Sviranje, zujanje u plucima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ris84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 29, 2013 3:20 pm

Sviranje, zujanje u plucima

Post od ris84 »

Postovani, imam problema sa sviranjem u plucima. Ne desava se uvek i nema neko odredjeno vreme, nekada je ujutru nekada popodne. Desava se mozda vec godinu dana povremeno. Radio sam snimanje pluca pre 10-ak meseci i pulmolog nista nije nasao, rekao je da je nalaz uredan. Tad kad sam isao kod njega na pregled nista nije sviralo u plucima. Radio sam i spirometriju. Nalaz je isto dobar. Ne znam nikog u mojoj okolini ko ima ovakav problem niti na netu mogu da nadjem. Radio sam sve alergotestove i nisam ni na sta alergican (osim na grinje, malo, kao i svi). Prestao sam da pusim, ima skoro 2 godine pa se tesim da nije to mozda od toga, da sam poceo da se cistim. Vise i sam ne znam sta da radim. Glupo mi je da idem non stop kod lekara i da ispada da umisljam. Kada uzmem neciju ruku i stavim na moja pluca i udahnem duboko ljudi se isprepadaju kad osete zujanje. Ali opet naglasavam da to nije uvek. Nekad jako udahnem prozuji i nestane. Nekada ga nema po nekoliko dana, mozda cak i mesec dana. A da, imam 29 godina, nisam sportski aktivan, visok sam 189 i tezak sam oko 72kg ako to nesto znaci. Da li neko ima slicnih problema i neki predlog? Hvala unapred!
Vlajcek9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 26, 2013 4:24 pm

Re: Sviranje, zujanje u plucima

Post od Vlajcek9 »

Da li kašlješ i kakav je sekret ako ga izbacuješ,da li imas osecaj gusenja ili stezanja u grudima.Mozda imas bronhitis ja sam imao bronhitis pistalo mi je u grudima,i dosta sam kašljao neki put suv a neki put sa sekretom.Lekar mi je rekao da imam Akutan Brobhitis ali verovatno nije bilo ozbiljno jer mi nije trazio grafiju pluca itd.Ako se simptomi ne izgube potrazi pomoc neke druge zdravstvene ustanove u slucaju da ne zivis u Beogradu.
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 22, 2013 6:00 am

Post od cikala »

ja sam 2 godine trpela `polifono` sviranje u plucima,najgore mi je bilo kad uvece legnem,moram polozaj da trazim kako bih legla,jer nisam mogla lepo disati.a iskasljavala sam nesto lepljivo,gusto,providno,mehurice neke...a po izgledu i gustini,kao mozda oho lepak...
dr me `spasla` sa prepisanom terapijom...inace,meni se na rtg pluca videle `mreze`,kao kod bronhitisa,spirometrija mi je bila uzasna,kao i biohemija (crp,fibrinogen...)
nije potvrdila da mi je astma u pitanju,ali mi je terapija bila kao kod astmaticara.
Bogu hvala,vrlo brzo vise nije bilo ni S od sviranja.
odmorih se 8)
ris84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 29, 2013 3:20 pm

Post od ris84 »

Pre oko godinu dana kada je počelo to povremeno sviranje, Zujanje šta god radio sam spirometriju i rekli su mi da je ok. Snimali su mi i pluća i rekli su da je i to dobro. Doktor mu je za to zujanje rekao da se možda javlja jer se sekret spušta iz sinusa i da je možda to problem. Jer kad sam išao kod njega na pregled taj dan nije zujalo :) imam povremeno otežano disanje ali ja mislim da je to zato što sam Anksiozan, i da je to uzrok povremenog otežanog disanja jer nalazi spirometriju kažu da je kapacitet pluća dobar. Evo već nekoliko dana mi se javlja povremeno, kad se zakašnjenjem jako ili udahnem duboko kao da jače zazuji pa onda ga nema više, prestane. Više i sam ne znam sta da radim, sramota me da idem non stop kod doktora pa sam mislio da proverim po forumima da li ima neko slične simptome, jer u mojoj okolini očigledno nema nikog. Svima kad kažem zacude se, a kad im stavim ruku na pluća i udahnem da osete Zujanje e tad se propadnu :/ Videću ovih dana da odem opet kod doktora i da vidim sta ce da mi kaze novo.
testo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2015 10:02 pm

Post od testo »

Nesto vise od 6 meseca imam isti problem,pocelo je u lezecem polozaju,pa onda u bilo kojem.Povremeno zvizdanje u pluci,koi traje od 15 min do 1 sat.Isto kad sam bila kod pulmologa nisam zvizdala,rtg pulca uradjena pre 3 meseca ok,spirometrija ok,brohnoprovokatorni test sa metaholinom negativan,inhalacione i neke nutritivne alergotestove negativne,eho srca ok,orl pregled ok,osim povecana lingvalna tonzila,i svi kazu najverojatno sliva se sekret sa sinusa,pa snimila i sinuse pre neki dan i naod hronicni sinusit,ali ne verujem da je to pricina.Eto i juce opet sam zvidala oko sat vremena,nisam lezela vec radila po kuci.Zivizdanje nije praceno nedostatkom vazduha i kasljanjem,vec kad zavrsi iskasljam se nekoliko puta sa ne obilnom sekretom.Vise ne znam sta da uradim.Savet bi bio koristan.
Odgovori