Poštovani,
pre deset godina imao sam nesreću da upadnem nogom u kockasti šaht - slivnik i udarim sredinom potkolenice u oštri deo (pošto su ga lopovi isekli). Na sredini prednjeg dela potkolenice leve noge se istog momenta stvorio otok, tako da sam morao da posetim ortopeda. Snimak nije pokazao prelom, imao sam malo veću ogrebotinu na mestu udara. Međutim, otok nije splasnuo ni pošto mi je skinut gips, koji sam nosio oko nedelju dana. Na tom mestu se i danas nalazi nešto kao masno potkožno tkivo, debljine oko 5 mm i kružnog oblika oko 4-5 cm. koža ispod tog zadebljanja je stanjena, kao da nema nikakvog mišića, za razliku od zdrave noge. Nemam bolove ali mi estetski smeta i bojim se da ne dodje do nekih komplikacija. Kako se zove to zadebljanje, ja sam ga nazvao hematom i može li se izlečiti?
Hvala dobrim ljudima unapred!
Stara povreda potkolenice - otok ne splasnjava
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Stara povreda potkolenice - otok ne splasnjava
Зашто су ти паметњаковићи стављали гипс ако није било прелома?!
Набави један јак магнет и учврсти га на ластиж. Стави око ноге што ближе повреди и носај по цео дан - минимум 20 сати дневно. Ткиво треба да се регенерише за једно пола године или дуже јер се ради о веома старој повреди.
Набави један јак магнет и учврсти га на ластиж. Стави око ноге што ближе повреди и носај по цео дан - минимум 20 сати дневно. Ткиво треба да се регенерише за једно пола године или дуже јер се ради о веома старој повреди.