Razvijanje, pubertet!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
darktwen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2011 9:47 pm

Razvijanje, pubertet!

Post od darktwen »

Ovako cuo sam da deca u pubertetu tj. svi moji vrsnjaci isto kao i ja vide baloncice tj. mehurice i dlake kada pogledaju u plavo nebo, kako lete cuo sam da je to zbog razvijanja/puberteta takodje svi moji vrsnjaci kada naglo ustanu iz fotelje imaju vrtoglavicu malu kao i ja i da je i to zbog razvijanja xD

Pa sam hteo da pitam koji su jos "Simptomi razvijanja" posto sam se zbog to dvoje uplasio i pomislio ko zna koje bolesti imam....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Razvijanje, pubertet!

Post od tamaraft »

Vrtoglavice, zapusene ushi, lupanje i preskakanje tj pracakanje srca, umor, zamor, bolovi u zglobovima i misicima, krepitacije ili pucketanaj u zglobovima, javljanje dioptrije ili pogorsanje postojece, gubitak telesne mase, ili pak povecanje telesne mase, akne, mitiseri, fleke po kozi, gljivicne infekcije, bradavice, preterana maljavost, nekontrolisane erekcije, od psiholoskih hipohondrija, anksioznost, depresija, neuroze itd.

Bitno je da izkoristite to sto znate da koristite kompjuter i dragog cika Google-ta i da saznate sve o nekim osnovnim procesima u organizmu! Jos ako znate engleski, nema kraja zabavi :)

Svakako ovo ne znaci da ce se kod svakog tinejdzera pojaviti sli simptomi ili jedan, svako drugachije prolazi kroz faze rasta i razvoja.

Bitno je da saznate sve sto vas zanima i da ne mislite puno o svakom otkucaju srca ili promeni na sebi vec da uzivate u mladosti i da vodite racuna o higijeni i tome kako se hranite i koliko ste fizicki aktivni!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
darktwen
Novi član
Novi član

Post od darktwen »

Hvala vam mnogo, izgleda da sam zato umoran a u rezultatima nema nista xD, pokusao sam googlati i koristi sve kljucne reci ali nikako nisam mogao naci te "simptome"!!!

8)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Umor hoce i od anemije, nedostatka gvozdja koje je isto tako moguc simptom!

Ne bi bilo loshe da vec sada steknete naviku da na svakih 6 meseci radite analize krvi :) Nista loshe u tome a uvek cete imati uvid u to kako je organizam biohemijski :)

Opustite se i uzivajte u tako burnom i zanimljivom periodu odrastanja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
darktwen
Novi član
Novi član

Post od darktwen »

Ja sam to i mislio!Msm isao sam pre 1 mesec da vadim krv u privatnoj laboratoriji kada sam bio umoran i sve mi je uredu... a sedimentacija mi je 3 minimum...

Mozda je pad imuniteta ili nedostatak vitamina planirao sam da idem opet 1 januara...
Cak je mozda i od racunara otkud znam,zbog promene vremena?

P.S imam 15 godina!
darktwen
Novi član
Novi član

Post od darktwen »

Takodje uplasio sam se da mi nije umor od jetre hteo sam da izvadim jetrine enzima...

Ali prepostavljam ako mi je sedimentacija 3 posto su to upale onda nemam nikakvih problema?

Mnogo sam opterecen sa ovim svim zadnjih dana znam sve o svakoj bolesti :/
ogx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2012 5:02 pm

Post od ogx »

anksioznost je normalna za pubertet ?
darktwen
Novi član
Novi član

Post od darktwen »

ogx napisao:anksioznost je normalna za pubertet ?
Jao nista me ne pitaj, ja sam tako kao i ti panicio, trazio simptome za svakakve bolesti, a ustvari to je sve zbog stresa, nerviranja, strahova...
Uvrteo sam bio sebi u glavu da mi je nocu bolje i ok se osecam a danju lose haha.
Od kada sam shvatio da mi je zbog stresa, i zbog psihe sve me je prestalo lol
Uostalom simptomi najtezih bolesti su i simptomi naj banalnijih, tako da nemoj sam sebe plasiti samo ...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Sto vise kretanja u prirodi i prijatnom drustvu--bavljenja nekim hobijem i sto manje googlanja iako nekad treba i procitati po nesto al opterecivati sebe i oci posebno nikako-uzivaj i ne plasi se svake sitnice-to je prolazno
ogx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2012 5:02 pm

Post od ogx »

u pravu ste hehe stres , nerviranje i strahovi...jos gore trazio sam simptome sta mi se desava i procitao o raznim psihickim bolestima pa sam se presekao.. sad kada sam poceo da shvatam da to nije nista sve mi je bolje i bolje.
Odgovori