novi lek joint md
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Kolega Veljko,
Pretpostavljam da ste pregledali Medscape, eMedicine i slicne izvore, nema takvih tekstova, postoji dosta studija (na engleskom) koje potvrdjuju umereno subjektivno poboljsanje, minimalno usporavanje suzenja zglobnih prostora na radiografijama, ali je ukupan efekat malo veci od placebo efekta, a odnos cost-benefit u poredjenju sa standardnim antireumaticima je nezadovoljavajuc. Naravno, o restruktuiranju degenerativno izmenjenih zglovoba nema ni reci, to su bajke i to ni jedna studija nema ni u nagovestaju.
Problem je sto pojedini zele da na osnovu pamfleta i par izjava poistovete ovakve dijetetske preparate sa decenijski dokazanim lekovima, pa ce nam se sutra na famoznoj "pozitivnoj listi" naci i ovakve "bogojavljanske vodice". Obzirom da je zdravstveno osiguranje obavezno i da se temelji na (pogresnim!) principima uzajamnosti i solidarnosti, ja se pitam otkud nekome pravo da od mojih para finansira tudje slepo i na neznanju bazirano poverenje prema klinicki nepotvrdjenim sredstvima (namerno ih ne zovem lekovima). Neka ukinu obavezno zdravstveno osiguranje, pa ako neko zeli, neka sebe leci samo ovakvim izvikanim preparatima, ali neka ih kupi sam! Neka se ne zavlaci ruka u zajednicku kasu... A ja znam da cu za bolove u kolenu uvek radije kupiti diklofenak, turganil ili naproksen, nego Nodol, Joint MD ili slicne izmisljotine
I jos nesto, a takodje vezano za izlive mrznje virtuelne mrph: Ona sa takvom arogancijom kritikuje lekare, insinuira masovnu potplacenost lekara od strane farmaceutskih kuca, etiketira lekare kao potpuno nekriticne prema lekovima koje ordiniraju i koji su u ponudi, sve dovodeci (nasilno) do zakljucka da lekari ne znaju maltene nista, pa su, stoga, sve konvencionalne metode lecenja (pre svega medikamentoznog) prema njenom iskonstruisanom zakljucku isto tako nesigurne, nedokazane i "izvikane" kao i lecenje njenim omiljenim homepatskim preparatima, magicnim regeneratorima hrskavica, superpotentnim imunomodulatorima i slicnim nadri-vodicama.
Neka svi koji kritikuju "mainstream" farmaciju u humanoj medicini pronadju nesto bolje i verifikovano efikasnije od sledecih resenja:
1) antibiotika za bakterijske infekcije
2) insulina i peroralnih antidijabetika za dijabetes
3) antidepresiva i sedativa za neuroze i antipsihotika za psihoticne pacijente
4) nitroglicerina i srodnih lekova za anginu pectoris
5) aminofilina i svih ostalih etabliranih bronhodilatatora za HOBP i astmu
6) inhibitora protonske pumpe i H2 antagonista za gastriticne i ulkusne pacijente
7) kortikosteroida za alergije, jake radikulopatije, autoimune bolesti, i ko zna koja jos druga stanja
8 ) antikoagulantne terapije a lecenje infarkta i slogova, za prevenciju reinfakta za tretman atrijalne fibrilacije, duboke venske tromboze i sl.
9) antiaritmitka za poremecaje ritma i sprovodjenja
10) antihipertenzive klase ACEI, Ca-blokatora, beta-blokatora i diuretika za hipertenziju
11) antiepileptika za epilepsiju
12) antireumatika za bolove, upalna stanja, posttraumatska stanja...
I tako redom, dok se IPAK ne ispostavi da nisu jedino antibiotici u "klasicnoj" ili "zvanicnoj" medicini korisni, nego postoji citava serija PRAVIH LEKOVA, nasuprot "polusvetu" preparata koji nam se nude preko oglasa u zutoj stampi, preko raznih Tele-Shopova i, na zalost, preko internet objava cak i od strane onih koji bi trebalo po svom obrazovanju da su izbegli zamke propagande onoga sto normalan svet prepoznaje i adekvatno klasifikuje kao pseudonauku.
