Tanja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
deca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 8:39 am

Tanja

Post od deca »

poslednja menstr.18.12."14. na uz.sam bila 14.01."15.to je 28 dan od pos,ciklusa,,jos nisam dobila ali ono sto zelim znati jeste,,sta znaci zadebljan endomerijum 21mm,,,a levi jajnik nije vidljiv..
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Tanja

Post od tanja68 »

Debljina endometrijuma raste tokom ciklusa tako da je najdeblji u vreme pred menstruaciju. Ukoliko nisi trudna, a to se tesko na UZ moze videti 28 dana ciklusa, onda ces dobiti ovih dana. Sto se tice jajnika koji se ne vidi nemoj da te brine ;)
Desava se da ga ne vide narocito ako se UZ ne radi vaginalnom sondom.To obicno opravdavaju sakrivenoscu u crevima ;)
A sto si isla kod dr?
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Imam bolove koji traju vec dugo vremena s leve strane stomaka,,,vise puta sam isla na uz..ali levi jajnik je uvek bio ok a desni povremeno s cistama. trenutno desni je ob. a levi se ne vidi,,mada je uz. radjen s uz.sondom.Par dana pre uradila sam uz.abdomena ali sve je ok,,bubrezi,jetra ,pankreas,nema peska itd... Niko nezna odakle potice ta bol a nekad je nesnosna...Mada prvi put sad imam tu debljinu endometrijuma,,,sto se mene tice ja bih volela da sam u drugom stanju.Imam 2 devojcice bliznakinje stare 11 god,,,posle njih vise nisam imala ni jednu trudnocu.. Pre 2 godine sam imala veoma lose jajnike policisticne te mikrocisticne ali pocela sam piti belo vino i u njega potopljenu hajducku travu,,sto je 99% ocistilo ciste,,to bi svima preporucila,,dobro je ko ima i probleme sa miomima i neredovnim i obilnim ciklusom...
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Ako cemo iskreno, ja tebi savetujem da promenis ginekologa. Ne videti jajnik sa vaginalnom sondom je dovoljan razlog za to. Kako bi nasao nesto ozbiljnije ne daj boze?
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Odgovor dr.je bio da sam puna gasova i da zbog toga se ne vidi !
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Rekla je ako ne dobijem za 7 dana da dodjem na uz,,a ukoliko dobijem da dodjem posle ciklusa..Mada se sad prisecam kad sam prosle god.radila uz. abdomena i ta dr.mi je rekla da se desni jajnik takodje ne vidi zbog gasova.. :-?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

To je upravo ono sto sam ti gore pomenula a vezano za UZ sondu.
Uglavnom se desava da ne vide jajnik od gasova jer ne rade vaginalnom sondom koja je za ginkoloski UZ u velikom broju slucajeva neophodna. To nije ona ista sonda kojom ti je radjen UZ abdomena, sa kojom je razumljivo i da se ne vidi jer se samo prislanja na stomak, vec se uvodi u vaginalni kanal. Zato sam i rekla da promenis lekara jer ocigledno nema tu sondu.
deca
Novi član
Novi član

Post od deca »

Rađeno je vaginalnim uz. U sredu ću ponovo ići pa videćemo ako do tad ne nastupi ciklus ..hvala na odgovorima. :D
Odgovori