Pred kraj 2011 godine, moja majka je imala jaku prehladu. Nije htela da ide kod lekara uzela ja antibiotike pila, kasnije je otisla i kod lekara i oni su joj bili prepisali antibiotike za to.... iako je popila bila lekove imala je i dalje kasalj i bolove u grudima, kao i jaku glavobolju. Bojeci se da joj prehlada nije mozda presla u upalu pluca, otisla je kod pulmologa, snimila pluca i spirometriju i ti rezultati su bili dobri. Ipak doktorka joj je dala uput da ode da proveri d'dimer i rezultat je bio 2,5, nakon cega je hitno primljena u bolnicu sa dijagnozom plucna embolija.U bolnici su joj radili krvne analize, sve je bilo u normali, snimala je vene na nogama nema nikakvih promena, radila je ultrazvuk stomaka nema nekih promena, uglavnom, sve analize koje su joj radjene su dobre. U bolnici su poceli da je lece sa niskomolekularnim heparinom, i pred kraj otpusta d'dimer joj je bio 1.9. Pored toga njene glavobolje su se smanjile, a moram reci da je imala jake glavobolje pre toga.
Neurolog je dao predlog za skener glave, ali mi smo kad je izasla iz bolnice uradili magnetnu, i na magnetnoj sa izvestaja pise da ne citiram sve nego ono ukratko: Devijacija nosne pregrade u love sa hipretroijom konhi. Zadebljanje mukoperiostalne membrane oba etmoidna i oba maksilarna sinusa kao posledica hrnicne inflamecije. Retnciona cista u levom maksilarnom sinusu velicenie oko 17x15mm. Mallomozdane tonzil, elongirane nize polozene u FOM za oko 13mm, sa posledicnom potiskivanje medule oblongate bez znakova za mijelotatiju. Posle aplokacije kontrasta ne dolazi do patoloskog povecanja intenziteta signala. Nema znakova postojanja ishemijskih lezija, intrakarnijalnog krvarenje, endem niti pomeranja mediosaglitalnih strutura.
Takodje je upucena u kragujevac na snimanje preifuzione scintografije pluca i sad cekamo da je pozovu na to snimanje al to videcemo koliko cemo cekati.
Pitanje za lekare koji ovo budu citali je ne sta sve moze da pokazuje taj d'dimer jer evo od 23 januara koristi heparin u bolnici a sad pije farin, glavobolje su se smanjile ali i dalje ima bolove u plucima a sad kad je radila 29.februara d'dimer opet je bio povisen 1,7. Sad joj je lekar rekao da uradi i neke analize u vezi zlezde da vidi te rezultate i dao joj predlog za hematologa, jer ni on nije siguran da ona ima tromb.
Znam da sam ovo sve opsirno napisala ali eto... Pokusavamo da otkrijemo sta sve moze da uzrokuje to da d'dimer u krvi bude povecan dok su sve ostale labaratorijske analize koje su radjene dobro.
Pitanje za lekare molim savet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin