Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imam 16 godima i trenutno imam upalu grla, visoku temperaturu i primam penicilin. Izbegavala sam odlazak kod doktora, ali kad vise nisam mogla ni vodu da progutam nisam mogla da vrdam. Doktor mi je odmah prepisao injekcije bez obzira sto sam ga molila da mi da lekove. Nisam ih primala od vrtica (tad me jos mama vodila) i skroz sam zaboravila kako to izgleda. Juce sam primila prvi i toliko sam se uplasila da sam odmah pocela da placem, ukocila se i sve zvezde videla. Kad sam dosla kuci mama i sestra su me ubedile da me je toliko bolelo zato sto se nisam opustila i ja sam jutros resila da ih poslusam i olaksam sebi. Medjutim opet je strasno bolelo, jedva sam dosla kuci. Vec me je sad strah kako cu sutra
Kako se vi opustite, tj da li je neizbezno da injekcije bole???
Neizbezno je da bole sta je tu je moraces da istrpis,shvati da je to za tvoje dobro,uvek jedi pre injekcije i nakon sto je primis sedi jos nekih pet minuta u cekaonici pa tek oda idi kuci.
*kristal * napisao:Neizbezno je da bole sta je tu je moraces da istrpis,shvati da je to za tvoje dobro,uvek jedi pre injekcije i nakon sto je primis sedi jos nekih pet minuta u cekaonici pa tek oda idi kuci.
Juce sam morala da odem do pekare da jedem pre nego sto me bocnu, a danas sam jela kuci. Ostala sam i u cekaonici posle i masirala guzu, ali i pored svega uzasno boli. Bile su danas jos dve devojke, jedna prima isto penicilin a za ovu drugu ne znam i one nista, zavrsise za minut, skroz opustene. Jel me onda lazu mama i sestra kad kazu da ne boli kad se opustis??? Koji je majbolji polozaj za dobijanje injekcija? Lezala sam ali danas ustadoh na stranu gde sam je dobila i bas je bolelo. Ove devojke mi kazu da stoje, ali ja mislim da bi se onesvestila
Uzas, bas sam nervozna, a i ova temperatura mi ne spada. Uzasno me bole obe strane, ne znam gde cu je sutra primiti. Dve sestre su mi davale, li ne mogu da ocenim kakvu ruku imaju jer su me obe bolele, tj pekle, jedva sam ustala sa onog kreveta. Drugarica moje sestre je med. sestra, jel bi mogla ona da mi daje kod kuce, da li bi dozvolili u DZ, ko se tu pita? Pred njom me bar ne bi bilo sramota sita da se isplacem.
Toga sam se i plasila Sutra idem na kontrolu pa mi sad sestra rece da moze doktor da mi da zamenu za injekcije ako mi je bolje... Da li postoji mogucnost da se nadam???
posle primanja cistog penicilina moras da sedis u ambulanti jedno izvesno vreme(kristal je dr medicine, a u svakoj ambulanti ne dozvoljavaju da se ode ako nije proslo pola sata, jel' se to promenilo ili...) za svaki slucaj...bilo bi dobro da neko ode sa tobom kada ides na injekcije, da ti se nadje, nije to nista lose, ti primis a neko te doceka ispred, sedne sa tobom, uvek tako bude lakse...i gledaj da se ne uplasis pa da stisnes misic kada ti daje inekciju, samo se opusti, nemoj da mislis na iglu nego na nesto lepo i brze ce proci...
Ovo je uzas, bila sam na kontroli pre injekcije i posto jos imam temperaturu, a i grlo mi je prilicno zatvoreno, doktor nije zeleo da mi ih ukine, imam jos pet
Stvarno sam sve ucinila da se opustim jer sam svesna da cu kako olaksati sebi i prilicno sam bila smirena dok mi sestra nije prisla, tad vise nisam mogla da se kontrolisem i budem opustena, uzasno je bolelo, najvise do sad
Isla sam sa sestrom, kolima, ali i pored toga jedva idem, imam veliku modricu...
I dalje vazi isto pravilo da se mora odsedeti neko vreme nakon injekcije,no vecina to ne postuje a i sestre ne stizu da vode racuna o tome,izdrzi jos malo to je za tvoje dobro.
Svi smo mi razliciti pa su nam strahovi i prag bola bola razliciti. Ja sam malo starija od tebe i bockanje mi nikad nije bilo strasno, sta vise pre sam za injekcije nego za jake lekove koji unistavaju zeludac. Moras da se opustis, to je stvarno najbitnije. Legnes i ne mislis na to, disi i sve je gotovo brzo...Potpuno te razumem jer ja imam sestru koja svaku injekciju preplace, uvek trazi da idem sa njom i uvek pravi scene sto je meni malo i smesno jer ne mogu da verujem da zena od skoro 30 godina drami za jednu bocku
Joj blago tebi, meni je tako glupo...Uzasno se osecam u ambulanti, sramota me i kuci jer ni moji ne veruju kakvu dramu pravim, glupo mi je i sto sve to pisem, ali mi je nekako lakse a i nadam se da ce mi neko otkriti neku tajnu kako bi mi bilo lakse...Jel ima veze od sastava leka koji primas koliko boli? Danas mi sestra kaze sta places za penicilin, sta bi radila da primas nesto drugo
Nisam zdravstveni radnik pa se ne razumem, mozda bi neki doktor to mogao da ti objasni, ja ti samo iz svog iskustva mogu reci za novalgetol da me je bas boleo, ostalo tren kad se daje i posle nista.