Painpast stimulator

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Nevena_uzice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 2:31 am

Painpast stimulator

Post od Nevena_uzice »

Posto ovde ima doktora volela bih da mi date savet, prilicno je hitno. Naime, nas prijatelj vec nekoliko meseci protiv bolova u ledjima koristi Painpast stimulator i malo je reci da je odusevljen rezultatima. Bolovi u ledjima koje je imao su se drasticno umanjili i covek se mnogo bolje krece nego ranije.
E sad, ja sam kupila taj aparat za svog oca i za mene (diskus hernija je u pitanju) medjutim tata je srcani bolesnik i nismo sigurni da li bi smeo da ga koristi. Aparat radi na principu niskofrekventne struje i putem elektroda koje propustaju tu struju deluje na nervne zavrsetke i umanjuje bolove. Nasa rodjaka koja je takodje srcani bolesnik isla je vec na te tretmane strujom i nije joj bilo zabranjeno, ali ja bih ipak da budem sigurna. Dakle pitanje je : sme li neko ko ima problema sa srcem da koristi tretmane niskofrekventnom strujom? Unapred hvala.
Nevena_uzice
Novi član
Novi član

Post od Nevena_uzice »

Ne mogu da verujem da niko ne zna. Raspitala sam se uglavnom, odgovor je da moze, poceli smo sa tretmanima kod kuce...cisto ako nekog bude interesovalo.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

naravno da moze, tek sam sad videla ovu temu, pa moj svaki drugi pacijent ima probleme sa srchanim radom a ima prepisane fizikalne procedure koje podrazumevaju elektro terapije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Nevena_uzice
Novi član
Novi član

Post od Nevena_uzice »

Tamara, hvala sto ste odgovorili. Dva misljenja vise znace nego jedno. Da li to vazi i za teze srcane bolesnike, mi nismo, ali cisto da znamo.
Poslednja izmena od Nevena_uzice u Ned Apr 27, 2008 9:00 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

To je neshto shto fizijatar treba da odluchi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Nevena_uzice
Novi član
Novi član

Post od Nevena_uzice »

Tek sad videh u profilu da ste fizioterapeut...znate li da li je dobar ovaj aparat PainPast ? Cujem da je dosta hvaljen i da ga cak i neki fizioterapeuti preporucuju pacijentima?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

PainPast je zapravo obichan aparat za TENS tj trans elektronervnu stimulaciju, takozvana antibol terapija i u pravu ste svi ga preporuchijemo ali uvek uz rechenicu da ne znamo da li ce pomoci bash svakome, poshto ima osoba kojima tens ne pomaze.

Zaista jeste dobar ali ako se koristi onako kako treba, ovo nije aparat koji bi bash svako trebao da ima u kuci poshto se ipak radi o aparatu koji moze da izazove mishicne kontrakcije el. stimulacom.

Bilo bo dobro da nadjete nekog terapeuta koji se bavi fizikalnom medicinom da vas uputi i da vam pokaze osnove, a ne da sami chachkate...ali u svakom sluchaju JAKO dobro prochitajte sve efekte is ve shto je ispisano o tom aparatu!

Od kontraindikacija do efekata i kakve se vrste osecaja moze da proizvede, mravinjanje, peckanje, pulsiranje...poshto se ovaj osecaj menaj tokom aplikacije i to sve morate da kazete osobi koja ce da dobije ovu terapiju.

Isto tako ne smeet dozvoliti da elektrode postavlajte na oshtecenu kozu, na otvorene ili zatvorene rane, na bubuljichavu kozu...ne smete ih primenjivati na delu tela kojem je oshtecen senzibilitet poshto ako osoba ne oseca efekte terapije ond amozete da napravite opekotine po kozi bez obzira shto je ovo niskofrekventna struja.

Imate sajtova o tome http://www.painpast.co.yu/ i bash o TENS-u http://www.iasc-shop.com/product_info.p ... cts_id=499

Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ja imam ovaj i zadovoljna sam vrlo

http://www.iasc-shop.com/product_info.p ... ucts_id=40

jedan od boljih na nashem trzishtu! Sa automatski podeshenih 6 programa za pojedine regije i vrste bolova i naravno sa opcijom da se ruchno podeshava vrsta impulsa, trajanje terapije i najbolje od svega termoefekat, elektrode zagrevaju deo koji stimulishu i tako ubrzavaju proces! Aparat je savrshen!

za diskus herniju grejanje i stimulaciju treba primeniti samo po zavrshetnku akutne faze, vodite rachuna i o tome, jako je bino da li je u pitanju akutna ili subakutna faza bolesti poshto logicno vrlo, ne mozete da primenjujete istu vrstu implusa za opushtanje mishica i blokadu bola u akutnoj fazi kada su i mishici i ligamenti i nerv pod upalom i u subakutnoj kada tog zapaljenja nema!

Morate da znate kada je koja faza bolesti u pitanju i koje je tachno delovanje koje vrste impulsa koje emituje aparat!
Nevena_uzice
Novi član
Novi član

Post od Nevena_uzice »

Tamara, divni ste, zaista vam hvala na opsirnom odgovoru. Dobro je cuti misljenje od nekoga ko je bas iz ovog polja.
Painpast takodje u sebi ima 6 funkcija (izmedju ostalog i akupresurnu i elektromasaznu terapiju) i u pakovanju ima 8 elektroda od kojih su 4 kako oni kazu za doziranje leka (masti koje se mazu za bolove). Dobijaju se i 2 pojasa za toplotnu terapiju koja se stavljaju preko ovih elektroda tako da onda i greju bolna mesta. Osecaj je zaista fantastican, i ja i tata smo prezadovoljni, bar za pocetak.
A ostale 4 elektrode su samolepljive, one sluze za tretiranje bez lekova.
Dobili smo i elektromasazne papuce koje se takodje prikljucuju na aparat i one tretiraju akupresurne tacke na stopalima. U uputstvu postoji slika sa akupresurnim tackama na telu i objasnjenje za svaku tegobu koju tacku tretirati.

Tamara, koliko kosta aparat koji vi imate? Cini mi se da ga vise nemaju u ponudi, jer ne pise cena na sajtu. Jel se uz njega dobija 4 ili vise elektroda?
Jos jednom hvala puno :-)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ima 4 elektrode koje su ujedno i termo elektrode i koshtao je 8000 dinara, ali morate da ga naruchite ako ga zelite, tako sam i ja, taj koji imam se uvek prvi rasproda!

To shto vi pishete da imate zvuchi potpuno isto, samo vas josh jednom molim da dobro prouchite uputstva koja imate uz aparat!

Pozdrav!
Nevena_uzice
Novi član
Novi član

Post od Nevena_uzice »

Nije me bilo par dana, praznici i tako to :-)

Uputstvo sam proucila cim sam ga uzela, jako je lepo objasnjeno. Ovaj aparat koliko ja znam nije za profesionalnu upotrebu vec iskljucivo za kucnu, bez prisustva medicinskog osoblja. Bitno je samo da se u pocetku ne preteruje, dovoljno je 1-2 puta dnevno oko 15 minuta, a onda se vremenom pojacava. Ja sam zaista prezadovoljna i cudi me sto na nasem trzistu nema vise takvih aparata da ljudi mogu da biraju.
Prosle godine sam za 20 tretmana strujom platila 35.000 dinara - na zalost bacene pare. :-((((

Tamara, jel vi taj aparat koristite za sebe licno ili ga koristite na pacijentima? Izvinjavam se ako vam oduzimam vreme.
Odgovori