Potrena pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
radebre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2017 11:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Potrena pomoc

Post od radebre »

Postovanje svima , dosta sam guglao / trazio / gledao i video sam da je ovaj forum najvise odgovarajuci za ta neka moja pitanja i stvari.
Evo o cemu se radi.

Ja imam brata koji ima 28 godina ( Retardatio mentalis moderata - Умерена душевна заосталост F71 ) , svih ovih godina je bio miran i nije bio uopste agresivan ..pre jedno 4 meseca je poceo da bude mnogo agresivan,udario je mamu..poceo je da psuje da prica razne ruzne reci i to non stop, odveli smo ga u dr.laza lazarevic na pregled skoro ..dobio je Eftil i Onzapin da pije ...( eftiil 2x dnevno onzapin samo uvece ) ..kada mu se da onzapin uvece on postane toliko agresivan da je to haos ..( udario je mamu/ocuha ..haos je napravio ) ocigledno da mu taj lek ne prija.
On ne zna da kaze sta mu prija sta ne , ne zna da okarakterise neki bol ako ima negde, ne znam sta je vruce sta je hladno ...desavalo se da sedi sam u mraku po 3 sata nocu i da samo prica i prica ..( prica o velikom bratu ..rijaliti koji je postojao...kako on odlazi tamo kako je on pobednik velikog brata, kako dolazi TV ekipa po njega kuci ..i to je prica koju on non stop prica vec dugo vremena ) , desavaju mu se i nagle promene raspolozenja ...bude dobar ...pa pocne da place ..( prica o nekim stvarima ponekad nas ostavi nemim na neki njegov komentar kada kaze ) pa bude agresivan pa svasta nesto.
kada ja pricam sa njime neke stvari on uzme pa te stvari preokrene prica mami nesto sta ja nisam rekao i izmislja, a isto tako meni izmislja drugu pricu kao da mu je mama pricala,naravno njega ne moze da razume svako jer je nazalost mentalno zaostao i ima mali IQ.
Odgovor koji sam ja dobio od psihijatara sa raznih strana je to da su takva "DECA" nepredvidiva ..i da od njih moze da se ocekuje svasta nesto ...mrzovoljan je nece da ide nigde da seta ili nesto da radi ...takodje je u poslednje vreme poceo da bude jako bucan da se dere ..poceo je strasno da lize ruke ..non stop kada prica on lize ruke i trlja o majcu/duksericu ..iako mu mi kazemo da to ne radi da moze da se razboli itd itd.
Mozda ovde ima nekih stvari koje sam preskocio i nisam napisao.
Takodje se izvinjavam ako nisam lepo napisao nesto ili ako sam pisao nepovezano ..jer verujte mi preumoran sam od toga a takodje i majka ..ona je dosla na misljenje neko da vidimo da se dete stavi u neki dom jer nema vise snage oko njega.
Jos jednom se izvinjavam ako POST nije na mestu na kome treba da bude i sto sam pisao ovako mozda i nepovezano ..voleo bih da cujem Vasa misljenja ( ili ako ima jos nekih roditelja sa slicnim problemima ) neki savet ako imate ili nesto slicno.
Srdacno zahvalan
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Potrena pomoc

Post od aaaca »

То су последице ситуације када се заосталој особи пушта да гледа којекакво смеће са телевизије. Чуј, велики брат и ко зна шта још. Па то ни здравима не прија.
Odgovori