Prenosenje HCV-a
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da........sve je to bas tako, i ja sam pronasla iste podatke o tome.
A ovo pitam za moj slucaj, gde je moj suprug zarazen, pa zbog toga pitam za planiranje porodice........
Za vreme ovulacije ja imam blago krvrenje (ono tzv. ovulatorno), samo opet, u pitanju nije ranica, bilo kakva (moja) otvorena........nista mi nije jasno, i sto vise ispitujem, sve manje znam.
Jedino znam za veeeliki broj ljudi, gde zarazeni muskarci imaju zdrave zene i potomstvo!!
A sto se tice "izlecenih", tacnije, onih kod kojih je virus uspavan, oni naravno ne mogu da budu donatori, niti da daju krv, jer ce njihov HCV RNK test doivotno biti pozitivan. Kad se tako kaze, misli se na pacijente koji su virus uspavali, te je kod njih HCV PCR negativan (misli se na negativnost tog testa), gde je broj kopija virusa u krvi manji od 500 koliko taj test moze da detektuje.
Nakon 6 meseci od pocetka terapije, moj suprug je imao negativan PCR, sada ima jos 9 nedelja do kraja, i onda ce ga testirati ponovo........nadamo se istom rezultatu!!
A ovo pitam za moj slucaj, gde je moj suprug zarazen, pa zbog toga pitam za planiranje porodice........
Za vreme ovulacije ja imam blago krvrenje (ono tzv. ovulatorno), samo opet, u pitanju nije ranica, bilo kakva (moja) otvorena........nista mi nije jasno, i sto vise ispitujem, sve manje znam.
Jedino znam za veeeliki broj ljudi, gde zarazeni muskarci imaju zdrave zene i potomstvo!!
Ne, to se zakljucuje na osnovu parova gde je jedan od partnera zarazen. Bar ja tako mislim.Deo gde se pominje da postoje ljudi koji uopste ne mogu da se zaraze - meni to deluje neozbiljno tako reci.
Jel` to znaci da je neko namerno neku grupu ljudi pokusaio da zarazi pa se tako ustanovilo da jedan mali deo ljudi uopste ne moze da se zaraziti ili kako?
Bas cudna konstatacija koju ama bas nigde nisam nasla.

A sto se tice "izlecenih", tacnije, onih kod kojih je virus uspavan, oni naravno ne mogu da budu donatori, niti da daju krv, jer ce njihov HCV RNK test doivotno biti pozitivan. Kad se tako kaze, misli se na pacijente koji su virus uspavali, te je kod njih HCV PCR negativan (misli se na negativnost tog testa), gde je broj kopija virusa u krvi manji od 500 koliko taj test moze da detektuje.
Nakon 6 meseci od pocetka terapije, moj suprug je imao negativan PCR, sada ima jos 9 nedelja do kraja, i onda ce ga testirati ponovo........nadamo se istom rezultatu!!

Meni je receno da sto se tice pravljenja dece da se uopste ne brinem. Sansa da majka prenese virus na bebu je oko 5%. Kazu da ako zena ima jako mnogo virusa onda je sansa nesto veca ili ako pored hep-c-a ima HIV onda je sansa jos veca ali i dalje ispod 10% I to nisu rizicne trudnoce i jos nesto cak i ako slucajno beba i dobije virus najveci broj dece ga ocisti u prve 2 gpdine, zato se bebe NE testiraju pre 2 godine.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
melania napisao:Meni je receno da sto se tice pravljenja dece da se uopste ne brinem. Sansa da majka prenese virus na bebu je oko 5%. Kazu da ako zena ima jako mnogo virusa onda je sansa nesto veca ili ako pored hep-c-a ima HIV onda je sansa jos veca ali i dalje ispod 10% I to nisu rizicne trudnoce i jos nesto cak i ako slucajno beba i dobije virus najveci broj dece ga ocisti u prve 2 gpdine, zato se bebe NE testiraju pre 2 godine.
Da. Ovako su i nama rekli!!

A kad je muskarac zarazen??!!

Imam jedno pitanje. Par puta sam se poljubio sa ex devojkom za koju znam da ima HCV, pri cemu sam smatrao da sam dovoljno upucen, a posto sam to radio stalno i u vezi pre par godina uz sexualne odnose pa se nisam zarazio nisam puno razmisljao da uopste postoji neki rizik. Ono sto me malo cima je to sto sam imao afte u ustima (moja redovna pojava u ovo doba godine), pa bih voleo da mi neko strucan kaze malo o verovatnoci i rizicima jer je vec pocela spontano faza hipohondrije vec posle 3 nedelje od toga kad sam dobio neku kijavicu i kad su me blago zabolele limfne zlezde ispod pazuha.
Jel' tripujem ili sam se nepotrebno izlozio riziku da udjem u udzbenike kao neko ko je dobio hep od poljupca?
Hvala na odgovorima
Jel' tripujem ili sam se nepotrebno izlozio riziku da udjem u udzbenike kao neko ko je dobio hep od poljupca?
Hvala na odgovorima