PROBLEMI SA VRATOM

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

zemunac32
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 6:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zemunac32 »

za Zemunca,
na osnovu gore napisanog ne bih rekao da i vi imate BPPV
kod ovog poremecaja nema zamucenja slike, napada zujanja . . .
vi definitivno, pod uslovom da su gore opisani rezultati validni, nemate oboljenje perifernog vestibularnog sistema.
Ako se gore pomenuti simptomi javljaju udruzeno postoji mogucnost da je ipak neki cirkulatorni problem - ne bih sad da nagadjam.
Ono sto se cesce vidja i sto bi moglo da objasni ove simptome jeste napad panike koji se javlja u okviru depresije i daje simptome koje ste vi nveli: odjednom vam se zamuti, pocne zujanje, pocne vrtoglavica . . .
kako spavate? je l mozete da zaspite? je l se budite nocu? je l ustajete ujutru rano? je l cesto menjate raspolozenja? je l prisutan strah ? . . .

naravno dolazi u obzir jos mnogo toga, te ne mogu da nagadjam, potrebno je o vasim tegobama popricati malo detaljnije.
ja sam naveo samo dva moguca scenarija koja su mi prva pala na pamet.[/quote]

Spavam odlicno,zaspem bez problema odmah,skoro nikad se ne budim nocu,ujutru ustajem oko 9 ne nesto rano,a raspolozenja mi jesu nekad promenljiva a inace nemam strahova osim od visine

8)
neki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 4:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od neki »

jos jednom hvala drdusane,verovatno ste u pravu...ja evo u poslednjih nekoliko dana osecam i zapusenost desnog uha,da li je to jedan od simptoma...reci te mi da li mi treba uput da bih dosao do vas ili zakazivanje...ako mi vi mozete pomoci da sve bude u redu dosao bih odmah...e da vrat mi i nije toliko ukocen ali mogao bi biti jos opusteniji,ja ga koliko toliko opustam vezbama za ispravljenu lordozu vrata koje radim kao sto sam rekao ranije vec vise meseci...pozdrav
bangobre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 11:11 am

Post od bangobre »

poz za drdusana mislim da cu ovog puta traziti pomoc od njega....ovako...imam 25 god sportom se bavim manje vise kad stignem ali nisam neaktivan svakako...prosle god sam imao oko 2 meseca osecaj ljuljanja i blago kao a mi se telo krece kad stojim osecaj da cu pasti.....e to je proslo i vratilo se ove god mnooogo jace....pocelo je u februaru kada sam dok sam hodao imao jak napad krenuo sam levo pa desno....pobledeo preznojio se i dobrih par min nisam mogao doci sebi....e od tad do sad ja imam osecaj isti ....ljuljanje kada gledam u jednu tacko ona kao da rotira od leva ka desno tj krece se blago po kruznoj putanji ali to samo kad se bas zagledAM....dok hodam neki strah u nogama i i oseaj da cu pasti....blaga osamucenost...nemam bistrinu i odsecan i siguran hod kao ranije...hodam dosta oprezno od tad....svaka jaka vrucina mi pogorsa stanje....umor rano ustajanje...osecaj zujanja simetricnog u glavi je konstatno prisutan samo sto preko dana ne cujem samo kao osecam vibraciju blagu a kad legnem zuji kao posle jake muzike......od analiza....laboratorija u redu....audiometrija u redu....kalorimetrijski navodno hipotonija levog ali kazem navodno jer je razlika oko 30sek mozda malo i manje ali kao dg paresis n.vest.lat.sin....neurolog kaze romberg blago pozitivan i navodi na nmr koju radim tek krajem avgusta....da bi moj lekar opste praxe rekao...UH BOJIM SE DA NIJE TUMOR ILI MS i od tada krece moj nemir i ne znam kako da sacekam nmr neurokranijuma....kicma imam skoliozu blagu,u vratnom delu malo povijena tj vrat mi malo ide unapred ali blagooo.....dr s obzirom na ovako negativne prognoze a moje duge ali diskretne simptome sta sve moze doci u obzir.....hvala vam mnogo
bangobre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 11:11 am

Post od bangobre »

zaboravih da kazem da mi se ponekad desava da osetim jak pritisak u glavi ali traje svega par sekundi kao zujanje jako i onda prestane....pritisak mi je malo nizi.....molim vas za pomoc////poz
Odgovori