rak testisa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
rak testisa
pozdrav svima...imam jedan problem... pre godinu i po dana primetio sam,dok mi je penis u erakciji da mi se levi testis u donjem delu kao nekako zgrci,velicine 1/4 testisa i tvrdo je,nije nikakva izraslina,vec sam testis...posle nekog vremena,nakon erakcije,testis je normalan...trenutno sam u italiji i pre neki dan sam odlucio da odem kod doktora...kad sam mu ispricao moj problem i rekao da je to tvrdo rekao je da mu je zao i da je verovatno tumor...onda je napipao na vrhu tog istog testisa cistu,pregledao i ostali deo testisa i rekao da ne brinem i da se to tvrdo(koje nije napipa jer penis nije bio u erakciji) pojavljuje jer cista koci protok krvi,spermatozoida itd...prepisao mi je neke tablete,juce sam poceo da ih pijem...mozete li mi dati bilo kakvu informaciju u vezi ovog i da li ima nekog da ima isti problem kao ja???Hvala!
Re: rak testisa
potrebno je da se uradi ultrazvuk testisa...
Samo jos jedno pitanje...tumor na testisu se pojavljuje povremeno ili moze da se napipa u svakom trenutku...pitam to jer se meni pojavljuje ovo samo kad je penis u erakciji,tacnije kad svrsim...hvala
...naravno ako postoji...
ako tumor postoji on je uvek tu...
ako se radi o cisti to ce se videti na ultrazvuku...svakako savetujem da se uradi ultrazvucni pregled testisa...
ako se radi o cisti to ce se videti na ultrazvuku...svakako savetujem da se uradi ultrazvucni pregled testisa...
Juce sam uzeo uput za ultrasvuk...a jel moguce neko zgrcenje testisa zbog sprecavanja protoka krvi i cega jos sve..?
zgrcenje testisa tesko, verovatno se radi o promeni u epididimisu, to je jedna struktura koja se nalazi uz sam testis...moguce jeste da postoji cista unutar epididimisa (spermatocela)...ali bez pregleda ne mogu ti nista tacno reci...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To je najverovatnije hidrokela, eventualno varikokela, a i sta god je da je rak nije
Opusti se.

Hvala puno,jedino sto me tesi je to da je tu samo kada se resi erakcija...sve u svemu,javljam se posle ultrazvuka...
Danas bio na ultrazvuk...dve male ciste,nista strasno...hvala svima i savet onima koji imaju bilo kakav problem,sto pre kod doktora,nemojte cekati kao sto sam ja cekao pa posle godinu dana otisao kod doktora,sreca pa nije nista strasno...pozdrav:)