Imam 17 godina. Povremeno imam "bolove" u delu ispod vilice (pljubacna zlezda). Taj problem mi se dogadja jos od kad sam izvadio zub (petica ili sestica ne secam se tacno), to je bilo pre nekih 5 godina. Cesto mi se desava da bol traje nekih pola sata, ali jednom nedeljeno ili mesecno. Problem je u tome sto zadnjih 3 dana samo privece me boli i nikako ne mogu da zaspim (pio sam brufen ali sporo reaguje, posle nekih 40 minuta). Citao sam sada o ovome na internetu ali ne mogu nista bas da shvatim, jedino sto sam uspeo da nadjem je da se govori o submandibularnom limfnom zlezdom i da ima veze sa tumorom i rakom. Kada mi se to desava nekad osecam bol, a nekad ne (ali osecam kao malu lopticu sa desne strane donje vilice). Uvek kada imam problema sa tim pojavljuje se ta mala "loptica" (mislim da je zlezda). Bojim se da je u pitanju zbog zuba (ne vodim dosta racuna o njima.). Cak jedne godine kada mi se isto tako desavalo nedelju dana bez prestanka otisao sam kod zubara i snimali su me, i bilo je kao da kutnjaci rastu iskrivljeni i udaraju u druge zube... Mozda me boli zato sto raste umnjak, a mozda i nema veze sa zubima oupste?? Ako moze malo opsirnije da se objasni do cega moze da bude razlog, i da li je opasno, i kako se moze izleciti, ne mogu vise ovako nervira me i ne mogu da spavam dovoljno. Evo sad je trenutno 04:20 i pokusavam skoro 2 sata da zaspim i nikako ne ide.
Hvala unapred