Pomoc !!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pomoc !!!
Imao sam odnos sa sumljivom osobom,taj. puslia mi je. Pose tri dana mi je buknulo grlo( nakon sto sam jeo kiki-riki ako ima neke veze)? Nakon nedelju dana pojavio mi se bol (ponekad) u grudima, suse mi se usta. Nikakve vise promene. Da li je moguce da sam navukao neku boles, hiv...? Bas sam dosta uplasen. I glupo je sto o ovome negovori vise ljudi. Jer je ovo stvar veoma ozbiljna!
Uh
Pa lekati mi se smeju i kazu isto sto i ti. Ali kad sam cesljao po netu...video sam da ima ljudi koji imaju hiv sa slicnim simptomima...zbog toga sam se uplasi. I kako cujem sta o hiv-u ja imam te simptome! Ali na kraju sam utvrdio da su samo oteklo grlo,suse mi se usta i bol u plucima. Sada kao da bolest sazreva neki put se i nakasljem i izbacim malo slajma. Obratio sam se na netu za pomoc bas zbog razloga sto ima mnogo ljudi koji su kroz slicnu situaciju prosi...pa da mi kazu sta moze da bude to i njihova iskustva!?
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ali treba da prođe neko vreme da bi postao HIV+ i mnogo duže ako ne vodiš extra nezdrav život da bi oboleo od HIVa (neki ljudi žive HIV+ već 20 godina, i nisu oboleli od HIVa).
HIV je imunodefektna bolest, tako da oslabi imunitet i dozvoli drugim bolestima da haraju po organizmu.
Ti eventualno možda imaš neku gljivičnu infekciju koju si dobio od nje ... ali ne bih a nagađam, sačekaj da na sajt navrati neko od lekara i kaže ti kojim analizama možeš da provališ šta ti je zapravo prouzrokovalo taj problem.
HIV je imunodefektna bolest, tako da oslabi imunitet i dozvoli drugim bolestima da haraju po organizmu.
Ti eventualno možda imaš neku gljivičnu infekciju koju si dobio od nje ... ali ne bih a nagađam, sačekaj da na sajt navrati neko od lekara i kaže ti kojim analizama možeš da provališ šta ti je zapravo prouzrokovalo taj problem.
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
A-joj brate mili, ljudi moji....
Prvo, ajde ako ste dovoljno odrasli za seks da budete i dovoljno odrasli da se (bar malo, minimalno!) informisete o seksualno prenosivim boletsima i AIDSu, kao i da budete odgovorni da se adekvatno stitite.
Dalje - kolko razumem poruku, Vi ste musko, ona je VAMA 'pusila' a Vi ste dobili upalu grla, pa sad Vi smatrate da je zato sto je ona Vama pusila VAMA buknulo grlo i uz to da mozda (nesumnjivo!) imate HIV? A onda VAm neko jojs strucno objasni id a ljudi mogu biti HIV+ godinama a da ne obole od HIVa (interesantna teorija).
Ajte da potrosim 10 minuta svog dragocenog vremena da prekinem ove gluposti i da VAs informisem:
Nista od seksualno prenosivih bolesti i ako se prenesu ne razvija simptome koje Vi opisujete za 3 dana! Kandida (gljivice) se ne prenose seksualnim putem, svako ima SVOJE gljivice, i one mogu da se aktiviraju (i po pravilu se aktiviraju samo) kod veceg pada imuniteta (opsteg ili lokalnog). Sa njenih usta na Vas penis mogao je da predje eventualno herpes (ukoliko je imala groznicu, odnosno herpes simpleks), koji bi mogao (ali ne pod obavezno) relativno brzo u roku od par dana da da herpeticne promene na Vasem udu, no nikako i na Vasem grlu. Sa Vaseg uda na nju je mogao da predje herpes (ako ste ga imali) pa da ona ima problema sa usnom dupljom, ali ne i Vi. Hlamidija, koja se takodje prenosi polnim putem, mogla je da predje jedino sa Vaseg uda u njena usta, a nikako obrnuto. Sifilis je takodje mogao samo sa Vas da predje njoj a nikako obrnuto (sve ovo pricam pod uslovom da Vas nije grizla i raskrvarila Vam ud do krvi). Trihomonas takodje, ureoplazma, mikoplazma itd takodje. Dakle, sve i da je bilo carobnih puteva prenosa sa njenih usta na Vas dragoceni ud, dobili bi ste promene na udu, ali ni na njemu za tako kratko vreme, a dok bi doslo do promena na grlu, ili bi ste se vec izlecili ili bili u stanju AIDSa.
