problem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

markomasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2012 2:15 pm

problem

Post od markomasa »

Postovanje drag ljudi,bio bih ljubazan ako biste dali savjet il ako neko mozda ima slicna iskustva,naime zna mi se dogodit da imam ubrzan puls tokom dana navece pred spavanje zna bit nesto manji od 60,radio sam pretrage sve u redu,to se desava obicno kad sam negdje napolje supermarketu,kad sam bio na razgovor za posao,osijecam nekad i stegnutost u lijevom prsnom kosu,sve to izazova strah kod mene,pod stresom jesam,sad imam paniku otic negdje i na pice u kafic i sl grozno,hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: problem

Post od drbgd »

to se desava obicno kad sam negdje napolje supermarketu
agorafobija.
ako ne uspes da ignorises, i da tako prestanes da mislis o tome, idi kod psihijatra
markomasa
Novi član
Novi član

Post od markomasa »

Hvala,kad sam u takvom ozracju,najvise me brine sto mi puls ode do 100,nekad i vise,prilikom uzbidjenja takodje ista pjesma zna se deseti,mada sve je pocelo kad sam zavrsavao diplomski rad,frka trka stres,imao gussenje dva dana uzastopce,uradio analize lab. i specijalisticke preglede sve ok bilo.strasno
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма каква фобија од отвореног простора. Ти само имаш појачану трему од важних догађаја или незгодних ситуација - тремарош. :D Треба да радиш вежбе опуштања.

Оно са стезањем у грудном кошу је показатељ високе дозе стреса. Мораш да нађеш начин да се опустиш и да се не нервираш због тупсона којима си окружен. Питај мене како. :lol:

Потребан ти је добар магнезијум и довољно чисте воде. Погледај шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао на ту тему.
markomasa
Novi član
Novi član

Post od markomasa »

Hvala, koje vjezbe bi mi preporucili,sto se tice magnezijuma to pijem i valerijanu takodje
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

За вежбе опуштања ћеш морати некога другог да питаш. Ја једино могу да ти препоручим јогу или реални аикидо.

Што се тиче тупсона којима си окружен, препоручујем ону варијатну која је забрањена на форуму: у три лепе, першун итд. Подваријанта: говори тихо и води пса са собом. И на крају: Боли ме уво за све.

Добро провери валеријану. Ако ме сећање не вара, она је опасна у погрешним дозама.

Магнезијум могу да се кладим да пијеш лош. :D
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

Imam problem.pocetkom meseca sam imala redovan ciklus,e juce,po prvi put mi se javilo jako slabo krvarenje u bledo roze boji i to vrlo malo izlazi,glava mi puca od bolova.Sta moze biti?Menstr. nije,to znam jer nije joj ni vreme i ne lici ni malo na to ,sudeci po kolicno malo je krvi u pitanju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Гоцо, слабо се разумем у "женске" проблеме. Једино што ти могу рећи је да провериш гвожђе у крви, крвни притисак и колико чисте воде пијеш у току дана. А можда си добила упалу јајника.

Пробај на табанима да нађеш болне тачке. Када нађеш тачку треба да је масираш акупресуром. То је притисак прстом у тачку при чему прст благо помераш у круг али га не дижеш са коже - као да масираш нешто испод коже. Притисак треба да је такав да можеш да издржиш бол који се јавља због притискања прстом.
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

Hvala vam,ok.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја ћу изгледа морати да се позабавим проблемом менструација јер моја супруга има необичних проблема. Много ме занимају те главобоље, несвестице, промене крвног притиска и срчаног ритма и тако даље, јер праве велике проблеме а нико не зна тачан узрок. Само кажу: ПМС.

Гоцо, можеш да пробаш да грејеш задњицу на електричном јастучету. То ће помоћи у санирању упале јајника, али мораш да водиш рачуна о следећем. Загревање тог дела тела може да изазове појачање крварења и менструације, тако да мораш да пазиш. Можда би могла да пробаш да пијеш Химорал. То су неки ензими, шта ли, који се дају у случају разних упала. То није антибиотик.

Може да буде још нешто, што ћу покушати да испитам. Ако проблем са крвним судовима у материци изазива реакцију организма тако да се сви крвни судови скупљају (или шире) то ће изазвати проблеме и у глави. Можда овако:

1. Ако се крвни судови скупљају, то ће изазвати скупљање крвних судова и у мишићима раменог појаса. Ако су они у сталном грчу, онда ће то још смањити доток крви у главу и изазвати главобољу.

2. Ако се крвни судови шире, прошириће се и крвни судови у глави и притисак ће пасти и изазвати главобољу, под условом да су мишићи раменог појаса у грчу и не могу да пропусте довољно крви.

Ово су само неке варијанте. Ти провери какви су ти мишићи раменог појаса и свакако примени вежбу коју сам описао на мом сајту w w w . a c a . r s коју сам описао у Савети, Здравље, Рамена-рачунари. На тај начин можда решиш главобољу.
markomasa
Novi član
Novi član

Post od markomasa »

Magnezijum pijem:magnezijum 375 sa vitaminom b6 i c vitaminom od dietfarma,zasto je opasano valerijana,kako da provjerim hvala na informacijama mozda i gnjavim
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Својевремено сам читао о валеријани и форсирању рада срца. Нажалост, не сећам се детаља, па ћеш морати сам да се снађеш ради информисања. Можда би могли да те посаветују стручњаци из Института за проучавање лековитог биља "Јосиф Панчић".

Батали тај магнезијум и витамин Ц. Узми ово:

Slika Slika
Odgovori