Olynth kapi za nos

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tanja88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 5:45 pm

Olynth kapi za nos

Post od tanja88 »

vec duze vreme koristim Olynth kapi za nos.... ne mogu bez njih al se plasim da mi one ne naskode??? da li bi neko mogao da mi kaze da li su ove kapi stetne po zdravlje???
Naime jedna moja prijateljica ih je koristila i kaze da su joj zasmetale i da sada ima problema sa srcem.... Da li ove kapi stvarno skode srcu i da li povecavaju pritisak????
stvarno sam jako uplasena..... Hvala unapred!!!
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Da,ne smeju se dugo koristiti,jer stvaraju naviku i imaju sva ta nezeljena dejstva koja ste naveli.
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

ni jedne kapi se nesmeju koristiti duzhe od 10tak dana
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ne verujem da mogu da dovedu do problema sa srcem, ali mogu do problema sa nosem odnosno hronicne zapusenosti gde osoba moze da dise jedino uz kapi. Onda se treba odvikavati sto je proces :roll: Zato bolje koristiti samo par dana a posle izdrzati jos par sa zapusenim nosem ili stavljati par dana samo u jednu nozdrvu dok se druga ne otpusi.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Uzrok hrniocno zapusenog nosa ne moze se resavati kapima za nos, neophodno je da ORL lekar odredi u cemu je problem i da se problem leci.. Kapi za nos su vazokonstriktori, i njihova cesta primena u kontinuitetu dovodi do zasicenja receptora na sitnim krvnim sudovima nosa te do izostanka vazokonstrikcije i time i delovanja kapi za nos. Sumnjam da mogu dovesti do ostecenja srca, ali svakako mogu dovesti do ostecenja sluzokoze nosa pa je neophodno da potrazite uzrok koji cini da ne mozete da disete (bilo da su to oboleli sinusi, polipi u nosu, alergija ili nesto drugo)
Odgovori