Pretpostavljam da ste pregledali Medscape, eMedicine i slicne izvore, nema takvih tekstova, postoji dosta studija (na engleskom) koje potvrdjuju umereno subjektivno poboljsanje, minimalno usporavanje suzenja zglobnih prostora na radiografijama, ali je ukupan efekat malo veci od placebo efekta, a odnos cost-benefit u poredjenju sa standardnim antireumaticima je nezadovoljavajuc. Naravno, o restruktuiranju degenerativno izmenjenih zglovoba nema ni reci, to su bajke i to ni jedna studija nema ni u nagovestaju.
Problem je sto pojedini zele da na osnovu pamfleta i par izjava poistovete ovakve dijetetske preparate sa decenijski dokazanim lekovima, pa ce nam se sutra na famoznoj "pozitivnoj listi" naci i ovakve "bogojavljanske vodice". Obzirom da je zdravstveno osiguranje obavezno i da se temelji na (pogresnim!) principima uzajamnosti i solidarnosti, ja se pitam otkud nekome pravo da od mojih para finansira tudje slepo i na neznanju bazirano poverenje prema klinicki nepotvrdjenim sredstvima (namerno ih ne zovem lekovima). Neka ukinu obavezno zdravstveno osiguranje, pa ako neko zeli, neka sebe leci samo ovakvim izvikanim preparatima, ali neka ih kupi sam! Neka se ne zavlaci ruka u zajednicku kasu... A ja znam da cu za bolove u kolenu uvek radije kupiti diklofenak, turganil ili naproksen, nego Nodol, Joint MD ili slicne izmisljotine

I jos nesto, a takodje vezano za izlive mrznje virtuelne mrph: Ona sa takvom arogancijom kritikuje lekare, insinuira masovnu potplacenost lekara od strane farmaceutskih kuca, etiketira lekare kao potpuno nekriticne prema lekovima koje ordiniraju i koji su u ponudi, sve dovodeci (nasilno) do zakljucka da lekari ne znaju maltene nista, pa su, stoga, sve konvencionalne metode lecenja (pre svega medikamentoznog) prema njenom iskonstruisanom zakljucku isto tako nesigurne, nedokazane i "izvikane" kao i lecenje njenim omiljenim homepatskim preparatima, magicnim regeneratorima hrskavica, superpotentnim imunomodulatorima i slicnim nadri-vodicama.
Neka svi koji kritikuju "mainstream" farmaciju u humanoj medicini pronadju nesto bolje i verifikovano efikasnije od sledecih resenja:
1) antibiotika za bakterijske infekcije
2) insulina i peroralnih antidijabetika za dijabetes
3) antidepresiva i sedativa za neuroze i antipsihotika za psihoticne pacijente
4) nitroglicerina i srodnih lekova za anginu pectoris
5) aminofilina i svih ostalih etabliranih bronhodilatatora za HOBP i astmu
6) inhibitora protonske pumpe i H2 antagonista za gastriticne i ulkusne pacijente
7) kortikosteroida za alergije, jake radikulopatije, autoimune bolesti, i ko zna koja jos druga stanja
8 ) antikoagulantne terapije a lecenje infarkta i slogova, za prevenciju reinfakta za tretman atrijalne fibrilacije, duboke venske tromboze i sl.
9) antiaritmitka za poremecaje ritma i sprovodjenja
10) antihipertenzive klase ACEI, Ca-blokatora, beta-blokatora i diuretika za hipertenziju
11) antiepileptika za epilepsiju
12) antireumatika za bolove, upalna stanja, posttraumatska stanja...
I tako redom, dok se IPAK ne ispostavi da nisu jedino antibiotici u "klasicnoj" ili "zvanicnoj" medicini korisni, nego postoji citava serija PRAVIH LEKOVA, nasuprot "polusvetu" preparata koji nam se nude preko oglasa u zutoj stampi, preko raznih Tele-Shopova i, na zalost, preko internet objava cak i od strane onih koji bi trebalo po svom obrazovanju da su izbegli zamke propagande onoga sto normalan svet prepoznaje i adekvatno klasifikuje kao pseudonauku.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Sto se tice postova vrednih paznje (a ne pucanja po savovima nekih lekara-pacijenata ili pacijenata-lekara, tesko je reci), kao na primer ovog:
Mislim da ovakva pitanja zasluzuju paznju, pogotovu kada se radi o pacijentima kod kojih su se standardni NSAIL pokazali kao nedelotvorni, nepodesni za hronicnu terapiju, nepodnosljivi ili kontraindikovani.
