Da li je normalno....?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
darko1230
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 6:55 pm

Da li je normalno....?

Post od darko1230 »

da imam krvni pritisak 80(90) sa 50 i da se osecam skroz ok? Tek kada spadne ispod toga meni je lose. Inace u porodici mi svi imaju nizak pritisak, predpostavljam da je genetski ali ne mogu vise da podnesem da se ljudi iscudjavaju kada im kazem da imam 80 sa 50 i kazu mi " pa ti jos stojis na nogama"!!!!
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

kad sam bilamalo mladje imala sam i ja toliki pritisak i odlicno sam se

osecala . Takodjer su se svi cudili i proveravali dali im je tlakomer uopste u redu. Sadsam u takozvanim srednjim godinama. Tlak je 110/70 i osecam se sasvim ok. NEZNAM DALI JE DOBRO IMATI OVAKO NIZAK TLAK ali ja do sada nikad nisam imala nikakvih problema pa nisam ni razmisljala o tome.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nizak arterijski krvni pritisak je viza za dugacak zivot!
prema savremenom shvatanju, ne treba uvoditi nikakvu terapiju za podizanje vrednosti.
kada osetite pospanost uzmite tecnost, vi "imate pravo" na slano za razliku od hipertonicara.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

meni je normalan pritisak 90/60. i nosim ga skroz ok.

jednom sam imala situaciju da sam se osecala jako lose, zujanje, otecene ruke, glavobolja... kad su mi nasli pritisak 120/80 svi su bili u fazonu "odlican pritrisak!" dok nismo shvatili da je to za mene povisen pritisak...

nikad mi se to nije ponovilo, jedina mana niskog pritiska je pospanost, posebno kad je tmurno vreme... :)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Normalno je, i moj suprug ima nizak pritisak, i da svi se cude, ali on se oseca odlicno, akada mu poraste, tj. bude na normali on ima uzasne glavobolje.
darko1230
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 6:55 pm

Post od darko1230 »

Hvala!
I ja sam tako mislio ali ajde rekoh da pitam.
Odgovori