novi lek joint md

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

zoksula
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zoksula »

MrPh_Ana napisao:Sami o sebi ste ovim postom rekli toliko puno da meseci pazljivih psihijatrijskih intervjua o poremecaju vase licnosti ne bi mogli da kazu vise!

U odnosu na ovo, sve moje opservacije o pojedinim lekarima ( premda vec sumnjam da vi spadate i medju takve, bojim se da je vama mesto u ustanovama bitno zatvorenijeg tipa od ambulante opste medicine ) su vec izlisne.

Toliko niskosti, nekompetencije, gluposti, licemerja, isfrustriranosti i, iznad svega, neki ozbiljniji poremecaj koji bi vam u bilo kojoj ozbiljnijoj drzavi davno doneo zabranu bavljenja odgovornim poslom, vise je od onog najgoreg sto sam ikada imala priliku da vidim ili da cak pretpostavim da postoji!

Iz ovih razloga, ne vidim zasto bih se dalje bavila nekim poput vas. Ja nisam psihijatar, a vama je hitno potrebna pomoc... pa, bojim se, i vise nego jednog od njih!!!
Ja cu da se slozim sa Vama ... vecina doktora nema ama bas nikakvu odgovornost i za njih su pacijenti samo stvari.

Zato ih boli briga sta preporucuju bilo kome.

To je jednostavno tako jer zapravo mi zavisimo od njih a ne oni od nas. Takodje studenti manjeg koeficijenta inteligencije u proseku upisuju medicinu ... dalje ja sam i sam doskora bio student i svi studenti sa medicinskog fakulteta su bili da kazem egocentricni i vec ponasali kao da su neki bogovi kao i da je njihov fakultet najbitniji na svetu kao i da oni sve znaju.

Sistem bi mogao da bude bolji kada bi to bilo privatizovano/kada bi lekare redovno kontrolisali .... ali ne drugi lekari.

Mnogo bolja tj uspesnija klasa lekara je profesor doktor jer oni IMAJU ODGOVORNOST i BRINU o pacijentima.
zoksula
Stalni član
Stalni  član

Post od zoksula »

dr ivica napisao:Mozete Vi (evo jos jednog izazova moderatorima i administratoru) da TRABUNJATE koliko hocete, Vi ste virtuelni anonimni ignoramus. Samo lupetajte gluposti, a kad skupite hrabrosti da Vam preko nosa zalepim jednu lepu tuzbu za rusenje ugleda, javite se imenom i prezimenom.

Uzgred - probajte da se lecite malo i kod pravih lekara, homeopatija i ostale nadrimedicine koje zagovarate Vam ocigledno ne pomazu :lol:
Kako je vase prezime i gde radite?
zoksula
Stalni član
Stalni  član

Post od zoksula »

dr ivica napisao:Otkud podmicivanjem lekara, kad se lekari uopste ne pitaju sta ce dospeti na trziste lekova i (u ovom slucaju) dijetetskih preparata? Nisu lekari u Srbiju doneli homeopatiju, nego farmaceutska industrija i komisija sastavljena od farmaceuta. Isto vazi iz za ovaj Joint-MD, a ako cemo posteno, nemojte samo po njemu drvlje i kamenje, isti su i Arthroguard, Nodol, MSN, Glukozamin, Hyalgan. Hyalart i svi ostali "regeneratori" zglobnih hrskavica, od kojih ima isto koristi koliko i od bogojavljanske vodice.
Da ponovim doktoro nemaju nikakvu odgovornost.

A sta to onda pomaze, vi lekari mora da vec imate neki lek ?

Svejedno kada sam bio na reumatologiji (u beogradu) tu je bio i taj aleksandar promoter te stvari no-dol verovatno je sklopio dil sa fizijatrima sa reumatoloskog fakulteta - nisam 100% siguran ali mi se cini da je to preporuceni lek na reumatoloskom fakultetu.

Tu je bas logicno zakljuciti da je nekako morao da plati tu promociju na mestu gde ima najvise ljudi koji boluju od reume.

A sto se tice pozarevca,petrovca na mlavi i slicnih gradova (mada je u subotici najgore) ima brdo doktora koji svoje pacijente salje u svoje privatne ordinacije na ultrazvuk skenere razne stvari jer je drzavno pokvaren ili ne znam sta ... takodje ne zna se iz kog uzroka.

Ne kazem da tako nema lavova od doktora naravno da ima ... ali 90% njih su losi ljudi i prevaranti ...

Dok je npr u subotici mnogo gora situacija ... velika je verovatnoca da je
dosta ljudi umrlo jer su SVI lekari korumpirani i nece leciti ljude ako im ne plate i to u drzavnim ordinacijama.

I to ljudi ljudi koji primaju 10 000 dnevno treba da daju novac lekaru koji prime koliko vec 40 000 platu.
Dakle to NORMALNI ljudi ne rade.
zoksula
Stalni član
Stalni  član

Re: novi lek joint md

Post od zoksula »

mnenad11 napisao:pojavila se reklama u novinama za lek "joint md"
interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim lekom. u opisu pise da se za 14 dana postize pun terapiski efekat reparacije hrskavicavog tkiva,i da daje bolje rezultate od lekova koji sadrze glukozaminosulfat.

