Strucnjak za bolesti vulve?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Mimmma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 8:03 pm

Strucnjak za bolesti vulve?

Post od Mimmma »

Da li neko moze da mi kaze ko je kod nas najveci strucnjak u ovoj oblasti? Hvala unapred!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Strucnjak za bolesti vulve?

Post od MACHINE »

Nisam ni ginekolog ni akuser ali mogu da pogledam :)

Salu na stranu, u cemu je konkretno problem?

Mimmma napisao:Da li neko moze da mi kaze ko je kod nas najveci strucnjak u ovoj oblasti? Hvala unapred!
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Pa ovako-pre nekih godinu i po dana pojavila mi se bela skrama na klitorisu i od tada me to mesto boli,a ponekad se naprave i ranice. Isla sam kod raznih ginekologa i naravno niko nije znao sta je u pitanju,samo su govorili kako nije nista a ja sam od toga ludela dok pre dva meseca nisam otisla do dermatologa kada se posumnjalo na lichen sclerosus. Nakon toga sam isla kod dr Vesne Kesic na GAK-u koja je rekla da nije u pitanju lichen nego hiperkeratoza(sto ne bi trebalo da bude nesto opasno). Terapija je Elocom krema,ali mene ovo ni posle toga nije proslo. Naravno,reci cu joj to kad odem na kontrolu ali posto mi to sleduje tek za 2 meseca,razmisljam da odem jos do nekog strucnjaka za to vreme. U medjuvremenu(pre 3 meseca) su mi iskocile zlezde na preponama i imam bolove u nogama. Obisla sam gomilu specijalista i ne mogu nista da mi nadju,pa sam sve to nekako povezala sa onim 'dole'. Posto sam od onih koji uvek misle na najgore,bas bi mi znacilo da odem do nekoga ko se bavi time(ginekolog ili dermatolog),iako mi i dr Kesic uliva poverenje. Da nemate mozda nekog u vidu? :) Pozdrav!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Hm, ne znam je li radjen bris?...te skrame jel se mogu skinuti mehanicki? Niko nije sumnjao na kandidijazu ili leukoplakiju?
Mimmma napisao:Pa ovako-pre nekih godinu i po dana pojavila mi se bela skrama na klitorisu i od tada me to mesto boli,a ponekad se naprave i ranice. Isla sam kod raznih ginekologa i naravno niko nije znao sta je u pitanju,samo su govorili kako nije nista a ja sam od toga ludela dok pre dva meseca nisam otisla do dermatologa kada se posumnjalo na lichen sclerosus. Nakon toga sam isla kod dr Vesne Kesic na GAK-u koja je rekla da nije u pitanju lichen nego hiperkeratoza(sto ne bi trebalo da bude nesto opasno). Terapija je Elocom krema,ali mene ovo ni posle toga nije proslo. Naravno,reci cu joj to kad odem na kontrolu ali posto mi to sleduje tek za 2 meseca,razmisljam da odem jos do nekog strucnjaka za to vreme. U medjuvremenu(pre 3 meseca) su mi iskocile zlezde na preponama i imam bolove u nogama. Obisla sam gomilu specijalista i ne mogu nista da mi nadju,pa sam sve to nekako povezala sa onim 'dole'. Posto sam od onih koji uvek misle na najgore,bas bi mi znacilo da odem do nekoga ko se bavi time(ginekolog ili dermatolog),iako mi i dr Kesic uliva poverenje. Da nemate mozda nekog u vidu? :) Pozdrav!
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Bris tog mesta je radjen dva puta i kandida nije izolovana. Pa ovako,u pocetku je ta skrama mene uzasno iritirala pa sam je izguljivala noktom(bas glupavo,zar ne?),sto znaci da moze da se skine,ali sada me boli pa to vise ne radim. Medjutim,ta skrama se skine i sama od sebe povremeno a tad ostaju kao crveno-ljubicaste ranice i tada me malo pece. Oni koji su me ranije pregledali nisu sumnjali ni na sta,vec su me tako ostavljali sa 'nije ti nista'(naustrb mojih zivaca,vremena i para). Tek je dermatolog posumnjala na lichen,a V.Kesic kaze da je hiperkeratoza. Niko nije pominjao leukoplakiju,mada koliko sam citala po internetu,ova hiperkeratoza mi deluje kao nesto slicno leukoplakiji(sa mog laickog stanovista) sto verovatno i nije naivna stvar ako se tako ostavi. Bas me ubija to neznanje,uradila bih biopsiju,samo sto V.Kesic kaze da nije potrebno jer promena ne deluje zabrinjavajuce. Ne znam,mozda ce i predloziti kad joj budem rekla da nije proslo.
Odgovori