Potrebna pomoc bilo koga

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Neko ipak mora i d amu dijagnostikuje stres ulkus, zar ne? Ne verujem da lekar opste prakse to moze, rendgenskim pogledom. Pre ce moci gastrolog, gastroskopijom.
Naz alost kod nas ne postoji terapija za samo 'akutna fazu', anksiolitici se rabe mesecima, godinama. Njima s ekod nas sve leci - od kijavice do nesanice.... :-?
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Slazem se da neko mora to adekvatno da diagnosticira.

Za pocetak je na lekaru opste prakse da sprovede "tzv. omeprazolski test". Jeftino,brzo,tacno.

A za psihomedikamente - slazem se da "cine cuda" :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Imate ovde vise tema koje pisu o navedenom...Mozete da procitate koliko se ljudi pate sa prestajanjem uzimanja ovakvih lekova (anksiolitika).Takav lek je lako uzeti,a veoma TESKO prestati da se koristi.I vecina uzima na svoju ruku,ali uzimanje ovakvih lekova je veoma opasno i mora da se uzima pod strogom kontrolom doktora.
Ocekujem da ce neki pomenute lekove,poceti da uzimaju "kutlacom".. :D :D ,jer je vecini mnogo lakse da lecenje stresa i psihickih bolesti odradi u svojoj reziji,po mogucstvu brzo i bez stida,jer kod nas jos uvek postoji "inhibiranost" na psihoterapiju.Psihoterapjia je osnov svega,a lekovi samo pomazu,da se prebrodi trenutno stanje i to u ekstremnim situacijama.
Nisu sve bolesti psihogene,ali vecina jeste kao sto sam napisala gore.I za svaku bolest postoji odredjeni lek.Ne mozemo kapima za oci leciti zeludac,besmisleno je,zar ne?! :D :D

Sve vas srdacno pozdravljam! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Tako je Iva,slazem se sa tobom ...... :D :D :D
vragolan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 12:52 pm

Post od vragolan »

Hvala Vam puno, hvala Vam na svim savetima i sve cu da probam sto ste mi predlozili.Inace samo da Vam kazem da nisam nikada pio alkohol i nikada pusio a opet mi se desava tako nesto.Mozda je pomalo i zbog posla jer sam na rukovodecem mestu pa je naravno prisutna velika nervoza.
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Posto se ovde prica o mogucem stres ulkusu i u isto vreme ulkusu zeluca, zanima me jedna stvar... Zar stres ne daje ulkus u duodenumu?
Znate, ja sam student i nemam nikakvog iskustva, u knjizi pise jedno, a praksa je drugo pa zato pitam...
Sto neko rece, teorija i praksa, u teoriji, imaju veze jedno s drugim, a u praksi ne :)
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Stres ulkus je najcesce onaj u zelucu. Moze i pasivno u deudenomu, ali duodenalni ulkusi mogu cesto da budu zbog H.pylori.
Odgovori