A sad sto se tice HIVa. Verovatnoca za prenosenje HIV virusa iz njenih usta preko pljuvacke na Vas ud je ravna zanemarljivim promilima (sem opet ako Vas nije grizla do krvi). Verovatnoca da HIV Vi prenesete njoj preko felacija su daleko vise. U oba slucaja, nikakve manifestacije HIV zaraze ne mogu se videti, u prvih 3-6 meseci se tek vrsi testiranje na ovaj virus (nije to nalepnica, pa gde je nalepis tu ostane - postoji vreme koje je potrebno da se virus 'primi', replicira u dovoljnom broju, itd itd). Biti zarazen HIVom znaci biti nosioc HIV viorusa. Bolovati od HIVa ili oboleti od HIVa ne znaci nista - od HIVa se NE OBOLJEVA, HIVom se ZARAZAVA. Oboljeva se i boluje od AIDSa (Acquired Imunodefficiency Syndrom), koji izaziva HIV virus (Human virus imunodeficijencije) kao krajnju posledicu svog destruktivnog rada u ljudskom organizmu. Ljudi zive sa HIV virusom godinama bez ikakvih manifestacija bolesti. U ternutku kada se manifestuju simptomi organizam je prosto u slomu svojih imunih snaga, i javljaju se razlicita oboljenja koja nemaju veze sa seksualno prenosivim bolestima: coveka moze odneti najobicniji grip, upala pluca itd.
Dakle iz svega navedenog sledi: iz odnosa koji opisujete
-Ne znamo da li ste se zarazili HIVom ali verovatnoca za to je na nivou imaginacije (moguce je da ste se zarazili ranije neozbiljnim ponasanjem odnosno seksualnim cinom bez adekvbatne zastite koja je kondom)
- niste se zarazili nikakvom seksualno prenosivom bolescu od Vase partnerke tokom felacija, ako se izuzme mogucnost herpes infekcije, sto se leci
- cime god da ste se zarazili seksualno, to ne daje manifestacije na grlu posle 3 dana
- bolovi u grlu nisu vezani za opisani seksualni odnos i najverovatnoije imate prehladu ili drugo respiratorno virusno oboljenje
- Vasa partnerka bila je 100% ugrozenija od Vas i sklonija mogucnosti da od Vas navuce neko seksualno prenosivo oboljenje ukljucujuci i HIV virus odnosom koji ste opisali!
- Zaraza HIV virusom ne znaci automatski AIDS - AIDS je nesto sto se RAZVIJA godinama, ukljucuje niz manifestacija i simptoma koji ukazuju na slom imunih snaga organizma
- AIDS se ne manifestuje tri dana nakon rizicnog seksualnog odnosa
I najzad:
- kondom ce sacuvati i Vas i partnerku od nezeljenih posledica seksualnog cina, ukljucujuci i koitalni i oralni seks, od nezeljene trudnoce do seksualno prenosivih bolesti i HIV infekcije. Nije sto posto siguran, ali jeste za sad najbolja osmisljena preventiva koja postoji. KORISTITE GA!
I opet: ako ste dovoljno odrasli za seks, budite dovoljno odrasli i odgovorni da se informisete o eventualnim rizicima i njihovoj prevenciji, kako ne biste ugrozavali sebe (a posebno) i druge.

Prvo, ajde ako ste dovoljno odrasli za seks da budete i dovoljno odrasli da se (bar malo, minimalno!) informisete o seksualno prenosivim boletsima i AIDSu, kao i da budete odgovorni da se adekvatno stitite.
Dalje - kolko razumem poruku, Vi ste musko, ona je VAMA 'pusila' a Vi ste dobili upalu grla, pa sad Vi smatrate da je zato sto je ona Vama pusila VAMA buknulo grlo i uz to da mozda (nesumnjivo!) imate HIV? A onda VAm neko jojs strucno objasni id a ljudi mogu biti HIV+ godinama a da ne obole od HIVa (interesantna teorija).
