Nadjen mi je NERB i jako sam uplasena jer sam ovde citala da se to ne leci i da ce me kiselina muciti ceo zivot! To je neki neerozivni refluks ako sam dobro upamtila. Dobila sam terapiju 6 nedelja Nexiuma od 40mg. Moj gastroentrolog kaze da ce mi ovaj nexium smiriti kiselinu ali da ce se ona nekad jednom u buducnosti sigurno vratiti jer je NERB hronicna i neizleciva bolest.
E sad, zanima me da li ce se meni kiselina vratiti odmah posle terapije i da li cu morati da pijem ovaj nexium ceo zivot? Na nekom engleskom sajtu sam citala da antiacidanti ne smeju mnogo da se uzimaju jer moze da dodje smanjejna magnezijuma u krvi, nepravilan rad creva, pa i neke uceracije al to ne znam sta je
posebno me je izbezumio ovaj sajt http://www.medhelp.org/forums/gastro/me ... 35462.html
gde kazu da ako ne pomazu lekovi mora se na operaciju. pre cu da pijem lekove celi zivot nego da me operisu ali ne bih ni lekove ako postoji sansa da se ovaj nerd izleci
inace jedan lekar za ovaj nerb mi je rekao da nije strasan kao gerb pa ga obicno lekari zanemare a jednako je opasan kao gerb samo sto ne ojede jednjak dok mi je drugi rekao da nerb nestane posle dve tri nedelje nexiuma i kod vecine se nikad ni ne javi vise bukvalno mi je rekao "udri mala brigu na veselje sto nemas nesto gore"
pa posto mi ovde vecina lekara deluje strucno, htela bih da cujem vase misljenje u vezi antiacidanata nexiuma i tako toga
e da i koliko oni imaju dugotrajno dejstvo? nije valjda da ce mi se vratiti odmah kiselina cim prekinem terapiju
Prepisana terapija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
kad sam vec tu da postavim jos dva pitanja:
- jedna doktorka ovde je pricala da je nexiumom izlecila svoj gerb i da vise nema gorusicu jel zna neko ko je ona i kako bih mogla da je kontaktiram, nekako mislim da ce me ona najbolje razumeti. nick joj je na g ili na k ne secam se vise
- ovde pise da se gorusica moze smanjiti jacanjem muskulature jednjaka
http://www.mojaapoteka.com/DesktopDefau ... TabID=3616
kako se jaca muskulatura jednjaka? ima neke vezbe ili sta?
- jedna doktorka ovde je pricala da je nexiumom izlecila svoj gerb i da vise nema gorusicu jel zna neko ko je ona i kako bih mogla da je kontaktiram, nekako mislim da ce me ona najbolje razumeti. nick joj je na g ili na k ne secam se vise
- ovde pise da se gorusica moze smanjiti jacanjem muskulature jednjaka
http://www.mojaapoteka.com/DesktopDefau ... TabID=3616
kako se jaca muskulatura jednjaka? ima neke vezbe ili sta?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ta sam. Mislim ne rekoh da sam izlecila vec da sam lecila GERB Nexiumom i da sam veoma zadovoljna ovim lekom. Nazalost moj FGERB je na nervnoj bazi, sto bi se reklo, od stresa pa tu leka nema.
Sto se NExiuma tice, on nije antacid i nema potrebe da se njega plasis, on je jedan od retkih lekova koji se moze bez posledica piti dugotrajno a nakon inicijalne terapije - po potrebi.
Nema mesta panici. Odradi terapiju kako ti je receno pa ces ond avideti, I ne, problemi ti se nece vratiti odmah nakon terapije a mozda ni nikada. D ali je radjeno testiranje na prisustvo helikobaktera?
Sto se NExiuma tice, on nije antacid i nema potrebe da se njega plasis, on je jedan od retkih lekova koji se moze bez posledica piti dugotrajno a nakon inicijalne terapije - po potrebi.
Nema mesta panici. Odradi terapiju kako ti je receno pa ces ond avideti, I ne, problemi ti se nece vratiti odmah nakon terapije a mozda ni nikada. D ali je radjeno testiranje na prisustvo helikobaktera?
Jao jeste, kao se nisam setila ovako dobrog nicka! Vas sam tražila 
Helikobakter je erodiciran tj. nema ga više testirali su me. Želudac nije oštećen kao ni jednak, nije napisano da li sfinger dobro radi (valjda bi pisalo da se vidi da je otvoren stalno).
Terapiju pijem 3 dana i ne osećam efekte, ali i lekar mi je rekao da se neće odmah osetiti.
Hvala vam puno na odgovoru.
Ja sam se sad od januara baš dosta nervirala ima li šanse da je i ovo moje na nervnoj bazi?

Helikobakter je erodiciran tj. nema ga više testirali su me. Želudac nije oštećen kao ni jednak, nije napisano da li sfinger dobro radi (valjda bi pisalo da se vidi da je otvoren stalno).
Terapiju pijem 3 dana i ne osećam efekte, ali i lekar mi je rekao da se neće odmah osetiti.
Hvala vam puno na odgovoru.
Ja sam se sad od januara baš dosta nervirala ima li šanse da je i ovo moje na nervnoj bazi?