'Problemi' u pubertetu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Dizee123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2014 5:32 pm

'Problemi' u pubertetu

Post od Dizee123 »

Zdravo, imam 17 godina. Visok sam oko 1.90m i imam samo 65kg, sto znaci da sam jako mrsav za tu visinu. U poslednjih mesec dana se osecam lose - slabo, nemam snage, umor, ponekad ubrzano kucanje srca, preskakanje, slabe bolove sirom grudi, sa leve strane, sa desne, po sred, ka ramenu, bukvalno svuda. Ali ponavljam to su jako slabi, nazovi, bolovi. Prilikom napora, npr. hodanja (ja inace hodam brzo :D) osecam pucketanje ili krckanje u gornjem delu ledja i ponekad u grudima. Jako sam uplasen sto se tice svega toga, radio sam EKG, vadio krv, snimao pluca (ultra zvuk) i sve je bilo ok. Receno mi je da ta boli nije kardioloskog porekla, sedimentacija mi je 4, sto znaci da nemam nikakve upale, pluca cista... Veliki sam panicar i sta god da osetim pomislim na nesto najgore. Inace, veoma naglo sam izrastao i pojavile su mi se strije na donjem delu ledja. Da li sve ovo ima veze sa pubertetom? (pre svega mislim na te 'bolove' i pucketanja). Svaki savet bi mi dobro dosao, Hvala!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: 'Problemi' u pubertetu

Post od aaaca »

Пошто си мршав сигурно имаш слабе леђне мишиће. Ако уз то још доста седиш онда за последицу имаш укрућеност леђних мишића а отуда могу да дођу такви болови које си описао.

То што се лоше осећаш и немаш снаге, вероватно је последица лоше исхране и недостатка ваздуха.
Dizee123
Novi član
Novi član

Post od Dizee123 »

Hvala na odgovoru. Imam jos par pitanja, koji je najlaksi i najbrzi nacin da dobijem na kilazi? Naravno, znam da to nije lako i da treba dosta vremena. Sta koristiti od namirnica? Koliko puta jesti na dan? Da li je pametno da koristim tablete pivskog kvasca, posto sam cuo da su dobre?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба да повећаш мишићну масу, а она долази само путем вежбања: пливање или теретана. Вежбајући, повећаће се и апетит.

Треба да једеш око пет пута дневно.

Пивски квасац не бих користио, нарочито не у таблетама.

Не треба да једеш храну која у себи има хемикалије: пецива из пекаре, фабричке месне прерађевине, сокове...
Dizee123
Novi član
Novi član

Post od Dizee123 »

Potrudicu se da sto manje konzumiram stetne namirnice i da pocnem sa vezbanjem. Hvala jos jednom na savetima!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И немој да претераш са вежбањем. Било би добро када би набавио неку добру литературу, на пример од Петра Челика или шта слично.
Odgovori