Ajte da potrosim 10 minuta svog dragocenog vremena da prekinem ove gluposti i da VAs informisem:
Nista od seksualno prenosivih bolesti i ako se prenesu ne razvija simptome koje Vi opisujete za 3 dana! Kandida (gljivice) se ne prenose seksualnim putem, svako ima SVOJE gljivice, i one mogu da se aktiviraju (i po pravilu se aktiviraju samo) kod veceg pada imuniteta (opsteg ili lokalnog). Sa njenih usta na Vas penis mogao je da predje eventualno herpes (ukoliko je imala groznicu, odnosno herpes simpleks), koji bi mogao (ali ne pod obavezno) relativno brzo u roku od par dana da da herpeticne promene na Vasem udu, no nikako i na Vasem grlu. Sa Vaseg uda na nju je mogao da predje herpes (ako ste ga imali) pa da ona ima problema sa usnom dupljom, ali ne i Vi. Hlamidija, koja se takodje prenosi polnim putem, mogla je da predje jedino sa Vaseg uda u njena usta, a nikako obrnuto. Sifilis je takodje mogao samo sa Vas da predje njoj a nikako obrnuto (sve ovo pricam pod uslovom da Vas nije grizla i raskrvarila Vam ud do krvi). Trihomonas takodje, ureoplazma, mikoplazma itd takodje. Dakle, sve i da je bilo carobnih puteva prenosa sa njenih usta na Vas dragoceni ud, dobili bi ste promene na udu, ali ni na njemu za tako kratko vreme, a dok bi doslo do promena na grlu, ili bi ste se vec izlecili ili bili u stanju AIDSa.
A sad sto se tice HIVa. Verovatnoca za prenosenje HIV virusa iz njenih usta preko pljuvacke na Vas ud je ravna zanemarljivim promilima (sem opet ako Vas nije grizla do krvi). Verovatnoca da HIV Vi prenesete njoj preko felacija su daleko vise. U oba slucaja, nikakve manifestacije HIV zaraze ne mogu se videti, u prvih 3-6 meseci se tek vrsi testiranje na ovaj virus (nije to nalepnica, pa gde je nalepis tu ostane - postoji vreme koje je potrebno da se virus 'primi', replicira u dovoljnom broju, itd itd). Biti zarazen HIVom znaci biti nosioc HIV viorusa. Bolovati od HIVa ili oboleti od HIVa ne znaci nista - od HIVa se NE OBOLJEVA, HIVom se ZARAZAVA. Oboljeva se i boluje od AIDSa (Acquired Imunodefficiency Syndrom), koji izaziva HIV virus (Human virus imunodeficijencije) kao krajnju posledicu svog destruktivnog rada u ljudskom organizmu. Ljudi zive sa HIV virusom godinama bez ikakvih manifestacija bolesti. U ternutku kada se manifestuju simptomi organizam je prosto u slomu svojih imunih snaga, i javljaju se razlicita oboljenja koja nemaju veze sa seksualno prenosivim bolestima: coveka moze odneti najobicniji grip, upala pluca itd.
Dakle iz svega navedenog sledi: iz odnosa koji opisujete
-Ne znamo da li ste se zarazili HIVom ali verovatnoca za to je na nivou imaginacije (moguce je da ste se zarazili ranije neozbiljnim ponasanjem odnosno seksualnim cinom bez adekvbatne zastite koja je kondom)
- niste se zarazili nikakvom seksualno prenosivom bolescu od Vase partnerke tokom felacija, ako se izuzme mogucnost herpes infekcije, sto se leci
- cime god da ste se zarazili seksualno, to ne daje manifestacije na grlu posle 3 dana
- bolovi u grlu nisu vezani za opisani seksualni odnos i najverovatnoije imate prehladu ili drugo respiratorno virusno oboljenje
- Vasa partnerka bila je 100% ugrozenija od Vas i sklonija mogucnosti da od Vas navuce neko seksualno prenosivo oboljenje ukljucujuci i HIV virus odnosom koji ste opisali!
- Zaraza HIV virusom ne znaci automatski AIDS - AIDS je nesto sto se RAZVIJA godinama, ukljucuje niz manifestacija i simptoma koji ukazuju na slom imunih snaga organizma
- AIDS se ne manifestuje tri dana nakon rizicnog seksualnog odnosa
I najzad:
- kondom ce sacuvati i Vas i partnerku od nezeljenih posledica seksualnog cina, ukljucujuci i koitalni i oralni seks, od nezeljene trudnoce do seksualno prenosivih bolesti i HIV infekcije. Nije sto posto siguran, ali jeste za sad najbolja osmisljena preventiva koja postoji. KORISTITE GA!
I opet: ako ste dovoljno odrasli za seks, budite dovoljno odrasli i odgovorni da se informisete o eventualnim rizicima i njihovoj prevenciji, kako ne biste ugrozavali sebe (a posebno) i druge.
