sta mislite o zavestanju organa???
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- marra84
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sta mislite o zavestanju organa???
zanima me misljenje drugih... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
- terpsichore
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
evo kako je to u austriji regulisano: kad neko umre, uzimaju se svi organi koji su zdravi, bez saglasnosti familije. svaki austrijanac ima pravo da to zabrani dok je ziv (nakon smrti se prekontrolise da li je dao zabranu).
po mome, to je sjajno, trebalo bi se tako svuda raditi, jer zasto da trune zdrav organ ako bi nekome mogao spasiti zivot??
po mome, to je sjajno, trebalo bi se tako svuda raditi, jer zasto da trune zdrav organ ako bi nekome mogao spasiti zivot??
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Zaveštala još prošle godine. Ne kapiram čemu toliki strah da vas neko ne "rokne" pre zvaničnog "isteka roka?" Ono što popunite u upitniku ne može da vas u startu determiniše kao potencijalnog donatora za određenu osobu. Ista krvna grupa nije garancija da su organi "kompatibilni". A, teško mi je da poverujem da će neko kome treba organ za osobu sa, recimo, 0+ krvnom grupom da se domogne spiska i krene po celoj Srbiji da ubija sve vlasnike donorskih kartica sa tom krvnom grupom, pa "dok ne nabode..." Džizs....
Ako neko ceni dobru teoriju zavere, to sam ja, ali što je mnogo - mnogo je. Čak i za naše uslove.
Ako neko ceni dobru teoriju zavere, to sam ja, ali što je mnogo - mnogo je. Čak i za naše uslove.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

Meni je to jako humana stvar i ja bih sutra to uradila,ali se crkva protivi tome i onaj ko zavesta organe ne moze biti sahranjen kao svaki drugi covek. Na njega se gleda kao neko ko je izvrsio samoubistvo. Bez svestenika i crkve... Pa sad... Da li da onaj ko ostaje za vama ne moze "lepo" da vas isprati ili da pomognete nekome koga ne poznajete i kome zivot visi o koncu??? Zaista, ako se po tom pitanju nesto promeni, dosla bih za Bg i potpisala bih "zavet"
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Pogrešna informacija. Sve konfesije u zemlji su podržale akciju. Kako SPC, tako i katolička crkva, islamska zajednica, pa i rabin Asijel.sandla napisao:Meni je to jako humana stvar i ja bih sutra to uradila,ali se crkva protivi tome i onaj ko zavesta organe ne moze biti sahranjen kao svaki drugi covek. Na njega se gleda kao neko ko je izvrsio samoubistvo. Bez svestenika i crkve... Pa sad... Da li da onaj ko ostaje za vama ne moze "lepo" da vas isprati ili da pomognete nekome koga ne poznajete i kome zivot visi o koncu??? Zaista, ako se po tom pitanju nesto promeni, dosla bih za Bg i potpisala bih "zavet"

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

- terpsichore
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
a sve i da nisu podrzale akciju - iskreno: ja vjerujem u Boga, ne u crkvu. ako cu spasiti jednoj ili vise osoba zivot, pa vala nek nemam sahranu kao i svi ostali.
svaki pokvareni kreten koji je cijelog zivota maltretirao ljude oko sebe ce znaci dobiti "postenu sahranu", pod uslovom da nije pocinio samoubistvo ili cak DONIRAO ORGANE.
kakva crkva! samo vjera je bitna! i biti human - to je bitno!
svaki pokvareni kreten koji je cijelog zivota maltretirao ljude oko sebe ce znaci dobiti "postenu sahranu", pod uslovom da nije pocinio samoubistvo ili cak DONIRAO ORGANE.
kakva crkva! samo vjera je bitna! i biti human - to je bitno!
- marra84
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
izvini koje si ti vere??ja prvi put cujem da se crkva protivi zavestanju organa...
to je glupost i to nije samoubistvo vec humana stvar...nije mi jasno i slazem se sa osobom iznad mene sto je ostavila komentar....ja sam svoje zavestala pre 2 god...i bolje se osecam....tako da svi bi trebali to uraditi po meni...ako sam ja mrtva a nekom moji organi mogu da spasu zivot zasto da ne....nastavicu da zivim u nekom drugom hehehehe ajd pa tako... 

Dobro ubijte me sad?!?! Rekla sam svoje misljenje a na ovom forumu ocigledno da to ne smes jer te odmah napadaju!!! Pravoslavne vere sam a i kakve to veze ima?!? Ja sam tako cula i to na RTS-u gde je citava emisija o tome bila, nisam izmislila niti cula od komsinice! Ja jesam za to, ali upravo zbog vere sam i ono napisala. A da ne pricamo o tome sto se prodaju organi i ostlim ne legalnim stvarima. Opet vam napominjem da jesam za to i da zaista jeste to humano...