Zanimalo bi me da li varicele uticu na plodnost odraslog muskarca?
Imam 21 godinu, jos uvek nisam lezao ni obicne,a kamoli ovcije boginje, roditelji su pokusavali da me guraju kod dece koje imaju, ja se nisam zarazio, ne znam kako, ne znam zasto, sve vise tripujem imunitet na to. Da li se zbog toga retko kad razbolim, ili nesto, ne znam, nisam pametan?! Ali opet, sa druge strane mi devojka prica kako je otac od njene drugarice dobio boginje posle te kcerke i ostao sterilan, zbog toga ona nema ni brata ni sestru... Sad sta je istina...
Ja sam jednostavno prstom dirao tu "boginju" toj deci, zajedno se igrali...da ne lupam sad, jednostavno i dan danas nisam zarazen ...
Nije da ih zelim xD samo pitam da vidim da li je do mene ili nesto, najvise me brine to za sterilnost
Molim za odgovor. Hvala unapred
ovcije boginje kod odraslog muskarca
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: ovcije boginje kod odraslog muskarca
Molim za odgovor!
Od tih dečijih virusnih bolesti, sterilitet izazivaju zauške uglavnom.
Varičela ne dovodi do sterilnosti,sama po sebi, problem može da bude ukoliko je visoka temperatura nekoliko dana ili tako nešto, a testisi su osetljivi na to. Izuzetno su retki slučajevi da je moglo da se dokaže da je varičela uzrokovala zapaljenje testisa i neplodnost da je to gotovo zanemarljivo.
Tako da se ja ne bih tripovao preterano sa tim, ko zna što je taj rođak sterilan, ako je baš zbog boginja, onda je samo veliki baksuz. Valjda ti imaš malo sreće u životu.
Tako da batali pokušaje da se razboliš, ništa ti to u životu ne treba.
Varičela ne dovodi do sterilnosti,sama po sebi, problem može da bude ukoliko je visoka temperatura nekoliko dana ili tako nešto, a testisi su osetljivi na to. Izuzetno su retki slučajevi da je moglo da se dokaže da je varičela uzrokovala zapaljenje testisa i neplodnost da je to gotovo zanemarljivo.
Tako da se ja ne bih tripovao preterano sa tim, ko zna što je taj rođak sterilan, ako je baš zbog boginja, onda je samo veliki baksuz. Valjda ti imaš malo sreće u životu.
Tako da batali pokušaje da se razboliš, ništa ti to u životu ne treba.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Sad videh, imamo i vakcinu za to u Srbiji
http://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pr ... ?id=251497
Pa se vakciniši ako te toliko strah
http://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pr ... ?id=251497
Pa se vakciniši ako te toliko strah

Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!