oko ovih nedoumica mozda mogu da se primene misljenja strucnjaka o suplementima uopste - neki organizmi ih prepoznaju kao "prirodne" i ukljuce ih u svoje metabolicke procese, a neki ne. Ovo se mozda vise moze primeniti na suplemente tipa vitamina i minerala, ali i dalje ostaje otvoreno pitanje kako i zasto preparati tipa glukozamina, hijaluronske kiseline i sl. dovode kod poboljsanja i kod onih pacijenata kod kojih ni standardni antireumatici nisu imali efekta. Ako se uzme da je degeneracija ireverzibilan proces (sa cime sa slaze i homeopatija, te ni homeopatski lekovi ne pretenduju na to da repariraju degenerativno izmenjene strukture, ali imaju veliki uspeh u eliminisanju ili smanjenju simptoma kod ovakvih bolesti), da li se uspeh ovakvih suplemenata moze posmatrati kroz njihove neocekivane analgeticke efekte, ili kao cisti placebo ili kao nesto trece?anen napisao:Do sada nije uradjena ni jedna studija, koja bi dala odgovor na gore pomenuta pitanja.Mozda je neka u toku ...........ne znam.........ista stvar je i sa magnetima............ali je cinjenica da pomenuti preparati nekome pomognu, a nekima ne.......ali kako i zasto nemam pojma.
Mislim da ovakva pitanja zasluzuju paznju, pogotovu kada se radi o pacijentima kod kojih su se standardni NSAIL pokazali kao nedelotvorni, nepodesni za hronicnu terapiju, nepodnosljivi ili kontraindikovani.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Posto ste Vi mene imali na nisanu tokom svih Vasih pateticnih pedesetak postova, sada cu i ja da uzvratim
)
Lup-lup-glup-glup...!
Lupetate gluposti, potpuno besmislene i bez ikakve koristi po bilo kog pacijenta, jos manje za nekog "kolegu" (mada je Vama verovatno jedini kolega "Vidoviti Shaban"!)
Da podsetim retke nesrecnike koji citaju logoreicne postove virtuelne mrph, evo njenih originalnih izjava (posto ih nema puno, a i vecina je nabijena mrznjim prema etabliranoj medicini i utemeljenim medicinskim shvatanjima):
Bravo! Posto gospodjica mrph zna SVE (?!) o alopatskim lekovima i posto joj je cela konvencionalna medicina i konvecionalna medikoterapija previse (sic!) "simplifikovana i mehanicisticka", cenjena mrph je prebacila svoje interesovanje na homeopatske "lekove" i ostale nadri-vodice koje su "efikasnije" i "ucinkovitije"?! (Da li je mrph mozda iz Hrvatske? Ako jeste, u redu, hrvatski "novogovor" je stvar licnog izbora Hrvata. Ako nije - otkud ova potpuno nakaradna i besmislena rec u njenom postu?)
Udbenik fiziologije zaista nije tako preskup da bi nam se nasa vajna mrph ovako blamirala!
Elem, eufemizam (ili OKSIMORON!) "komplementarna medicina" je zbir svih onih stvari koje, naizgled, dopunjuju klasicno - oficijelno medicinsko lecenje, ali nisu stekle status prave i potvrdjene terapije, jer nemaju ni klinicku potvrdu, ni statisticku potvrdu, niti bilo kakvo racionalno i zdravorazumno opravdanje za prihvatanje i primenu. Jasno je, otuda, svima, da bi nasa premudra mrph rado da umesto FARMACEUTA, postane TERAPEUT, sto bi joj konacno popunilo frustracijsku prazninu uzrokovanu cinjenicom da NIJE LEKAR!
Mrph, laku noc i mirno spavajte
Ima samo jedna "sitnica" u celom tom planu i naumu:
Mrph je suvise glupa da glavu drzi ispod zita! Pametni cute ili govore mudro. A suplja tikva sama zveci!

Lup-lup-glup-glup...!
Lupetate gluposti, potpuno besmislene i bez ikakve koristi po bilo kog pacijenta, jos manje za nekog "kolegu" (mada je Vama verovatno jedini kolega "Vidoviti Shaban"!)
