Sklekovi i trbusnjaci
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Sklekovi i trbusnjaci
Imam 14 godina, visina 163, 51 kg. E sad pitanje mi je: da li da radim kuci sklekove, zgibove, trbusnjake itd... i uz to neki kardio, ili da se upisem na neki sport (recimo plivanje)? Sta je zdravije, i koji sport je najbolji za mišiće ? 

У ком смислу најбољи за мишиће?
Pa koji ce najbolje da me razvije...aa_aca napisao:У ком смислу најбољи за мишиће?
Nije mi cilj da mogu 300 sklekova da uradim, i da budem najjaci od svih... Cilj mi je da se razvijem, da budem zdrav, i da ojacam imunitet..
Мало ти је рано за развијање. Ако набилдујеш мишиће, то може да успори раст па чак и да искриви кости које још увек расту.
Мислим да ти је пливање најбоље под условом да ниси осетљив на хладну воду.
Ја бих радије изабрао баскет, рекреативно. Ем си на ваздуху, ем је добра рекреација и дружење. По престанку раста кренуо бих на билдовање, наравно уз баскет.
Здрав ћеш бити ако водиш здрав живот. Спорт је само делић тога у овоме свету где су сву храну затровали.
Ја бих радије изабрао баскет, рекреативно. Ем си на ваздуху, ем је добра рекреација и дружење. По престанку раста кренуо бих на билдовање, наравно уз баскет.
Здрав ћеш бити ако водиш здрав живот. Спорт је само делић тога у овоме свету где су сву храну затровали.
Ja nisam pomenuo tegove... samo sam mislio na bodyweight vezbe ili vezbe sa sopstvenom tezinom... Verovatno cu poceti plivanje, hvala na odgovoruaa_aca napisao:Мало ти је рано за развијање. Ако набилдујеш мишиће, то може да успори раст па чак и да искриви кости које још увек расту.

A da li da radim uz plivanje bodyweight vezbe, ili je dovoljno samo plivanje?
Za pocetak uz trbusnjake i sklekove mozes dodati i cucnjeve i iskorak, takodjer propadanje (na stolici je ok), podizanje nogu u lezecem polozaju (dragon). Slazem se da je plivanje dobar kardio.
Sve ove vezbe su ok, barem za pocetak. Mozes da radis tzv "kruzni trening" (circuit training) ako ti odgovara, vise od 5 serija ti nije potrebno.
Posle mozes dodati i vezbe s tegovima ako te to privlaci.
Sto se ishrane tice, za izgradnju misica posle treninga se naklopaj dobro, i gledaj da imas dovoljno proteina u obroku posle treninga.
Sto se tice suplemenata i napitaka u ovom trenutku ti nisu potrebni, a po mom misljenju svi su oni poprilicno izvikani.
Sve ove vezbe su ok, barem za pocetak. Mozes da radis tzv "kruzni trening" (circuit training) ako ti odgovara, vise od 5 serija ti nije potrebno.
Posle mozes dodati i vezbe s tegovima ako te to privlaci.
Sto se ishrane tice, za izgradnju misica posle treninga se naklopaj dobro, i gledaj da imas dovoljno proteina u obroku posle treninga.
Sto se tice suplemenata i napitaka u ovom trenutku ti nisu potrebni, a po mom misljenju svi su oni poprilicno izvikani.