5.3. supruga bila na kontroli kod ortopeda, 3 meseca posle operacije ugradnje vestackog kuka, zbog bolova koji se javljaju od kolena nanize.
prepisao lek joint md. bila na fizikalnoj terapiji 21 dan i na banjskom lecenju u mladenovcu 31 dan. i dalje ima bolove od kolena ka skocnom zglobu. snimak pokazuje da je sa kukom sve u redu.miodrage mi je u maju 2007 odgovorio da nema neko veliko poverenje u lek joint md. interesuje me vase misljenje o tom leku. unapred vam se zahvaljujem na odgovoru.
mnenad11
markovic nenad
bul. oslobodjenja 168
beograd
[email protected]
Pazi sto se tice tih bolova ona nema krskavicu - dakle taj lek ne bi trebao da joj pomogne uopste.

Imam neke preporuke ako se slucajno radi o artrozi kolena ..
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

zoksula napisao:
Mnogo bolja tj uspesnija klasa lekara je profesor doktor jer oni IMAJU ODGOVORNOST i BRINU o pacijentima.
Ajme pa koje ti gluposti lupetas ovde!

da li uopste znas sta znaci profesor doktor?

To, ako je neko profesor - sa pacijentom (i odgovornoscu) nema NIKAKVE VEZE! To je nastavno zvanje.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

[quote="zoksula]
ali mi se cini da je to preporuceni lek na reumatoloskom fakultetu
Ne postoji reumatoloski fakultet. Mislim da bi bilo mnogo bolje ako se u postovima trudimo da govorimo tacne stvari. Znate kako je, neko neupucen moze da porcita nesto netacno, pa da pretpostavi da je to istina jer je napisano.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

zoksula napisao: Kako je vase prezime i gde radite?
dr. Dragan D. Dabic

slobodno ga poseti u ambulanti, ali koliko je meni poznato - trenutacno je godisnjem odmoru.
zoksula
Stalni član
Stalni  član

Post od zoksula »

MrPh_Ana napisao:Naravno da nikako niste odgovorili na moje pitanje, jer tu odgovor ne postoji. Ali ipak svejedno zadrzavate nadobudan stav kao da ste sveznajuci i kao da je u moci "statisticki dokazanih lekova", u koje se toliko kunete, da izlece sve i svja.

A odgovor je da mali broj njih realno leci ista (osim, recimo, antibiotika kada su opravdano propisani - sto u nasoj zemlji, od strane lekara opste prakse kakvi ste vi, skoro nikada da nije slucaj. Otud i toliki masovan razvoj rezistencije.) Da deluju palijativno, to mozda. Ali tako deluju i mnogi od dijetetskih preparata. Razlika je sto prve preporucuje lekar kod koga pacijent pun poverenja odlazi (a posle farmaceutu kuka kako mu bas nista od toga nije pomoglo), a druge mediji. I u tome sto za prve pare u vidu mita (iliti, lepse receno "stimulacije") od farmaceutske kuce dobija lekar, a za druge medij koji ga reklamira.

Farmaceutu je u toj prici svejedno sta prodaje, posto je zarada vise-manje ista. Ali zato je u poziciji da, nezaslepljen sebicnim licnim interesima, objektivno uoci sta od toga pomaze da covek, recimo, ne trpi bolove, a sta ne. I da preporuci ovo sto pomaze, jer mu je, u krajnjoj liniji, u interesu da ima zadovoljnog pacijenta-korisnika koji ce se ponovo vratiti u apoteku u kojoj dobija relevantan savet. Jer apoteke pacijenti mogu da biraju. Za razliku od lekara opste prakse, tzv. "izabranih" gde im je izbor skucen do nikakav, a i svi se (osim izuzetaka za koje imam puno uvazavanje) ionako rukovode istim principom neprikosnovenosti i nedodirljivosti drzavne sluzbe i neminovnosti vecine pacijenata da idu kod njih, te je zato odabir terapije, farmaceutkog oblika i kuce koja ga proizvodi do bizarnosti motivisan licnim materijalnim interesima.

Tako da biste vi, da imate makar malo iskustva rada pogotovu u drzavnoj apoteci, videli koliko su besmisleno smesne vase raznorazne tvrdnje. I koliko providno ocigledno (da ne kazem transparentno) kog lekara "stimulise" koja farmaceutska kuca, koje on lekove zato forsira i koliki nepotreban trosak zdravstvenom osiguranju, a opterecenje za pacijentovu jetru i uopste homeostazu organizma, svaki od vas stvara propisujuci ogromnu politerapiju koja je tako cesto bespotrebna.

U tom svetlu, tvrdnja homeopata koja datira jos od pre dva veka, DA JE VELIKO CUDO KAKO SMO IOLE ZDRAVI I ZIVI UPRKOS "LECENJU" KONVENCIONALNE MEDICINE, pokazuje svu svoju svevremenost i neprikosnovenu istinitost!
Ja se slazem sa tobom.