Da podsetim retke nesrecnike koji citaju logoreicne postove virtuelne mrph, evo njenih originalnih izjava (posto ih nema puno, a i vecina je nabijena mrznjim prema etabliranoj medicini i utemeljenim medicinskim shvatanjima):
Nit me zena ikad videla, nit me ikad cula, nit je ikad videla i srela ikog od mojih pacijenata!(...) vasa neprikosnovenost drzavnog lekara opste prakse raskrinkana, te su u prilici da znaju ono cega je strucna javnost svih ovih godina svesna i govori o tome u svojim krugovima
Bravo za mrphAnu! Sad, ako smete, idite kod nje i pitajte je za bilo koji pravi lek!(...) tvrdnja homeopata koja datira jos od pre dva veka, DA JE VELIKO CUDO KAKO SMO IOLE ZDRAVI I ZIVI UPRKOS "LECENJU" KONVENCIONALNE MEDICINE, pokazuje svu svoju svevremenost i neprikosnovenu istinitost
Za razliku od nas, koji se mucimo da pacijentima ustedimo novac i pisemo lekove za "pozitivne liste", gospodjici je sasvim svejedno sta prodaju, Stavise - verovatno je vodi princip: sto skuplje - to bolje! Sve za zaradu!(...) Farmaceutu je u toj prici svejedno sta prodaje, posto je zarada vise-manje ista
Apoteke pacijenti mogu da biraju, samo jos ne znamo je li virtuelna mrph zaposlena u privatnoj ili u drzavnoj apoteci (jer u ove prve ulazi samo 10-20% populacije koja to sebi moze da priusti, a u drzavne SVI!)(...) Jer apoteke pacijenti mogu da biraju. Za razliku od lekara opste prakse, tzv. "izabranih" gde im je izbor skucen do nikakav, a i svi se (osim izuzetaka za koje imam puno uvazavanje) ionako rukovode istim principom neprikosnovenosti i nedodirljivosti drzavne sluzbe i neminovnosti vecine pacijenata da idu kod njih, te je zato odabir terapije, farmaceutkog oblika i kuce koja ga proizvodi do bizarnosti motivisan licnim materijalnim interesima.
(...) veoma skepticna prema konvencionalnom pristupu u medicini (...) I ja sam na pocetku studija imala veliko poverenje u alopatske lekove, kakvo verovatno ima vecina ljudi, dok me iznenadjuce simplifikovan pristup, mehanicizam u lecenju i, najvise od svega, nedovoljna efikasnost (koja se ne poklapa sa proklamovanim mehanizmima dejstva, jer bi onda ucinkovitost trebalo da bude skoro stopostotna), a visoka incidenca ozbiljnih nezeljenih dejstava, nisu poljuljali u tom uverenju. Jednostavno, sto sam vise ucila o alopatskim, hemijskim preparatima i dublje ulazila u farmakologiju i farmakokinetiku – sto sam vise znala o lekovima, to sam ih vise izbegavala.
Bravo! Posto gospodjica mrph zna SVE (?!) o alopatskim lekovima i posto joj je cela konvencionalna medicina i konvecionalna medikoterapija previse (sic!) "simplifikovana i mehanicisticka", cenjena mrph je prebacila svoje interesovanje na homeopatske "lekove" i ostale nadri-vodice koje su "efikasnije" i "ucinkovitije"?! (Da li je mrph mozda iz Hrvatske? Ako jeste, u redu, hrvatski "novogovor" je stvar licnog izbora Hrvata. Ako nije - otkud ova potpuno nakaradna i besmislena rec u njenom postu?)
...A poznato je da su strucni saradnici samo obicni trgovacki putnici, bez ikakvog klinickog znanja, maltene isti kao i razni Jehovini svedoci i slicni religiozno ili na drugi nacin "zatucani" prodavci magle koji Vam kucaju na vrata i pokusavaju da Vas ubede da je njihov proizvod bolji od konkurentskog! Koje je i kakvo "iskustvo" ozloglasena mrph uopste mogla da stekne tokom par minuta ispijanja kafe sa PRAVIM lekarima i strunjacima, to je posebna prica... O izrazu "opstaci" da ne govorim - je li ikada iko cuo ovaj izraz??? A to sto intelektialno insuficijentna mrph ne prepoznaje da je strucnost specijaliste opste medicine pre svega u lecenju HNO i u balansiranju terapije kod polimorbiditetnih i polipragmazijom opterecnih bolesnika, to je posebno pitanje... Uostalom, ni gorila ne moze da prepozna razliku izmedju Shopena i Shabana!(...) Meni, koja sam radila kao strucni saradnik jedne farmaceutske kuce obilazeci, izmedju postalog i tzv. „opstake“, tj. lekare opste prakse, iskustvo kazuje da je vecina njih slab strucnjak za ma sta.
