Stara povreda potkolenice - otok ne splasnjava

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bojankrunic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Stara povreda potkolenice - otok ne splasnjava

Post od bojankrunic »

Poštovani,
pre deset godina imao sam nesreću da upadnem nogom u kockasti šaht - slivnik i udarim sredinom potkolenice u oštri deo (pošto su ga lopovi isekli). Na sredini prednjeg dela potkolenice leve noge se istog momenta stvorio otok, tako da sam morao da posetim ortopeda. Snimak nije pokazao prelom, imao sam malo veću ogrebotinu na mestu udara. Međutim, otok nije splasnuo ni pošto mi je skinut gips, koji sam nosio oko nedelju dana. Na tom mestu se i danas nalazi nešto kao masno potkožno tkivo, debljine oko 5 mm i kružnog oblika oko 4-5 cm. koža ispod tog zadebljanja je stanjena, kao da nema nikakvog mišića, za razliku od zdrave noge. Nemam bolove ali mi estetski smeta i bojim se da ne dodje do nekih komplikacija. Kako se zove to zadebljanje, ja sam ga nazvao hematom i može li se izlečiti?
Hvala dobrim ljudima unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Stara povreda potkolenice - otok ne splasnjava

Post od aa_aca »

Зашто су ти паметњаковићи стављали гипс ако није било прелома?!

Набави један јак магнет и учврсти га на ластиж. Стави око ноге што ближе повреди и носај по цео дан - минимум 20 сати дневно. Ткиво треба да се регенерише за једно пола године или дуже јер се ради о веома старој повреди.
Odgovori