Danas sam preuzela nalaz urinokulture i rezultat je :
izolovane su dve vrste bakterija u broju od 50000 CFU/ml i streptococcus agalactiae (gr.B)
Ukupan broj bakterija i broj vrsta ne ukazuje na urinarnu infekciju.
MOLIM ZA SAVET JER MI JE OVO PRVA URINOKULTURA,ŠTA URADITI U OVOM SLUČAJU?
rečeno je da se kod ove količine ne prepisuje th , a na moje pitanje koje su to dve bakterije laborantkinja nije znala da mi kaže.urin je predat u privatnoj laboratoriji u kragujevcu a na nalazu vidim da je analiza urađena u laborat.BioMedica u Bg-u ( ovo navodim za sl da je merodavno)
Hvala unapred !!
STREPTOCOCCUS AGALACTIAE(gr.B) ?!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Ako su te druge dve vrste bakterija iz roda staphylococcus i pri tom su koagulaza negativne, onda se (u rutinskoj dijagnostici) i ne utvrdjuje kojoj tacno vrsti pripadaju, vec se u nalaz upisuje "koagulaza negativan stafilokok" (jer, u principu, te vrste kod imunokompatibilnih ljudi i ne izazivaju neke teske infekcije)... E sad, kad rekoste da nisu znali da vam kazu koje su to bakterije, pomislio sam na na te koagulaza negativne stafilokoke...
Mada, sta ja znam, ja sam samo student
Mada, sta ja znam, ja sam samo student

- zmaj76
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ćao,hvala,mislis li na preparat MUMIO? preporucivali su ga negde na forumu,al od toliko preporuka preparata za jacanje imuniteta ne znam za koji da se odlucim
ali ću ga potražiti...
Ja procitah tvoj profil,ti si programer?ima li neki forum gde mogu da postavim jedno pitanjce za comp,nesto se desilo sto me nervira a ne znam kako da vratim stanje u nazad,obicna glupost al me nervira...

Ja procitah tvoj profil,ti si programer?ima li neki forum gde mogu da postavim jedno pitanjce za comp,nesto se desilo sto me nervira a ne znam kako da vratim stanje u nazad,obicna glupost al me nervira...

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A ne razumem pitanje, sta nije u redu? Je l vi imate uopste neke tegobe ili zasto ste davali urinokulturu na pregled? Strep. agala. se rasejava vaginalno pa proverite bakterijski vaginalni bris. I dalje ne razumem koje je pitanje u stvari? Sta ciniti sa cim? Nadjene bakterije nisu patogeni i ne izazivaju urinarnu infekciju u navedenom broju, to su Vam rekli, dakle sta je VAsa dilema?