Kako je doticna priznala da je i sama bila predstavnik neke farmaceutske kuce, jasno je da je i sama ucestvovala u podmicivanju i potplacivanju lekara da prepisuju NJENE lekove - jer inace to ne bi znala, niti je to praksa predstavnika farmaceutskih kuca. Za 14 godina koliko radim u PZZ, od takvih istih dobio sam samo hemijske olovke i blokcice za pisanje njihovih lekova koji nisu na "pozitivnoj listi". Nasa mrph ocigledno je ucestvovala u necemu malo slozenijem i kaznjovom, pa na osnovu tog licnog iskustva optuzuje druge da su cinili isto... Bravo! Ad unum pluribus! Samo sto ste se ovoga puta prevarili!(...) Na sta da racunaju pacijenti kad dodju kod vas - koji je saradnik poslednji kod vas bio i koja je kuca ponudila najvise, da ce vam to biti kriterijum po kome ce dobiti lek?!
Kod: Obeleži sve
(...) I, konacno – ovo me zbunjuje najvise od svega – da li ste zaista to i mislili kad ste napisali da moze umreti od HIPERglikemije? A ne od HIPOglikemije, odnosno ekstremnog snizenja nivoa glukoze u krvi koja jedina prolazi hemato-encefalnu barijeru i hrani mozak??
Naravno, mrph je shvatila da NIKO medju lekarima ne zna nista, pa su svi pohrlili u apoteke da pitaju APOTEKARE (hocemo li da se vredjamo: PRODAVCE LEKOVA!) sta da piju i kako da se lece!??(...) da su pacijenti zadovoljniji vasim radom, ne bi pokusavali da se lece u apotekama i dijagnoze, medicinske savete i terapiju trazili od farmaceuta
Bravo, ovakva generalizacija svojstvena je samo pojedinim politicarima koji se ovih dana brukaju u Skupstini. Veoma je zanimljivo kako je nasa nadasve mudra i promucurna mrph uspela da sagleda zatucanost i uskogrudost u svakom segmentu zivota svih lekara u Srbiji koji propisuju (prepisuju?) lekove... Mora da se godinama bavila istrazivanjem na tom polju. Zakljucak: svi vi koji propisujete (prepisujete) lekove, sram vas bilo, tako zatucane i uskogrude, ne samo u tome sto radite, nego u "svakom segmentu zivota"!??(...) Ja se samo uzasavam nekritickog hiperpropisivanja svega i svacega i zatucanosti i iskogrudosti u svakom segmentu zivota, a narocito profesionalnom.
Ovo poslednje objasnjava sve, Sta je uopste "komplementarna medicina", u kojoj se postdiplomski skoluje nasa mladjana mrph (jer da nije mlada i da ima iskustva u svojoj struci, vec bi bila MATORA za postdiplomske studije, bez ustrucavanja!)(...) radim u struci u Beogradu i mogu sebi da priustim poslediplomsko skolovanje iz komplementarnih metoda medicine
Elem, eufemizam (ili OKSIMORON!) "komplementarna medicina" je zbir svih onih stvari koje, naizgled, dopunjuju klasicno - oficijelno medicinsko lecenje, ali nisu stekle status prave i potvrdjene terapije, jer nemaju ni klinicku potvrdu, ni statisticku potvrdu, niti bilo kakvo racionalno i zdravorazumno opravdanje za prihvatanje i primenu. Jasno je, otuda, svima, da bi nasa premudra mrph rado da umesto FARMACEUTA, postane TERAPEUT, sto bi joj konacno popunilo frustracijsku prazninu uzrokovanu cinjenicom da NIJE LEKAR!
