vec dugo imam problema kad idem spavati.
Ovako osjecam kad legnem spavati-osjecam kao neki zvuk u predjelu usiju, unutra u unutrasnjosti, taj zvuk i ne mogu definisati kao zvuk, u stvari ne znam ni sama kako bih nazvala tu pojavu, osjecam kao neki zvuk, pritisak, brzina svjetlosti, neko brzo zzuuum, i poslije toga dobijem blagu mucninu. Mucninu dobijem sigurno od te pojave bar tako ja osjecam. To je tako cudan osjecaj, tezak, onda se pokusam okrenuti na drugu stranu i kao bude mi manje kad se okrenem na lijevu stranu. To traje vec 5-6 g i pitala sam doktora on kaze da je to od migrene. Ja ne vjerujem, ja imam migrenu duze nego ovu pojavu.
Sta da radim moze li mi iko pomoci, sto je nagore ja to ne mogu opisati, najvise me posjeti na brzinu svjetlosti, mada ne vidim samo cujem kako nesto brzo strasno brzo proleti ili udari u predjelu uha i to u gornjem dijelu uha i onda se polako prosiri/razlije put mozga.
Moglo bi se reci mjesavina pritiska, brzine zvuka i sl.
Sta da radim, imam osjecaj da me niko ne uzima za ozbiljno.
josefina
problem sa spavanjem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: problem sa spavanjem
Ps.S
Ovo je u stvari problem sa glavom a ne sa spavanjem
Ovo je u stvari problem sa glavom a ne sa spavanjem
Brzina svetlosti je brzina, a ne zvuk... 

pa ja sam rekla da je to tesko objasniti, ne znam sta je ali nije dobro.
Mogu li reci da ide brzinom svjetlosti
Mogu li reci da ide brzinom svjetlosti
Imao sam i ja ovaj problem, tj svremena na vreme i meni se to desi, tek kad legnem ono kao da je formula jedan prosla pored moje glave, jako cudan osecaj. I meni se to cesce desavalo kad sam bio mladj.
Ti konstantno to cujes/osetis?
Ja sam zakljucio da mi je to od ne sppavanja i umora, bar mi se cini da je zbog toga.
Ti konstantno to cujes/osetis?
Ja sam zakljucio da mi je to od ne sppavanja i umora, bar mi se cini da je zbog toga.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
dosad nisam videla niti cula brzinu svetlosti i neznam kako to izgleda ali sam imala taj problem u usima,mada ga nisam tako opisivala.isto kao i pera i ja mislim da je od nespavanja,posto se to meni desavalo uvek kad se porodim pa zbog bebe spavam po celih 2-3 sata.takodje imam i nizak pritisak pa mozda je i zbog toga. a mozda i nije nista od ovoga.bolje da pitas nekog strucnog,mozda otorinolaringologa ili neuropsihijatra.pozdrav
ne bih rekla da je od spavanja, spavam normalno.
To se desav uvijek prije nego zaspem, kada treba da utonem u san, taj osjecaj me i trgne iz sna, i tako par puta dok ne zaspem. I to je samo na vecer ako hocu zaspati po danu onda nista, sve je ok.
Doktoru sam probala ici ali me ne uzimaju za ozbiljno s obzirom da imam migrenu oni to odmah povezu s tim i dijagnoza uspostavljena.
A da zaboravila sam i ovo opisati:
nekad imam osjecaj da se to desava upravo u trenutku kada ulazim u san, i dobijem taj udar tada, onda se psihicki pripremim pokusam disati polako... i eto bojim se da ne poludim.
To se desav uvijek prije nego zaspem, kada treba da utonem u san, taj osjecaj me i trgne iz sna, i tako par puta dok ne zaspem. I to je samo na vecer ako hocu zaspati po danu onda nista, sve je ok.
Doktoru sam probala ici ali me ne uzimaju za ozbiljno s obzirom da imam migrenu oni to odmah povezu s tim i dijagnoza uspostavljena.
A da zaboravila sam i ovo opisati:
nekad imam osjecaj da se to desava upravo u trenutku kada ulazim u san, i dobijem taj udar tada, onda se psihicki pripremim pokusam disati polako... i eto bojim se da ne poludim.
Bas tako se i meni desavalo, taman da zaspim i onako me presece taj zvuk i trgnem se, veoma neprijatno.josefina napisao:kada treba da utonem u san, taj osjecaj me i trgne iz sna, i tako par puta dok ne zaspem.
A jel ti je tisina u sobi gde spavas? Ja sada nagadjam od cega bi to moglo biti, jer se prisecam kad se meni to dogadjalo i tako. Voleo bih da se javi neki doktor ko zna mozda nesto vise.
Meni se kao sto sam to vec rekao retko kad to desi, a tebi svaki put, ne mogu ni da zamislim kako ti je.
jeste tisina mi je u spavacoj sobi i bas sam sinoc pokusala da definisim po ko zna koji put taj osjecaj.
Kao sto rekoh doslo je to "nesto", proslo kroz glavu strasno brzo i onda osjetim kao pritisak i neugopdan osjecaj u prsima, sve je to u roku nekoliko sekundi gotovo.
Najvise me posjeca na one fikcion filmove, pa kad NLO proleti - zuum, ja mislim da tu brzinu nikako ne mogu opisati, kao da ta brzina i prouzrokuje taj zvuk ili kako bi ga vec nazvala, jer to i nije zvuk. Ah sama sebi vise djelujem blesavo.
Ne znam i ja bih voljela da to neki doktor procita i da dâ svoje misljenje
Kao sto rekoh doslo je to "nesto", proslo kroz glavu strasno brzo i onda osjetim kao pritisak i neugopdan osjecaj u prsima, sve je to u roku nekoliko sekundi gotovo.
Najvise me posjeca na one fikcion filmove, pa kad NLO proleti - zuum, ja mislim da tu brzinu nikako ne mogu opisati, kao da ta brzina i prouzrokuje taj zvuk ili kako bi ga vec nazvala, jer to i nije zvuk. Ah sama sebi vise djelujem blesavo.
Ne znam i ja bih voljela da to neki doktor procita i da dâ svoje misljenje