Evo ovako...
Dosta vremena provodim za kompjuterom i uvek sam nekako umoran i ne naspavan iako spavam recimo 10-12h.
Nemam volje ni za sta i oci su mi uvek nekako umorne.Koncentracija mi je na najnizem nivou.(prosle godine skoro sve petice a sad jedva dodjem i do 3 ) . Sta da radim?
Problem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Problem
Da prestanes da sedish ispred kompjutera i zavrshish shkolu kako treba!
Mani se igrica i interneta, uchi i napravi nesot od svog zivota jer kopmjuter niej izvor svega u zivotu!
Mani se igrica i interneta, uchi i napravi nesot od svog zivota jer kopmjuter niej izvor svega u zivotu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Naravno medjutim ja sam i ranije sedao za kompjuter a nisam imao taj osecaj da me nista ne interesuje i da me uvek glava boli.Jednostavno nemam koncentraciju koju sam ranije imao.
Telo ti upravo govori da ne ide više tako. Naše telo nije predviđeno da SAMO sedi ili leži...Prošla je početna tolerancija tvog organizma prema njegovoj zloupotrebi. Naravno da ti se "vrti u glavi", naravno da je glava prazna, da boli, da si bezvoljan...To ti je samo upozorenje da se nedovoljno krećeš jer ako spavaš 10-12h i pitaj Boga koliko sediš pred kompom, u školi .... verovatno ni u nju ne ideš peške....Kako misliš da tvoj organizam funkcioniše? Kako neko može s 15 godina da bude toliko neaktivan?
Pod hitno menjaj svoju životnu filozofiju. Učenje, jurenje lopte s drugarima, trčanje, druženje, pravilna ishrana, to je primereno tvom uzrastu, a ne sedenje do besvesti pred kompom, ležanje...poslušaj signale koje ti šalje telo...pokreni se..cirkuliši..
Ti si vlasnik kompjutera ne njegov rob! Uostalom "proguglaj" informacije o posledicama fizičke neaktivnosti, o cirkulaciji krvi....imaš komp. I on se može pametno upotrebiti i zloupotrebiti...uz njega se može naučiti ali i zatupiti. Teško da će ti igranje igrica koristiti u životu.
Treba imati meru za sve u životu! Baš za sve! U tome je fora, znaš! pozz!
Pod hitno menjaj svoju životnu filozofiju. Učenje, jurenje lopte s drugarima, trčanje, druženje, pravilna ishrana, to je primereno tvom uzrastu, a ne sedenje do besvesti pred kompom, ležanje...poslušaj signale koje ti šalje telo...pokreni se..cirkuliši..
Ti si vlasnik kompjutera ne njegov rob! Uostalom "proguglaj" informacije o posledicama fizičke neaktivnosti, o cirkulaciji krvi....imaš komp. I on se može pametno upotrebiti i zloupotrebiti...uz njega se može naučiti ali i zatupiti. Teško da će ti igranje igrica koristiti u životu.
Treba imati meru za sve u životu! Baš za sve! U tome je fora, znaš! pozz!
Hvala na odgovoru
Nigde nisam ja rekao da sam neaktivan.Vrlo aktivno se bavim sportom i trudim se da se sto zdravije hranim
medjutim ne znam sta se desava samnom ! Ne znam kako da poboljsam koncentraciju jednostavno mi ne ide.(inace imam 17 godina)
Nigde nisam ja rekao da sam neaktivan.Vrlo aktivno se bavim sportom i trudim se da se sto zdravije hranim
medjutim ne znam sta se desava samnom ! Ne znam kako da poboljsam koncentraciju jednostavno mi ne ide.(inace imam 17 godina)