'Problemi' u pubertetu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
'Problemi' u pubertetu
Zdravo, imam 17 godina. Visok sam oko 1.90m i imam samo 65kg, sto znaci da sam jako mrsav za tu visinu. U poslednjih mesec dana se osecam lose - slabo, nemam snage, umor, ponekad ubrzano kucanje srca, preskakanje, slabe bolove sirom grudi, sa leve strane, sa desne, po sred, ka ramenu, bukvalno svuda. Ali ponavljam to su jako slabi, nazovi, bolovi. Prilikom napora, npr. hodanja (ja inace hodam brzo
) osecam pucketanje ili krckanje u gornjem delu ledja i ponekad u grudima. Jako sam uplasen sto se tice svega toga, radio sam EKG, vadio krv, snimao pluca (ultra zvuk) i sve je bilo ok. Receno mi je da ta boli nije kardioloskog porekla, sedimentacija mi je 4, sto znaci da nemam nikakve upale, pluca cista... Veliki sam panicar i sta god da osetim pomislim na nesto najgore. Inace, veoma naglo sam izrastao i pojavile su mi se strije na donjem delu ledja. Da li sve ovo ima veze sa pubertetom? (pre svega mislim na te 'bolove' i pucketanja). Svaki savet bi mi dobro dosao, Hvala!

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: 'Problemi' u pubertetu
Пошто си мршав сигурно имаш слабе леђне мишиће. Ако уз то још доста седиш онда за последицу имаш укрућеност леђних мишића а отуда могу да дођу такви болови које си описао.
То што се лоше осећаш и немаш снаге, вероватно је последица лоше исхране и недостатка ваздуха.
То што се лоше осећаш и немаш снаге, вероватно је последица лоше исхране и недостатка ваздуха.
Hvala na odgovoru. Imam jos par pitanja, koji je najlaksi i najbrzi nacin da dobijem na kilazi? Naravno, znam da to nije lako i da treba dosta vremena. Sta koristiti od namirnica? Koliko puta jesti na dan? Da li je pametno da koristim tablete pivskog kvasca, posto sam cuo da su dobre?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Треба да повећаш мишићну масу, а она долази само путем вежбања: пливање или теретана. Вежбајући, повећаће се и апетит.
Треба да једеш око пет пута дневно.
Пивски квасац не бих користио, нарочито не у таблетама.
Не треба да једеш храну која у себи има хемикалије: пецива из пекаре, фабричке месне прерађевине, сокове...
Треба да једеш око пет пута дневно.
Пивски квасац не бих користио, нарочито не у таблетама.
Не треба да једеш храну која у себи има хемикалије: пецива из пекаре, фабричке месне прерађевине, сокове...
Potrudicu se da sto manje konzumiram stetne namirnice i da pocnem sa vezbanjem. Hvala jos jednom na savetima!
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
И немој да претераш са вежбањем. Било би добро када би набавио неку добру литературу, на пример од Петра Челика или шта слично.