Zdravo svima, imam malo komplikovanu situaciju.
Devojka mi je do juce lezala 3 meseca u bolnici zbog problema sa plucima, dijagnostikovali su joj suve bronhostazije i imunodeficijenciju, takodje je trenutno bolesna od virusa al ok je nema temperaturu i slicno, pred kraj virusa. ( Inace primila je pre 2 dana IgG terapiju (4 boce) sto ako sam dobro razumeo bi trebalo da joj digne imuni sistem drasticno.
Problem je sto sam ja takodje bolestan, od ja mislim razlicitog virusa, imao sam temperaturu, mucninu, i sada mi nos proradio. Nemam vise temperature al se idalje osecam slomljeno. (cetvrti dan kako sam bolestan)
Moje pitanje je, da li bi bilo sigurno za nju da provede novu godinu kod mene, gde bih ja sobu pre nego sto ona stigne ocistio asepsolom, sve povrsine koje bi mogla da pipa i dodje u kontakt. Provetrio sobu par sati. Za svo vreme njenog boravka nosio hirursku masku i ne dolazio u direktan kontakt sa njom tipa dodiri ili nesto vise. Spavali bi u razlicitim sobama posto ne vidim kako bi efikasno nosio masku tokom spavanja.
Znam da bi idealno bilo da ne rizikujemo ni 1% i da sedimo kucama za novu godinu, nije kraj sveta, ali ona je tolko zelela da provedemo zajedno novu godinu posle 3 meseca izolacije u bolnici uzelela se svega i zao mi je da joj upropastim tu zelju, a opet ne zelim da je svesno ugrozim dalje.
Da li je to sve rizik po nju ili je u principu uglavnom sigurno da je nebi zarazio u navedenim uslovima?
Predpostavljam da bi dosta sigurnije bilo da i ona nosi masku, ali njoj zbog problema sa disanjem maska smeta da dise normalno, al ako bi to bilo pravo resenje da oboje nosimo maske, mozda i to moze da se sredi. (nosila bi masku od svoje kuce do mene svakako)
Molim za odgovor i Hvala unapred! Takodje srecna vam nova godina i novogodisnji praznici!
Da li je ovo sigurno po pacijenta?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin