POTREBNA POMOĆ ***HITNO***

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Law
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 8:24 pm

POTREBNA POMOĆ ***HITNO***

Post od Law »

Pozdrav,

Hitno mi je potrebna vaša pomoć. U pitanju je vrlo kompleksan slučaj. Osoba o kojoj je reč je dugogodišnji heroinski zavisnik koji je od pre nekoliko meseci na metadonskoj terapiji. Na terapiju je reagovao odlično. Međutim, imao je jedan recidiv pre otprilike 2 meseca, i nakon toga su svi testovi pokazivali da je čist.

Međutim, ta osoba je izvesno vreme (po pretpostavci poslednjih mesec i po dana) paralelno sa terapijom uzimala i lek Mendilex (zamena za Akineton, generički naziv je valjda Bipariden), i to intravenozno. Problemi su počeli prošle nedelje, otprilike u isto vreme kad je uzimanje Mendilexa naglo prestalo (s tim što ne znam detalje o tome koje je količine ovog leka ta osoba uzimala na dnevnoj bazi) . Sve je krenelo sa drastičnim gubitkom apetita (bez hrane 2-3 dana), da bi se na kraju pretvorilo u podrhtavanje tela (nekontrolisani trzajevi, kao kod obolelog od Parkinskonove bolesti), ukočenost vilice i apsolutno nerazumljiv govor. Osoba je prebačena na neurološko odeljenje jedne bolnice i tamo se nalazi već 2 dana, a stanje se pogoršalo. Doktori su ukinuli metadon i priključili pacijenta na infuziju, vodu mu daju uz pomoć šprica, a ugrađen mu je i katetar za mokrenje.

Konzilijum lekara još uvek nije utvrdio dijagnozu, a testovi krvi su pokazali dobre rezultate.

Da li mi možete pomoći? O čemu ovde može biti reči? Znam da je malo komplikovano s obzirom da nekoliko neurologa nije uspelo da postavi dijagnozu, ali svaka pomoć je dragocena.

Hvala.
hotka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 11:32 pm

Re: POTREBNA POMOĆ ***HITNO***

Post od hotka »

Znam da će ovo djelovati kao neka reklama, ali samo ti želim pomoći. Prof. Dr. Zaim Bilalbegović je jedini prisijatar koji je pomogao mojoj mami kada je pala u tesku depresiju. Isprva joj je dao pravu terapiju i nakon 3 sedmice odmah smo primjetili poboljšanja. Ja sam otisla u bolnicu da porazgovaram sa dr koje bi lijekove mogla uzimati, međutim ona mi je "ofrlje" rekla neke lijekove ( a ti lijekovi bi samo pogoršali njenu depresiju). Doktor o kojem ti pišem je jako stručna osoba. Njegova ordinacija se nalazi u ulici Logavina (ali sada ne znam tacno koji broj), ali evo tebi broj njegovog telefona pa porazgovaraj sa njim ako zelis 033 239-329.

P.S. znam šta znaci imati osobu kojoj želiš pomoći, a ona odbija pomoć. SRETNO!
Aleksandra87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2011 1:12 am

Re: POTREBNA POMOĆ ***HITNO***

Post od Aleksandra87 »

HITNO!!!! MI JE POTREBNA INFORMACIJA NA KOJU KLINIKU(DRZAVNU I PRIVATNU) U BEOGRADU,SE MOGU OBRATITI POVODOM SVOG PROBLEMA ANOREKSIJE.....
POTREBNA MI JE TACNO IME I ADRESA...
JAKO BI MI ZNACILA VASA POMOC.HVALA SVIMA UNAPRED...
Odgovori