Pregledali su je psihijatar i psiholog, proveli su oko 2.5h sa njom, i zakljucili da je zena dobro, tj. da je u stanju da se brine o svojim najboljim interesima.
Medjutim, posto je samo jedan od vestaka bio lekar (drugi psiholog), trazeno je jos jedno vestacenje, a za vestaka postavljen neuropsihijatar. On je razgovarao sa majkom, postavljao joj razna pitanja (kako provodi dane, ko ide u nabavku, kako spava, itd...), na sta je ona davala adekvatne odgovore, cak je par puta bila i duhovita. Neuropsihijtar je rekao: "najbitnije je da je ona sada dobrog zdravlja, ali moras da razumes da ja moram da uzmem u obzir i neke druge faktore, tipa... da se vi u kuci jednom mozete posvadjati, zameriti se majci, i ona moze odluciti da proda imovinu, da vam ne da nasledstvo..." itd itd... i da ce zbog toga predlog neuropsihijatra da bude da se ona delimicno lisi poslovne sposobnosti u delu kupo-prodaje nekretnina u vecem obimu...
shto meni nije logicno jer zena nikad nije pokazala nameru da tako nesto uradi... cak i je i nas uvek uchila da "kucimo", ne da "raskucavamo".
Konsultovao sam se i sa prvim vestakom (psihijatrom), koji je rekao da sto se tice zdravlja moja majka je fantasticno... ali da on mora da se prikloni (usaglasi) sa misljenjem neuropsihijatra, jer mu je to ipak koleginica, sef na odeljenju, itd... i da ce oni zajednicki napisati da su se okolnosti promenile, tj. da moja majka vise nije zdrava kao sto stoji u prvobitnom vestacenju, vec da nije u stanju da raspolaze imovinom...
Pa mene zanima... s obzirom da je izmedju ta 2 vestacenja proslo 7 dana(!!), da li je moguce da prvobitni vestak, psihijatar, napise da su se okolnosti promenile za tako kratko vreme iako u medjuvremenu nije pregledao moju majku?
I interesuje me, da li je u redu (eticki, moralno), da vestaci pod plastom hipoteza kao sto su moguce svadje u porodici, itd... napisu za zdravu zenu da je luda?
Na koji nacin mogu ovo da pobijem? (znam, mozda je pitanje vise za pravnika, ali sam stvarno beznadezan...)
Inace imam 19 godina, a majka osim mene ima jos 2 mladja sina.. Bash smo se upleli