Ovi lekovi pomazu - ali treba znati kako se trebaju koristiti.Nazalost vecina lekara i apotekara to ne zna - jer je hrskavica specificna a u uputstvima ne pise.

Svejedno JointMd je sumnjivog sastava - i ja to necu da pijem ako ne znam sta ima unutra. + mnogo je skuplji od ostalih lekova.

Uostalom ko jos raspravlja sa nekim obicnih lekarom opste prakse - koji misli da je popio svo znanje ovog sveta. A ima 50% netacnih dijagnoza :)
glukozamin
dexy86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2010 8:33 am

Post od dexy86 »

Da li ima neke nuspojave (kontraindikacije) ili nesto :D
I da li bi ja smeo to da pijem posto sam kao klinac prehladio bubrege tj
medicinki rečeno igA nefropatija ili tako nesto...
Hvala unapred poz
animal4444
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 30, 2010 5:38 pm

Post od animal4444 »

ja sam pio Joint Md i mogu reci da mi je pomogao, nzm tacno koliko ali sa terapijama i upotrebom ovog suplementa bio sam zadovoljan, inace imao sam dve operacije kolena, prva bila losha i posle druge sam tek poceo da osecam poboljsanje koje se vremenom normalno sve vise i vise osecalo, a imam samo pozitivne utiske na Joint Md, msm sigurno nije nesto magicno od cega cete da poletite ali da pomaze, pomaze...
dexy86
Novi član
Novi član

Post od dexy86 »

bas niko nista ne zna o bubrezima ???
:(
Da li skodi bubrezima?
citao sam da sumpor, Hijaluronska kiselina da oni cak sto vise pomazu bubrezima ali za ovo ostalo ne znam,...
pa me interesuje da li ce ostale supstance naskoditi mojim bubrezima???
Jos jednom hvala
dexy86
Novi član
Novi član

Post od dexy86 »

dexy86 napisao:bas niko nista ne zna o bubrezima ???
:(
Da li skodi bubrezima?
citao sam da sumpor, Hijaluronska kiselina da oni cak sto vise pomazu bubrezima ali za ovo ostalo ne znam,...
pa me interesuje da li ce ostale supstance naskoditi mojim bubrezima???
Jos jednom hvala
TESTIRANO ne skodi bubrezima :D
BAR JA NISAM PRIMETIO....
koristio sam mesec dana, malo mi pomoglo samo nema se para za toooo....
i onda kazu sta ce ti pare u zivotu, bitno je zdravlje!!
A BEZ NOVACA NEMA ZDRAVLJA!! :(
the Beast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 7:59 pm

Post od the Beast »

LJudi jel ovaj JOINT MD stvarno pomaze ili ne, posto sam ja sportista i svarno mi treba tako nesto korisno...??? treba mi hitnoo da znam...hvala unapred.. :) :)
Serpampur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2013 11:35 am

Post od Serpampur »

Ja licno nisam zadovoljan joint md-om, nisam probao novu formulu ali vidim da su povecali dozu glukozamina. Uglavnom tragao sam dosta vremena i pronasao suplement u sportskim radnjama za regeneraciju
http://www.ultimatenutrition-srb.com/in ... &Itemid=27

Ovaj preparat koristim vec trecu godinu. Pijem jednom godisnje po 3 meseca kako ne bih mucio jetru ali ove godine cu pojacati koriscenje icicu 2x3meseca sa pauzama isto 3 meseca. Moja problematika je ankilozirajuci spondilitis. Sem standardnih problema sa kicmom trenutni stadijum je da imam problema sa koksartrozom i zglobovima na stopalima metatarsusima u pitanju su upalni procesi. Ostali zglobovi su ok sem sto pucketaju ali bez bolova. Konzumacijom ovih suplemenata pucketanja nestaju i stabilnije hodam, jaci mi je oslonac. Bol manje vise tu je ali je blazi. Ako koristite kao suplement ili lek morate prvo naci upustvo za upotrebu i doziranje pa tek onda kupovati. Farmaceutska industrija zna se kako funkcionise ima dosta dokumentaraca pa da ne davim o tome odgledajte. Uglavnom postoje razni preparati trenutno najbolji na nasem trzistu je gela drink ali je skup. Alternativa njemu je ovaj proizvod od ultimanutration upravo zbog zapreminskog sastava glukozamina, hondrotina i msm-a. Bilje mozete sami dokupiti i konzumirati u svakodnevnoj ishrani. Opet moram da se vratim na farmaceutsku industriju i njene trikove. Preparati koji se kupuju u apoteci su papreni a pri tom doziranje ne pokriva ceo mesec. Joint MD po starom sastavu bi mi pokrio nedelju dana ni toliko cena je bila oko 1600din, gela drink 25 dana cena je oko 4000din, dona 20 dana cena oko 1500din, Ultimanutration preparat 30 dana cena oko 2000din. To su preparati koje sam ja isprobao ucinak manje vise isti kod nekih se brze primete promene kod nekih ne.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

За зглобове је одличан "домаћи" препарат од говеђег желатина. Погледај га на мом сајту њњњ.аца.рс под Савети, Здравље, Зглобови 2.
Odgovori