Nadam se da možete da mi pomognete tako što ćete mi dati objašnjenje i uputiti me na pravo mesto za rešavanje problema.
Dakle, u poslednje vreme sam primetio da su mi nakon ustajanja nokti plavi. U pitanju su domali i mali prst, pri čemu plavilo zahvata koren i čini jednu trećinu nokta. Imam 24. godine, nikad nisam imao problema s cirkulacijom (nisam zimomoran po prirodi), ne pušim, ne pijem, fizički sam umereno aktivan. Poslednja analiza krvne slike je bila uredna. Ipak, godinama unazad imam problema sa sinusima. Problem se manifestuje u neprohodnosti jedne nozdrve i to zavisi od perioda da li je u pitanju leva ili desna. Noću, pogotovo, moram da uložim veliki napor da bih disao na nos i uvek imam osećaj, koji me definitivno ne vara, da ne mogu da udahnem potrebnu količinu vazduha, gde se često pomažem disanjem na usta. Bio sam kod ORL specijaliste s urađenim brisom ždrela i nosa (negativni nalazi), s negativnim testom na alergije (12-13 najučestalijih alergija ispitivano) i predloženo mi je RTG snimanje na koje nisam otisao, jer su simptomi s vremena na vreme bili ublaženi, ali nikad se nije desilo da su oba puta kroz nozdrve u potpunosti prohodna. Dodatno me muči to što se budim umorniji nego što legnem. Čitao sam da plavi nokti mogu da budu pokazatelj problema s plućima i sa srcem. Da li je moguće da postoji povezanost problema sa sinusima i plavih noktiju, odnosno smanjene udahnute količine vazduha i plavih noktiju? Kod kog specijaliste treba da odem na pregled da bih ustanovio uzrok nastanka ovog problema?
Hvala unapred na odgovoru!
Plavi nokti
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin