Ja cu da se slozim sa Vama ... vecina doktora nema ama bas nikakvu odgovornost i za njih su pacijenti samo stvari.MrPh_Ana napisao:Sami o sebi ste ovim postom rekli toliko puno da meseci pazljivih psihijatrijskih intervjua o poremecaju vase licnosti ne bi mogli da kazu vise!
U odnosu na ovo, sve moje opservacije o pojedinim lekarima ( premda vec sumnjam da vi spadate i medju takve, bojim se da je vama mesto u ustanovama bitno zatvorenijeg tipa od ambulante opste medicine ) su vec izlisne.
Toliko niskosti, nekompetencije, gluposti, licemerja, isfrustriranosti i, iznad svega, neki ozbiljniji poremecaj koji bi vam u bilo kojoj ozbiljnijoj drzavi davno doneo zabranu bavljenja odgovornim poslom, vise je od onog najgoreg sto sam ikada imala priliku da vidim ili da cak pretpostavim da postoji!
Iz ovih razloga, ne vidim zasto bih se dalje bavila nekim poput vas. Ja nisam psihijatar, a vama je hitno potrebna pomoc... pa, bojim se, i vise nego jednog od njih!!!
Zato ih boli briga sta preporucuju bilo kome.
To je jednostavno tako jer zapravo mi zavisimo od njih a ne oni od nas. Takodje studenti manjeg koeficijenta inteligencije u proseku upisuju medicinu ... dalje ja sam i sam doskora bio student i svi studenti sa medicinskog fakulteta su bili da kazem egocentricni i vec ponasali kao da su neki bogovi kao i da je njihov fakultet najbitniji na svetu kao i da oni sve znaju.
Sistem bi mogao da bude bolji kada bi to bilo privatizovano/kada bi lekare redovno kontrolisali .... ali ne drugi lekari.
Mnogo bolja tj uspesnija klasa lekara je profesor doktor jer oni IMAJU ODGOVORNOST i BRINU o pacijentima.