Opet počinju moje muke.Volim sunce,ali od pre par godina moja koža ga ne podnosi.Svrab i crvenilo se pojavljuju na svim delovima tela koji su izloženi suncu.Ne pomažu ni preparati za sunčanje sa zaštitnim faktorom 40.
Pomozite.
Sunce i alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 07, 2006 8:38 pm
Znam tachno kako ti je!
Prvo je pochelo na rukama pa se proshirilo na predeo do lakta.
Evo da nisam prochitala ne bi ni primetila da je opet izashla.
Ja sam to reshavala odlaskom u solarijum da bi dobila malo boje jer chim dobijem boju prestaje.
Inache prvo izlaze sitne tachkice koje se ni ne vide skoro pa posle pochinje da svrbi abnormalno.Mada u zadnje vreme manje svrbi al veruj mi ja sam svashta mazala i nema efekta!
Prvo je pochelo na rukama pa se proshirilo na predeo do lakta.
Evo da nisam prochitala ne bi ni primetila da je opet izashla.
Ja sam to reshavala odlaskom u solarijum da bi dobila malo boje jer chim dobijem boju prestaje.
Inache prvo izlaze sitne tachkice koje se ni ne vide skoro pa posle pochinje da svrbi abnormalno.Mada u zadnje vreme manje svrbi al veruj mi ja sam svashta mazala i nema efekta!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Vec par godina i meni je ta alergija na Sunce sve izrazenija. Takodje, sad zakljucujem, solarijum je pomogao jer kad bih na leto isla na suncanje alergije nije bilo jer sam pre toga bila u solarijumu. Medjutim, ja ovo nisam shvatila kao pravilo do prosle godine. Prosle god. sam isla na more nepripremljena tj. bez prethodnog suncanja u solarijumu i onda mi je alergija pokvarila par dana. Medjutim pila sam KLARITIN protiv alergije 10 dana i KALCIJUM tako da se vec posle 2 dana skoro povuklo pa mi hvala Bogu ipak nije propalo letovanje.
i ja imam apsolutno isti problem, od pre par godina...
mednjutim kako najvise vremena provodim uceci leti onda i ne stignem da proverim da li se alergija javlja na nekom drugom mestu sem na rukama... i da alergija prolazi tek na jesen...
ali mi se ne javlja na licu, srecom... a dovoljno mi je 5 min na jakom letnjem suncu...
mednjutim kako najvise vremena provodim uceci leti onda i ne stignem da proverim da li se alergija javlja na nekom drugom mestu sem na rukama... i da alergija prolazi tek na jesen...
ali mi se ne javlja na licu, srecom... a dovoljno mi je 5 min na jakom letnjem suncu...