nesto na vratu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
nesto na vratu
Molio bih ljude dobre volje da mi pomognu ako mogu. Juce sam imao na vratu nesto poput ogrebotine, a od jutros je to dobilo drugaciji oblik(kao preko te ogrebotine) samo sto je izaslo nesto poput belih kvrgica ili plikcica. To imam samo sa leve strane na vratu. Pomalo mi je upaljeno i desno oko(verujem od promaje u teretani), a i izlazili su mi ranije herpesi(pre mesec i po poslednji put) jednom u godinu dana otprilike. Da li to moze da bude i od nekog insekta ili od prljavstine ili ... Hvala unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 3:59 pm
mrcio se :-)
Ja imam 22 godine, i prije 3 dana mi je dijagnostikovan herpes zoster. (stres od gubavog fakulteta).Ako imas tu vrstu (najtezi oblik) herpesa, kao i svaka druga, ne prolazi nikada. Herpes traje otprilike 2 nedjelje, rijetko poslije toga i onda se povuce sa koze ali se krije u organizmu i postoji kao virus koji se moze lako opet aktivirati uz malo nervoze i sl.
Herpes zoster je uglavnom veoma bolan i piju se anelgetici protiv bolova. Meni se za sada ,,na srecu'' javlja bolno peckanje ,osjecaj bodenja i svrab ali ne toliko jaki bolovi, tako da ne znaci da mora da se jave.
Tvoja obaveza je da istog trenutka podjes kod dermatovenerologa, jer svako cekanje znaci katastrofu za herpes zoster.(nista smrtno, ali nepodnosljivi bolovi) Ja pijem aciklovir 3x2 , i jos neke tablete, biotalk - puder 3 puta dnevno se nanosi na herpes. NIKAKO SE NE SMIJES KUPATI JER VODA RASZDRAZUJE I SIRI HERPES.
i dok ti ovo pisem jedva sjedim na stolici od silnog pecenja. ali proci ce.
smij se, pij sve sto pojacava imunitet u organizmu, jedi voce i povrce, pij pivski kvasac jer sadrzi vitamin B, koji ubrzava proces.Za sve sto te zanima obavezno pitaj dermatovenerologa ali iz ovih stopa ako vec nisi jer ne smijes cekati.Puno pozdrava
Herpes zoster je uglavnom veoma bolan i piju se anelgetici protiv bolova. Meni se za sada ,,na srecu'' javlja bolno peckanje ,osjecaj bodenja i svrab ali ne toliko jaki bolovi, tako da ne znaci da mora da se jave.
Tvoja obaveza je da istog trenutka podjes kod dermatovenerologa, jer svako cekanje znaci katastrofu za herpes zoster.(nista smrtno, ali nepodnosljivi bolovi) Ja pijem aciklovir 3x2 , i jos neke tablete, biotalk - puder 3 puta dnevno se nanosi na herpes. NIKAKO SE NE SMIJES KUPATI JER VODA RASZDRAZUJE I SIRI HERPES.

i dok ti ovo pisem jedva sjedim na stolici od silnog pecenja. ali proci ce.
smij se, pij sve sto pojacava imunitet u organizmu, jedi voce i povrce, pij pivski kvasac jer sadrzi vitamin B, koji ubrzava proces.Za sve sto te zanima obavezno pitaj dermatovenerologa ali iz ovih stopa ako vec nisi jer ne smijes cekati.Puno pozdrava