ moze videti 28 dana ciklusa, onda ces dobiti ovih dana. Sto se tice jajnika koji se ne vidi nemoj da te brine 
Desava se da ga ne vide narocito ako se UZ ne radi vaginalnom sondom.To obicno opravdavaju sakrivenoscu u crevima
A sto si isla kod dr?

Desava se da ga ne vide narocito ako se UZ ne radi vaginalnom sondom.To obicno opravdavaju sakrivenoscu u crevima

A sto si isla kod dr?
Imam bolove koji traju vec dugo vremena s leve strane stomaka,,,vise puta sam isla na uz..ali levi jajnik je uvek bio ok a desni povremeno s cistama. trenutno desni je ob. a levi se ne vidi,,mada je uz. radjen s uz.sondom.Par dana pre uradila sam uz.abdomena ali sve je ok,,bubrezi,jetra ,pankreas,nema peska itd... Niko nezna odakle potice ta bol a nekad je nesnosna...Mada prvi put sad imam tu debljinu endometrijuma,,,sto se mene tice ja bih volela da sam u drugom stanju.Imam 2 devojcice bliznakinje stare 11 god,,,posle njih vise nisam imala ni jednu trudnocu.. Pre 2 godine sam imala veoma lose jajnike policisticne te mikrocisticne ali pocela sam piti belo vino i u njega potopljenu hajducku travu,,sto je 99% ocistilo ciste,,to bi svima preporucila,,dobro je ko ima i probleme sa miomima i neredovnim i obilnim ciklusom...
Rekla je ako ne dobijem za 7 dana da dodjem na uz,,a ukoliko dobijem da dodjem posle ciklusa..Mada se sad prisecam kad sam prosle god.radila uz. abdomena i ta dr.mi je rekla da se desni jajnik takodje ne vidi zbog gasova.. 

To je upravo ono sto sam ti gore pomenula a vezano za UZ sondu.
Uglavnom se desava da ne vide jajnik od gasova jer ne rade vaginalnom sondom koja je za ginkoloski UZ u velikom broju slucajeva neophodna. To nije ona ista sonda kojom ti je radjen UZ abdomena, sa kojom je razumljivo i da se ne vidi jer se samo prislanja na stomak, vec se uvodi u vaginalni kanal. Zato sam i rekla da promenis lekara jer ocigledno nema tu sondu.
Uglavnom se desava da ne vide jajnik od gasova jer ne rade vaginalnom sondom koja je za ginkoloski UZ u velikom broju slucajeva neophodna. To nije ona ista sonda kojom ti je radjen UZ abdomena, sa kojom je razumljivo i da se ne vidi jer se samo prislanja na stomak, vec se uvodi u vaginalni kanal. Zato sam i rekla da promenis lekara jer ocigledno nema tu sondu.