1. Da li je normalno kad se tek probudim da mi puls bude 40 otkucaja u minuti i prvih sat do sat ipo u stanju mirovanja ne prelazi 50 o/min, u toku dana u stanju mirovanja bude od 55-65 o/min zavisno od toda da li sam tek jeo da li sam leskario cjeli dan ili sam nešto radio. Negdje sam čuo da su to baš preniske vrijednosti pa sam se malo zabrinuo.
2. Inače imam problema sa želudcem (hernija) pa nekada se u snu probudim sa lupanjem srca kada jedem neposredno prije spavanja. Obišao sam razne kontrole ali moje stanje sa tim biđenjima iz sna traje više od 5 godina. Da tako kažem malo sam paničan i fobičan kada su u pitanju vožnj aliftom, brza vožnja kolima i preticanja (u slučaju da vozi neko drugi), vrlo laka uplašenost kao i stalno razmišljanje da imam neki zdravstveni problem. Ljekar za želudac mi je jednom uz lijekove za želudac propisao i minimalnu dozu xanax-a i eglonil-a i to mi je vidno bilo pomoglo, ali terapija je bila kratka tako da su se simptomi ubrzo vratili do neke granice. Tako da sam svatio ljekara da se kod mene radi o "anksioznom poremećaju". Zanima me mišljenje stručnog lica da li su ovi problemi psihološke prirode ili nešto drugo i da li nizak navedeni broj otkucaja srca u minuti može da ima veze sa ovim. Meni u glavnom ljekari kažu da bezveze vršim preglede, ali jedno vrijeme pustim da se stvari same od sebe smire, pa kad nakon par mjeseci vidim d nema promjene onda se opet aktiviram. Inače opušta me trčanje po nekoliko kilometara nakon čega se osjećam bolje. Imam 27 god, imam djevojku, dip sam inzenjer i imam malo naporan posao.

Nadam se odgopvoru!
Unaprijed zahvalan!