Pozdrav, imam rozaceu, IPL laser sam uradio 2 x do sad, vidim malo poboljsanje ali sam resio da i sam nesto uradim po tom pitanju, jer doktori obicno daju neke kreme od kojih nema neke narocito pomoci, na jednom stranom forumu sam nasao neka moguca resenja i uzroke rozacee, na tom forumu sam nasao post, u kome pise da se covek izlecio, sa sledecim preparatima, planiram da kupim iste lekove koje je on koristio, pa mi recite, vase misljenje.
Hcl suplementi sa pepsinom?
etericno ulje cajevca?
Tetraciklin ?
Metronidazol gel 0,75 ?
Kukurma ?
Naveo je da pronadjemo neki lek protiv demodexa kao i neke lekove protiv heliko bakterije ?
Molim vas da mi napisete sta bih ovoga mogao da koristim bez dozvole doktora, tj. da li neke od navedenih mogu da uticu na moje zdravlje, unapred hvala.
Pitanje lekova ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pitanje lekova ?
За примену тако јаких лекова као што су тетрациклин и метронидазол требао би претходно да имаш потврду присуства бактерија и паразита.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 20, 2014 9:01 pm
Kako da to proverim ?
Inace hvala ti sto mi uvek prvi odgovoris.
Inace hvala ti sto mi uvek prvi odgovoris.
Kod potvrđene rozacee nije potrebno svaki put tražiti bakteriju da bi se dali ovi lekovi. Inače, oni su opšte poznata terapija za rozaceu, i nisu nikakvo otkrovenje.
Što se tiče ostalih stvari one bi pre mogle biti pomoćna sredstva nego lekovi, naravno i to itekako može pomoći, ali sem ako nešto nije dokazano kao efikasno jako je individualno koliko će kome i kako pomoći...
Što se tiče heliko bakterije, ja ne znam za vezu, ali ko zna, nije nemoguće da njeno prisustvo pogoršava rozaceu.
Što se tiče ostalih stvari one bi pre mogle biti pomoćna sredstva nego lekovi, naravno i to itekako može pomoći, ali sem ako nešto nije dokazano kao efikasno jako je individualno koliko će kome i kako pomoći...
Što se tiče heliko bakterije, ja ne znam za vezu, ali ko zna, nije nemoguće da njeno prisustvo pogoršava rozaceu.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ако једни лекари као терапију против розацее дају ласер, кремице и чајеве, а други лекари дају антибиотике онда ту нешто озбиљно не штима. Није ово научнофантастични филм па да се ласером убијају једна по једна бактерија. Ако су бактерије онда терапија не може имати никакве везе са ласером и сличним лампама итд. Једни кажу да се узрок не зна, али ће ипак да га лече антибиотицима. Оваква појава лудила мени уопште није јасна.
Што се тиче потврде присуства бактерија или паразита прво би требала да се изврши пункција коже, исечак или већ нешто треће. Онда се утврди чега има и уради антибиограм.
Паразити се прилично добро елиминишу белим луком, али не знам да ли то делује баш на све паразите. Бактерије се генерално елиминишу алкализацијом организма. Баш немам неки проверен савет да ти дам.
Што се тиче потврде присуства бактерија или паразита прво би требала да се изврши пункција коже, исечак или већ нешто треће. Онда се утврди чега има и уради антибиограм.
Паразити се прилично добро елиминишу белим луком, али не знам да ли то делује баш на све паразите. Бактерије се генерално елиминишу алкализацијом организма. Баш немам неки проверен савет да ти дам.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 20, 2014 9:01 pm
Hvala na brzom odgovoru.