odstranjivanje slezene

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
asmir997
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 8:14 pm

odstranjivanje slezene

Post od asmir997 »

Ovako imam 16 god, prosle godine u novembru sam imao udes koji sam igrom slucaja preziveo... svi vitalni organi osim desnog plucnog krila, desnog bubrega i srca su bili povredjeni, dok je slezena odstranjena. molim za savet na sta sad treba obratiti paznju, koje antibiotike da pijem, hvala unapred..
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: odstranjivanje slezene

Post od Dejanbg »

Trebalo bi da ti doktori to kazu. Antibiotike nemoj da pijes tek tako bez razloga! Generalno ti je zbog nedostatka slezine povecana sklonost ka infekcijama, tako da bi prvenstveno trebalo da stilom zivota taj rizik svedes na najmanju mogucu meru...
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: odstranjivanje slezene

Post od gerda »

asmir997 napisao:Ovako imam 16 god, prosle godine u novembru sam imao udes koji sam igrom slucaja preziveo... svi vitalni organi osim desnog plucnog krila, desnog bubrega i srca su bili povredjeni, dok je slezena odstranjena. molim za savet na sta sad treba obratiti paznju, koje antibiotike da pijem, hvala unapred..
Zaista mislim da je neophodno da se javljaš na redovne kontrole posle tvoje povrede.Nikako sam neuzimaj ništa bilo koji problem da ti se javi.Stvarno mi nije jasno da to nisi odmah uradio i nevidim zašto bi pio antibiotik pa to nije sok da tek tako sam na svoju ruku uzmeš antibiotik.
Kakve tegobe imaš kada tražiš savet za uzimanje antibiotika. :-?
Odgovori