Hvala ti punooooooo
Znaci hvala ti ko naj rodjenijem!!! Znam sve to ali tako je grlo brzno buknulo da sam se uzentao!!! Hvala ti na tim imformacijama!!! Trebalo bi da napravis sajt!!! Ako treba pomoc...bilo kakva tu sam! Bio sam na zvanicnom sajtu jazisa i veliko je sranje! Pogotovu njihova reklama mi smo uz vas!!! Zvao sam i javlja mi se sekretarica na engleskom...zvao sam 10x! Izem ti njihovu podrsku! Znaci verujem ti na sve sto si mi rekao ali psiha je cudna stvar!!! Moracu da se testiram! Ali i tad desko da cu biti sist (mislim u glavi)! Mnogo je lepo kad mozes da pitas jos nekoga,za njegovo misljenje, bas sam zato postavio temu! Mozda se nekome slicno desilo! Ja nekrijem nista,nevolim lljude koje cute,zatvaraju se! Ako sam se ja tripovao ili pogresio nemoraju svi!!!
Hvala jos jednom na jasnom objasnjenju!!! Pozz
Hvala jos jednom na jasnom objasnjenju!!! Pozz
- gorangard
- Aktivan član
Kada sam rekao da su HIV+ godinama a nisu oboleli, mislio sam da ne boluju od AIDSa ... pad imuniteta ispod 300 prouzrokuje AIDS ... Ne kažem, verovatno sam pogrešio, ali tako su nas učili na kursevima u Crvenom Krstu pre 5-6 godina ...
Ako sam progrešio, izvinjavam se
Nije bila loša namera
Ako sam progrešio, izvinjavam se

Ispravka pad CD4+ T celija ispod 200 je kriterijum za AIDS bez obzira da li je prisutna neka oportunisticka infekcija asocirana sa AIDS-om.gorangard napisao:Kada sam rekao da su HIV+ godinama a nisu oboleli, mislio sam da ne boluju od AIDSa ... pad imuniteta ispod 300 prouzrokuje AIDS ... Ne kažem, verovatno sam pogrešio, ali tako su nas učili na kursevima u Crvenom Krstu pre 5-6 godina ...
Ako sam progrešio, izvinjavam seNije bila loša namera
- gorangard
- Aktivan član
Il' sam ja sve pozaboravljao il' su nas pogrešno učiliseverus napisao:Ispravka pad CD4+ T celija ispod 200 je kriterijum za AIDS bez obzira da li je prisutna neka oportunisticka infekcija asocirana sa AIDS-om.gorangard napisao:Kada sam rekao da su HIV+ godinama a nisu oboleli, mislio sam da ne boluju od AIDSa ... pad imuniteta ispod 300 prouzrokuje AIDS ... Ne kažem, verovatno sam pogrešio, ali tako su nas učili na kursevima u Crvenom Krstu pre 5-6 godina ...
Ako sam progrešio, izvinjavam seNije bila loša namera

REZULTATI
cedimentacija 5
eritrociti 4.8
hemoglobin 163
leukociti 5.8
neutr. 061
limfoc. 035
monoc. 005
A i dalje je upala grla jaka kao da sam inficirao grlao.
I polaku iz dana u dan osecam jaci bol u grudima kako kad.
I suse mi se usta.
Sta bi moglo da bude?
eritrociti 4.8
hemoglobin 163
leukociti 5.8
neutr. 061
limfoc. 035
monoc. 005
A i dalje je upala grla jaka kao da sam inficirao grlao.
I polaku iz dana u dan osecam jaci bol u grudima kako kad.
I suse mi se usta.
Sta bi moglo da bude?
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Prvo ne moraš da mi šalješ privatne poruke!
Drugo ,pogldaj ti tekst :
Ako si se već obratio ovde ljudima koji pokušavaju da ti pomognu onda ja ne znam šta ti nije jasno ,pogledaj koliko si ISTIH odgovora dobio!
Drugo ,pogldaj ti tekst :
Izvini kako tebi u tom slučaju može da bukne grlo ,samo me to interesuje?sumljivom osobom,taj. puslia mi je. Pose tri dana mi je buknulo grlo
Treće ovo jeste simptom nekog virusa ,sušenje usta i bol u grudima !akon nedelju dana pojavio mi se bol (ponekad) u grudima, suse mi se usta. Nikakve vise promene.
Ako si se već obratio ovde ljudima koji pokušavaju da ti pomognu onda ja ne znam šta ti nije jasno ,pogledaj koliko si ISTIH odgovora dobio!
Nemam nikakvu losu nameru! Posle tog odnosa tacnije tri dana buknulo mi je grlo,suse mi se usta i koza vise nego ranije,i odjednom su mi otekli krenisi prvo levi pa desni! Izvini ako ti je glupo pitanje vidjao sam na nekim forumima da su neki imali pose malog vremena posle odnosa slicne simptome i da su na kraju imali hiv. Zbog toga sam se i obrati da vidim da li sam se mozda zarazio! Samo zbog toga jer sam po pitanju medicine nepismen! Tacnije neznam nista A do tad ni jedan odnos nije bio bez kondoma ali bukvalno!