Stalna prehlada

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
milutinb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2007 12:11 pm

Stalna prehlada

Post od milutinb »

Imam 30 g. pusac, povremeno se bavim sportom
23. februara ujutru sam osetio bol u grlu, uvece sam imao temperaturu 39 i samoinicijativno sam poceo da pijem pentrexyl, popio sam 3 table , temperatura je prestala sledeceg dana i dobro sam se osecao, nos je poceo da curi ali sam to smatrao normalnom posledicom bola u grlu, lekaru se nisam obracao
06. marta sam ponovo ostetio bol u grlu i ovaj put sam otisao kod lekara, ispricao sta sam samoinicijativno uradio, doktorica mi je dala Dovicin, jednu kutiju, sto sam popio, napominjem da nije bilo povisene temperature
13. marta mi se opet javila temperatura, bol u grlu, curenje iz nosa, kod lekara sam se javio 15.03. i poslala me je da uredim nalaz krvi i bris guse i jezika, nije mi dala nikakvu posebnu terapiju, Panthenol, Daktanol, i preporucila da uzmem nesto za jacanje imuniteta
Rezulati brisa guse i jezika - Bakterioloski pregled - Saprofitna flora, Mikoloski pregled - Candida SP = negativ, nalaz krvi i urina je u granicama, samo je sedimentacija 15 mm/h i fibronogen 5 g/l u urinu su povecani leukociti (8-10) i epitelne celije u sedimentu (12-15)
U medjuvremenu svakih tri dana dobijam povisenu temperaturu oko 37,7, ostaje bol u grlu koji se povremeno pojaca pa se i temperatura povisi, nos curi manje vise konstantno
molim za misljenje i savet
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ja bih Vam najpre savetovao da prestanete da pusite, a potom bih Vam verovatno dao steroide per os, plus Olynth sprej za nos i Beconase sprej, tantum Vede pastile za sisanje i antireumatile kao sto je diklofenak duo, 2x1 bez obzira na temperaturu... Eventualno i inhalaciju mesavinom fizioloskog rastvora, Lemoda i Panthenola...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
milutinb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2007 12:11 pm

re

Post od milutinb »

Doktorica mi je prepisala Cefaleksin 500 mg 2 puta 1 narednih 10. dana i poslala me da uradim urinokulturu , naravno kada predam urin treba da pocnem da pijem lek, sta mislite o tome ? ne dopada mi se ideja da ponovo pijem antibiotike ?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako se nadju bakterije, onda je antibiotska terapija nuzda,a ne pitanje izbora.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori