Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
cao......ja sam nova na ovom sajtu.........
pristupila sam jer mi treba pomoc.....
imam otecene limfne zlezde na vratu........otpr 13tak u lancu,ispod vilice i sa jedne i sa druge strane.....to mi stoji vec nekih mesec dana.......isla sam kod lekara, naravno nista nisu otkrili........radila sam krvnu sliku,perfektna je,cak i sedimentacija.......doktorki su skroy zbunjeni
.....a ja jos vise........ali nije samo to......noge supocele da mi oticu,i i blago su mi otecene zlezde na preponama............nocu se znojim kao luda....... cini mi se da sam umornija nego ranije..........a da,pre prosle godine mi je iskocila limfna zlezda.........ali se povukla sama od sebe.....i tako.......da li ima jos nekog sa slicnim iskustvom?ako neko nesto zna,molim da mi se obrati......unapred zahvalna......
Andruska ja imam istih problema!
Moja je isto ispod vilice i nekoliko na drugoj strani.
Da li si radila ultrazvuk?
Da li znas dimenzije?
Da li su ti radili biopsiju?Da li si isla na CT skan?
Meni je krv uredu,biopsiju su mi uradili na pogresnom mestu nista jos nisam saznala.Ja to imam od 2 meseca.Dosta me boli ova ispod vilice.......Isla sam na 3 ultrazvuka do sada i misle da je beningno.
Bio mi je zakazan CT ali nisam smela primiti kontrast pa je otkazan i kazu ponoviti ultrazvuk za 6 meseci.Ni meni nije nista jasno i ja se znojim nocu i znam cega se plasis.Na nesto reagiraju ali ne znam na cega.Proveri sve zube obavezno.Ja imam komad blombe koji je jako duboko blizu vilice ostao prilikom vadenja zuba prije mnogo godina.Jako sumnjam da nije to......
Idem opet kod zubara.Dosta se i ja brinem jer nista nije reseno.Zatrazi ultrazvuk i biopsiju.....
Pozdrav
To su bukvalno najopstiji simptomi koje covek moze da dobije.... Moze biti neki najobicniji virus koji se razvlaci ili se zapatio negde, kandida koja se prenamnozila, moze biti citomegalo virus, Epstein-Barr virus, TBC, Coxsackie (u mom slucaju sa bukvalno identicnim simptomima), svi moguci tipovi Hodgkin i non-Hodgkin limfoma, limfocitna leukemija (HLL ili ALL)...
Nazalost, iz rutinskih pretraga tesko da nesto mozes saznati, tako da ti definitivno predstoji testiranje na odredjena antitela odredjenih virusa, pa ako se ne pojavi nista, biopsija...
Jesi li izgubila na kilazi u poslednjih mesec ili dva???
peniko napisao:To su bukvalno najopstiji simptomi koje covek moze da dobije.... Moze biti neki najobicniji virus koji se razvlaci ili se zapatio negde, kandida koja se prenamnozila, moze biti citomegalo virus, Epstein-Barr virus, TBC, Coxsackie (u mom slucaju sa bukvalno identicnim simptomima), svi moguci tipovi Hodgkin i non-Hodgkin limfoma, limfocitna leukemija (HLL ili ALL)...
Nazalost, iz rutinskih pretraga tesko da nesto mozes saznati, tako da ti definitivno predstoji testiranje na odredjena antitela odredjenih virusa, pa ako se ne pojavi nista, biopsija...
Jesi li izgubila na kilazi u poslednjih mesec ili dva???
Perniko sta ti imas?Kazes isti simptomi
Napisi nesto o sebi.....
Ja ne gubim na kilazi,ne znam da li Andruska gubi?
Pozdrav
Coxsackie imam... Isto mi iskocile limfne zlezde, analiza krvi-sve idealno. Tek kasnije su poceli problemi sa srcem. Osecao sam umor, glavobolje, uopste, bas sam bio onako smoren (malaksao). Setali su me mesecima dok nisu skontali. Zato i kazem da zu to najzeznutiji simptomi koje covek moze da ima... Andruska, jesi li merila temperaturu???
Pa mirujes (ne skroz, ali izbegavas teze fizicke napore), hranis se zdravo, unosis vitamine, ides na redovne kontrole, odrzavas pozitivan stav... To tako ide od 6 meseci do godinu i po.
nisam primetila da gubim na kilazi..........ali rekose mi da nije virus jer mi je krvna slika idealna!imam ih tako otpr pet sa jedne strane,pet sa druge.i tri ispod brade......vrlo cesto me boli glava............sedimentacija mi je 7........nisu velike ali ima ih mnogo.......najveca je 18mm.......ali kao sto rekoh ima ih mnogo.......i kao povezane su.......citala sam mnogo o tom non hodgkinovom limfomu,pa sam se vrlo uplasila...........bila sam ubedjena da je neki virus pitanju,ali oni rekose da nije.....kao krvna slika mi je perfektna itd........sad mi dadose da pijem neke antibiotike sirokog spektra,iako su i ono svesni da mi to nece pomoci........stvarno se osecam kao da ludim.........
ma bila sam kod orl,ali i on nista nije nasao........samo unutar .iznad nosa,kako oni strucno kazu,u medijalnoj liniji krova epifarinksa,iznad septuma,uvecano limfno tkivo.........rekohe mi da 9ispijem ciprocinal pa da vidimo,kao i ako znaju da ot toga nema nista........ja se osecam drugacije vec duze vreme,to je cinjenica.............brine me to sto mo noge oticu,ponekad me tako bole da je to neizdrzivo,tj vise me zatezu......ai ciklus i je skroz poremecen........ne znam sta su tebi jos doktori rekli?jel uzimas sad neke lekove?kako su ti uradili biopsiju na pogresnom mestu?