Mrph, laku noc i mirno spavajte

Ima samo jedna "sitnica" u celom tom planu i naumu:
Mrph je suvise glupa da glavu drzi ispod zita! Pametni cute ili govore mudro. A suplja tikva sama zveci!
Sami o sebi ste ovim postom rekli toliko puno da meseci pazljivih psihijatrijskih intervjua o poremecaju vase licnosti ne bi mogli da kazu vise!
U odnosu na ovo, sve moje opservacije o pojedinim lekarima ( premda vec sumnjam da vi spadate i medju takve, bojim se da je vama mesto u ustanovama bitno zatvorenijeg tipa od ambulante opste medicine ) su vec izlisne.
Toliko niskosti, nekompetencije, gluposti, licemerja, isfrustriranosti i, iznad svega, neki ozbiljniji poremecaj koji bi vam u bilo kojoj ozbiljnijoj drzavi davno doneo zabranu bavljenja odgovornim poslom, vise je od onog najgoreg sto sam ikada imala priliku da vidim ili da cak pretpostavim da postoji!
Iz ovih razloga, ne vidim zasto bih se dalje bavila nekim poput vas. Ja nisam psihijatar, a vama je hitno potrebna pomoc... pa, bojim se, i vise nego jednog od njih!!!
U odnosu na ovo, sve moje opservacije o pojedinim lekarima ( premda vec sumnjam da vi spadate i medju takve, bojim se da je vama mesto u ustanovama bitno zatvorenijeg tipa od ambulante opste medicine ) su vec izlisne.
Toliko niskosti, nekompetencije, gluposti, licemerja, isfrustriranosti i, iznad svega, neki ozbiljniji poremecaj koji bi vam u bilo kojoj ozbiljnijoj drzavi davno doneo zabranu bavljenja odgovornim poslom, vise je od onog najgoreg sto sam ikada imala priliku da vidim ili da cak pretpostavim da postoji!
Iz ovih razloga, ne vidim zasto bih se dalje bavila nekim poput vas. Ja nisam psihijatar, a vama je hitno potrebna pomoc... pa, bojim se, i vise nego jednog od njih!!!
-
- Stalni član
- Kontakt:
Mozete Vi (evo jos jednog izazova moderatorima i administratoru) da TRABUNJATE koliko hocete, Vi ste virtuelni anonimni ignoramus. Samo lupetajte gluposti, a kad skupite hrabrosti da Vam preko nosa zalepim jednu lepu tuzbu za rusenje ugleda, javite se imenom i prezimenom.
Uzgred - probajte da se lecite malo i kod pravih lekara, homeopatija i ostale nadrimedicine koje zagovarate Vam ocigledno ne pomazu
Uzgred - probajte da se lecite malo i kod pravih lekara, homeopatija i ostale nadrimedicine koje zagovarate Vam ocigledno ne pomazu

S obzirom da o medicini nemas blage veze, ostani kod tvojih Ricola bombona i procitaj jos pokoju knjigu.MrPh_Ana napisao:Sami o sebi ste ovim postom rekli toliko puno da meseci pazljivih psihijatrijskih intervjua o poremecaju vase licnosti ne bi mogli da kazu vise!
PS: U ozbilnoj zemlji takvi kao ti mogu samo da lupetaju u virtualnome svetu a kod doktora mogu samo na pregled i lecenje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja cu da se slozim sa Vama ... vecina doktora nema ama bas nikakvu odgovornost i za njih su pacijenti samo stvari.MrPh_Ana napisao:Sami o sebi ste ovim postom rekli toliko puno da meseci pazljivih psihijatrijskih intervjua o poremecaju vase licnosti ne bi mogli da kazu vise!
Zato ih boli briga sta preporucuju bilo kome.
To je jednostavno tako jer zapravo mi zavisimo od njih a ne oni od nas. Takodje studenti manjeg koeficijenta inteligencije u proseku upisuju medicinu ... dalje ja sam i sam doskora bio student i svi studenti sa medicinskog fakulteta su bili da kazem egocentricni i vec ponasali kao da su neki bogovi kao i da je njihov fakultet najbitniji na svetu kao i da oni sve znaju.
Sistem bi mogao da bude bolji kada bi to bilo privatizovano/kada bi lekare redovno kontrolisali .... ali ne drugi lekari.
Mnogo bolja tj uspesnija klasa lekara je profesor doktor jer oni IMAJU ODGOVORNOST i BRINU o pacijentima.
