ORL operacija i komplikacije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Archibald
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 4:16 pm

ORL operacija i komplikacije

Post od Archibald »

Pre dve nedelje mi je pronadjena velika mukokela u frontalnom sinusu. Ona mi prouzrokuje gusto slivanje direkt u ezofagus. Endoskopska intervencija mi je zakazana za polovinu marta. Pre ove bolesti nisam imao problema sa kiselinom u želudcu a sada me ubija. Analize krvi koje ukazuju na bolesti želudca su mi idealne kao i ostatak analize.

Pijem već nedelju dana ranisan ali ta treapija ne ublažava moje tegobe. Moj lekar me savetuje da trpim kiselinu do operacije jer je moguće da je ona izazvana gustim slivanjem koje završava u želudcu i iritira ga. Iskreno, meni to zvuči neverovatno da prvih dve nedelje ovog intenizvnog slivanja nisam imao probleme sa stomakom a onda su se pojavili. I kako slivanje može da izaziva kiselinu?

Lekar neće da me pošalje na gastroskopiju jer kaže da je sve to prouzrokovano upalom sinusa, slivanjem, nedovoljnom ishranom u prvih nedelju dana bolesti kada nisam imao apetit i mojim konstantnim pokušajima da gutljajima spustim sekret u želudac.

Ima li to logike?? Ja nisam lekar, ali rekao bih da nema.
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Mislim da ne treba da trpite navedene tegobe.Postoje inhibitori protonske pumpe,Omeprol,Controloc,Nexium........pa pokusajte sa nekim od njih....
Ako nakon "sredjivanja' sinusa, ne bude bolje uradite gastroskopiju.
Archibald
Novi član
Novi član

Post od Archibald »

Hvala na odgovoru.

Možete li mi napisati doziranje za te lekove u privatnoj poruci jer ih do sada nisam koristio. I još jednom pitam, da li je moguće da je jaka kiselina produkt iritacije želudca nastala konstatnim slivanjem gustog sekreta?
anen
Aktivan član
Aktivan član

Post od anen »

Pocnite sa 1 kapsulom ujutru,pre jela,pa ako nije dovoljno ponovite i uvece.Licno, mislim da te tegobe nisu prouzrokovane mukokelom.
Archibald
Novi član
Novi član

Post od Archibald »

ali ovde piše da infektivan sekret iz sinusa može da dovede do gastritisa:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 4&start=15

Inače, u sekretu mi nisu nađene aerobne bakterije.
anen
Aktivan član
Aktivan član

Post od anen »

Pogledajte pp.tj.odgovor.
Odgovori