Stezanje u grlu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 12:31 am
Stezanje u grlu
Pre par dana mi se ukocio vrat, pa sam stavljao tople suve obloge. Danas sam u skoli imao fizicko (vrat mi je i dalje bio malo ukocen), i posle sam osetio kao neko stezanje u grlu, ali "jabucicu" skoro da nisam osetio. Taj bol se povecavao, i pre jedno sat vremena me je jako bolelo, pogotovo kad gutam. Jabucica mi je bila veca i crvsca (bar mi se cini). Sad je to malo "splasnulo" (normalna velicina jabucice rekao bih), ali me i dalje boli. Od cega je to, sta moze da bude (znam da treba da sam trebao da mirujem, ali nisam imao opravdanje...
)?

-
- Stalni član
Re: Stezanje u grlu
Samo da napomenem da me je usinutost vrata skoro prosla, to je zanemarljivo.
Sad sam popio caj od nane, pa ce valjda biti bolje... ali u svakom slucaju napisite sta znate o ovome.
Sad sam popio caj od nane, pa ce valjda biti bolje... ali u svakom slucaju napisite sta znate o ovome.

-
- Stalni član
Moze pomoc? Da li da popijem nesto..?
sto se tice usinuca ako bas boli mozes da popijes recimo Diklofen, ali kazes da to prolazi...mozda se nakalemila prehlada pa su bolovi u grlu zbog toga, videces...mozda je samo nesto trenutno, istegnut neki misic...ako se problem pojacava onda kod lekara...
-
- Stalni član
Rekao bih da prolazi, ali kad gutam osetim jako u grlo, i onako u gornjem delu grudi, gornjem delu ledja, i malo u vratu gde sam bio usinut. Diklofen nisam pio, 1 brufen i tople-suve obloge. Mislite da nije nista ozbiljno? 

e sad koliko je ozbiljno ne moze niko da garantuje ovako na slepo...
ako je lakse usinuce to ce proci...a sve to sto osecas moze da bude posledica toga...izbegavaj nezgodne pokrete, polozaje, promaju...ako nema boljitka ubrzo, onda znaci na pregled... 

-
- Stalni član
Pretpostavljam da ej bilo lakse usinicu, posto je skoro proslo (3 dana)... ali ne brine mene to, nego grlo? Zbog toga sam i otvorio temu (ne zbog usinuca), izvinjavam se ako sam bio nejasan. Znaci grlo ne boli onako na prehladi tj. ne grebe, nego nekako bas boli i steze kad gutam i sl... 

...a sve to sto osecas moze da bude posledica toga...moguce je da si na fizickom napravio neki pokret i istegao misic u prednjem delu vrata + nedavno usinuce i eto ti...a jos ako si zabrinut i nerviras se i to moze da prouzrokuje "knedlu"...
-
- Stalni član
Ok... Neke posebne terapije nema? Ovako samostalno? Da me brze prodje?