Postovani,
od kako imam ins.rez. i povisen secer, receno mi je da ne jedem slatkise... E sada, cuo sam da smem da pijem onaj 100% vocni sok, bez dodatkog secera...
E sada meni nije jasbo kakva je razlika izmedju obicnog soka u tetra paku i 100 posto soka... Oba sakoa sadrze oko 10g secera na 100ml... dakle, imaju istp secera?? kako?? da li smem da pijem ovaj 100% vocni?
Naravno,
ne pijem celo pakovanje dnovno, vec jednu-dve case dnevno.. da li smem??
Imam 16 god i secer mi je oko 7.2 svakog jizra, vec godinu i po dana...
Doktor endpkrinolog mi nije dao nikakav lek za secer, vec samo neki za jetrine enzime...
Pitanje u vezi soka i secera
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pitanje u vezi soka i secera
Ne, ne smes da pijes vocne sokove jer imaju dosta secera u sebi, voce moras ograniciti i to uglavnom na nisko-glikemijske.
Re: Pitanje u vezi soka i secera
Sokovi bez dodatog secera takodje sadrze procenat secera.Upravo zato nemoj ih konzumirati.Trebao bi saznati zbog cega tvoj pankreas ne proizvodi dovoljno insulina.
Dijabeticar sam od svoje 17. a imam 32 godine.No kod mene je bila drugacija situacija.Usled disfunkcionalnog pankreasa (95% po prijemu u bolnicu) odmah sam dobio insulin,koji i dan danas koristim.
Dijabeticar sam od svoje 17. a imam 32 godine.No kod mene je bila drugacija situacija.Usled disfunkcionalnog pankreasa (95% po prijemu u bolnicu) odmah sam dobio insulin,koji i dan danas koristim.