-
- Stalni član
Kako je vase prezime i gde radite?dr ivica napisao:Mozete Vi (evo jos jednog izazova moderatorima i administratoru) da TRABUNJATE koliko hocete, Vi ste virtuelni anonimni ignoramus. Samo lupetajte gluposti, a kad skupite hrabrosti da Vam preko nosa zalepim jednu lepu tuzbu za rusenje ugleda, javite se imenom i prezimenom.
-
- Stalni član
Da ponovim doktoro nemaju nikakvu odgovornost.dr ivica napisao:Otkud podmicivanjem lekara, kad se lekari uopste ne pitaju sta ce dospeti na trziste lekova i (u ovom slucaju) dijetetskih preparata? Nisu lekari u Srbiju doneli homeopatiju, nego farmaceutska industrija i komisija sastavljena od farmaceuta. Isto vazi iz za ovaj Joint-MD, a ako cemo posteno, nemojte samo po njemu drvlje i kamenje, isti su i Arthroguard, Nodol, MSN, Glukozamin, Hyalgan. Hyalart i svi ostali "regeneratori" zglobnih hrskavica, od kojih ima isto koristi koliko i od bogojavljanske vodice.
A sta to onda pomaze, vi lekari mora da vec imate neki lek ?
Svejedno kada sam bio na reumatologiji (u beogradu) tu je bio i taj aleksandar promoter te stvari no-dol verovatno je sklopio dil sa fizijatrima sa reumatoloskog fakulteta - nisam 100% siguran ali mi se cini da je to preporuceni lek na reumatoloskom fakultetu.
Tu je bas logicno zakljuciti da je nekako morao da plati tu promociju na mestu gde ima najvise ljudi koji boluju od reume.
A sto se tice pozarevca,petrovca na mlavi i slicnih gradova (mada je u subotici najgore) ima brdo doktora koji svoje pacijente salje u svoje privatne ordinacije na ultrazvuk skenere razne stvari jer je drzavno pokvaren ili ne znam sta ... takodje ne zna se iz kog uzroka.
Ne kazem da tako nema lavova od doktora naravno da ima ... ali 90% njih su losi ljudi i prevaranti ...
Dok je npr u subotici mnogo gora situacija ... velika je verovatnoca da je
dosta ljudi umrlo jer su SVI lekari korumpirani i nece leciti ljude ako im ne plate i to u drzavnim ordinacijama.
I to ljudi ljudi koji primaju 10 000 dnevno treba da daju novac lekaru koji prime koliko vec 40 000 platu.
Dakle to NORMALNI ljudi ne rade.
-
- Stalni član
Re: novi lek joint md
Pazi sto se tice tih bolova ona nema krskavicu - dakle taj lek ne bi trebao da joj pomogne uopste.mnenad11 napisao:pojavila se reklama u novinama za lek "joint md"
interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim lekom. u opisu pise da se za 14 dana postize pun terapiski efekat reparacije hrskavicavog tkiva,i da daje bolje rezultate od lekova koji sadrze glukozaminosulfat.
5.3. supruga bila na kontroli kod ortopeda, 3 meseca posle operacije ugradnje vestackog kuka, zbog bolova koji se javljaju od kolena nanize.
prepisao lek joint md. bila na fizikalnoj terapiji 21 dan i na banjskom lecenju u mladenovcu 31 dan. i dalje ima bolove od kolena ka skocnom zglobu. snimak pokazuje da je sa kukom sve u redu.miodrage mi je u maju 2007 odgovorio da nema neko veliko poverenje u lek joint md. interesuje me vase misljenje o tom leku. unapred vam se zahvaljujem na odgovoru.
mnenad11
markovic nenad
bul. oslobodjenja 168
beograd
[email protected]
Imam neke preporuke ako se slucajno radi o artrozi kolena ..
Ajme pa koje ti gluposti lupetas ovde!zoksula napisao:
Mnogo bolja tj uspesnija klasa lekara je profesor doktor jer oni IMAJU ODGOVORNOST i BRINU o pacijentima.
da li uopste znas sta znaci profesor doktor?
To, ako je neko profesor - sa pacijentom (i odgovornoscu) nema NIKAKVE VEZE! To je nastavno zvanje.