Stezanje u grlu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 12:31 am

Stezanje u grlu

Post od Usputsamtu »

Pre par dana mi se ukocio vrat, pa sam stavljao tople suve obloge. Danas sam u skoli imao fizicko (vrat mi je i dalje bio malo ukocen), i posle sam osetio kao neko stezanje u grlu, ali "jabucicu" skoro da nisam osetio. Taj bol se povecavao, i pre jedno sat vremena me je jako bolelo, pogotovo kad gutam. Jabucica mi je bila veca i crvsca (bar mi se cini). Sad je to malo "splasnulo" (normalna velicina jabucice rekao bih), ali me i dalje boli. Od cega je to, sta moze da bude (znam da treba da sam trebao da mirujem, ali nisam imao opravdanje... :roll: )?
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Re: Stezanje u grlu

Post od Usputsamtu »

Samo da napomenem da me je usinutost vrata skoro prosla, to je zanemarljivo.
Sad sam popio caj od nane, pa ce valjda biti bolje... ali u svakom slucaju napisite sta znate o ovome. :)
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Moze pomoc? Da li da popijem nesto..?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sto se tice usinuca ako bas boli mozes da popijes recimo Diklofen, ali kazes da to prolazi...mozda se nakalemila prehlada pa su bolovi u grlu zbog toga, videces...mozda je samo nesto trenutno, istegnut neki misic...ako se problem pojacava onda kod lekara...
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Rekao bih da prolazi, ali kad gutam osetim jako u grlo, i onako u gornjem delu grudi, gornjem delu ledja, i malo u vratu gde sam bio usinut. Diklofen nisam pio, 1 brufen i tople-suve obloge. Mislite da nije nista ozbiljno? :)
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

e sad koliko je ozbiljno ne moze niko da garantuje ovako na slepo... :wink: ako je lakse usinuce to ce proci...a sve to sto osecas moze da bude posledica toga...izbegavaj nezgodne pokrete, polozaje, promaju...ako nema boljitka ubrzo, onda znaci na pregled... :wink:
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Pretpostavljam da ej bilo lakse usinicu, posto je skoro proslo (3 dana)... ali ne brine mene to, nego grlo? Zbog toga sam i otvorio temu (ne zbog usinuca), izvinjavam se ako sam bio nejasan. Znaci grlo ne boli onako na prehladi tj. ne grebe, nego nekako bas boli i steze kad gutam i sl... :-?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

...a sve to sto osecas moze da bude posledica toga...moguce je da si na fizickom napravio neki pokret i istegao misic u prednjem delu vrata + nedavno usinuce i eto ti...a jos ako si zabrinut i nerviras se i to moze da prouzrokuje "knedlu"...
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Ok... Neke posebne terapije nema? Ovako samostalno? Da me brze prodje? :)
Odgovori